Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

menghilangkan blackhead...

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • menghilangkan blackhead...

    mcm mana nak hilangkan jeragat yg tumbuh kat hidung? pakai pelekat yg lekat tu x lama tumbuh balik...pakai pencuci muka pun datang lagi jeragat..tadah muka kat atas stim panas pun masih ade...ape cara lain yg leh hilangkan trus jeragat kat hidung nih?

  • #2
    Re: menghilangkan jeragat...

    banyak ke?
    kalu byk gi laser jer..kompom puas ati.
    pastu elakkan drp selalu terdedah kpd matahari n pakai lah sunblock.

    Comment


    • #3
      Re: menghilangkan jeragat...

      jeragat taleh hilang
      sebab dia kat bawah kulit
      kecuali kalo ko uat laser mcm kasik hilang taik lalat tu

      Comment


      • #4
        Re: menghilangkan jeragat...

        adik aku ada jeragat kat pipi, tp x nampak sgt sbb kulit dia itam manis...
        aku tgk dia pakai garnier pun x ilang2 jugak jeragat tu...
        mebi kalo rajin leh lighten sket jeragat tu...
        tp kali nak ilangkan, bak kata sayang2 ku kat atas nih, kene laser lar...

        Comment


        • #5
          Re: menghilangkan jeragat...

          Originally posted by ayap View Post
          mcm mana nak hilangkan jeragat yg tumbuh kat hidung? pakai pelekat yg lekat tu x lama tumbuh balik...pakai pencuci muka pun datang lagi jeragat..tadah muka kat atas stim panas pun masih ade...ape cara lain yg leh hilangkan trus jeragat kat hidung nih?
          jeragat boleh buang guna pelekat ker?

          jeragat tu macm yg bintik2 hitam halus tu kan?

          Comment


          • #6
            Re: menghilangkan jeragat...

            jeragat tu kan mcm tahi lalat yg samar2 tu..xde produk lagi yg leh hilangkan jeragat dgn berkesan cuma boleh memudarkannya aje, kecuali rawatan laser laa..

            Comment


            • #7
              Re: menghilangkan jeragat...

              buang pakai pelekat?
              jeragat ke black head tu ?
              cuba amal guna petroluem jelly...
              kwn aku kata mak dia guna tu...ilang jeragat

              Comment


              • #8
                Re: menghilangkan jeragat...

                ^^ ahah, jeragat ke blackhead , aku rasa cam blackhead je yg tanggal guna pelekat tu ..

                Comment


                • #9
                  Re: menghilangkan jeragat...

                  rasanye ayap maksudkan blackhead bukan jeragat. blackhead je yg dpt tanggal guna pelekat. blackhead ni berpunca drp resdung.so elakkan mkn makanan yg ada belacan. faktor pemakanan memainkan peranan penting.

                  jeragat tu yg bintik2 yg banyak ada kat muka n badan omputeh. britney spears pun ada..alexis bradel pun ada
                  Last edited by aisyah_azira; 22-01-09, 09:54 AM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: menghilangkan jeragat...

                    tk tau apa problem ayap.

                    klu jeragat...mmg takde cara nk hilangkan...kurangkan tu blehlah..
                    tpi aku tk sure guna apa.

                    klu blackhead..aku pakai scrub je..pastu garu2 pakai kuku.huhuhu.

                    Comment


                    • #11
                      Re: menghilangkan jeragat...

                      makcik aku muka kene jeragat teruk gakla..bertompok kat pipi warna hitam.pastu skrg dia pakai beautician product tak silap aku nama tia amelia kot..jeragat tuh hilang la..tp muka dia berkilat ar sbb product mmg menghakis kulit kot..

                      Comment


                      • #12
                        Re: menghilangkan jeragat...

                        Originally posted by farahmad83 View Post
                        makcik aku muka kene jeragat teruk gakla..bertompok kat pipi warna hitam.pastu skrg dia pakai beautician product tak silap aku nama tia amelia kot..jeragat tuh hilang la..tp muka dia berkilat ar sbb product mmg menghakis kulit kot..
                        ramai org guna cara ni utk hilangkan jeragat.

                        pakai produk yg menghakis kulit..

                        baru jeragat tu akan hilang.



                        ---------------------------------

                        so, mcm mana nk halang jeragat ni?
                        selalunya bila sesorg wanita tu dh hujung2 30-an,
                        baru jeragat ni akan ada kan?

                        Comment


                        • #13
                          Re: menghilangkan jeragat...

                          kak bozu,
                          keluar ke kalo buat gtu?.
                          cik buat xjd pon..
                          hmm, yg pelekat tu mne buleh beli ek?..
                          xpenah jumpa pun..
                          rupanya mcmana?..

                          Comment


                          • #14
                            Re: menghilangkan jeragat...

                            setahu aku.. jeragat mmg tak buleh di hilangkan..
                            tp buleh di kurangkan dan dCUBA elakkan...

                            bio-oil ? dah try ?
                            tp ... mmg bukan terus hilang .. ok?
                            mmg kena take time...

                            Comment


                            • #15
                              Re: menghilangkan jeragat...

                              Originally posted by cikmistry View Post
                              kak bozu,
                              keluar ke kalo buat gtu?.
                              cik buat xjd pon..
                              hmm, yg pelekat tu mne buleh beli ek?..
                              xpenah jumpa pun..
                              rupanya mcmana?..
                              beli aje yg biore tu , yg color hitam, ni kat watson pun ade..

                              Comment

                              Working...
                              X