Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

foundation: jenama apa yg bagus

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • foundation: jenama apa yg bagus

    salam semua

    harap sokln ni sesuai tanya kat cni. foundation apa yg sesuai utk oily skin?
    aku dah try sander brook, dn silkygirl.. semua buatkn kulit aku berjerawt...hampehhh..skrg aku try revlon utk combntion/ oily skin..ok skit..tp ada gk jerwt kalau lupa pkai make remover...since foundtion ni mahal, takkan la aku nk try sesatu ...loreal, mayblne,mac, bobbi brown.

    pls advise.. tq..slm ramadhan

  • #2
    Re: foundation: jenama apa yg bagus

    oily skin mmg susah sket nak carik foundation yg sesuai... kulit aku oily gak.. kalo foundation aku guna Loreal true match...not bad. Kalo tak pakai foundation pun ok gak...ko pakai Revlon tu carik yg 2 way cake. Aku kdg2 guna tu je. Sbb yg 2-way ni lebih nmpk natural... Revlon punya quality lebih bagus dr loreal kot (pendapat peribadi aku la..)

    kalo nak lagi cantik, MAC. mahal sket tapi worth it la..

    Comment


    • #3
      Re: foundation: jenama apa yg bagus

      fir tringin nak guna MAC ...tp tak mampu la
      kbykkan tgk org yg guna MAC mmg cntik la hasilnya...

      skg guna maybelline je..alhmdullilah ok..tak tahu yg lelain sbb tak prnh guna jenama lain

      Comment


      • #4
        Re: foundation: jenama apa yg bagus

        aku tak penah guna foundation..
        selalu guna bedak yg 2-way tu je..jenama maybelline..tu foundation kaa?
        tak reti aih nak panggil apa..aku panggil bedak je..

        aku kulit berminyak..pakai ni mmg la kurangkan skit minyak tp stil ada minyaknya kat muka ni..
        tu pasal lepas pakai bedak ni..aku guna loose powder plak..jenama maybelline gak..mmg muka tak nampak berminyak..
        jerawat aku pun kurang dah..
        Last edited by emy; 15-10-06, 01:04 AM.

        Comment


        • #5
          Re: foundation: jenama apa yg bagus

          ramai kata mac bagus..
          tp aku sendiri xpenah try..

          aku biasa pakai in2it..
          rasa ok je ngan kulit aku yg problem ni..
          loose powder ngan 2-way pun aku guna brand in-2-it...

          Comment


          • #6
            Re: foundation: jenama apa yg bagus

            Originally posted by sempoi
            salam semua

            harap sokln ni sesuai tanya kat cni. foundation apa yg sesuai utk oily skin?
            http://foundation.gnome.org/

            Comment


            • #7
              Re: foundation: jenama apa yg bagus

              Originally posted by sebol
              bagus tak foundation jenama yg ko guna ni sebol ?

              Comment


              • #8
                Re: foundation: jenama apa yg bagus

                kulit aku berminyak gak aku pakai 2way cake brand Miyami..kat maan aku beli eikk Amyway kot...so far ok ramai yg ckp aku makin cantikkk hikkk perasan!!!sblum tu aku pakai fair N Lovely..basahkan sikit muka dgn air paip pastu sapu laaa 2way cake Miyami...

                Comment


                • #9
                  Re: foundation: jenama apa yg bagus

                  temulawak mustika ratu....BESSSSSHHHHHHHHH!!!!...

                  lain jenis kulit, lain fondesyen yg sesuai, setakat nie,
                  bg saya yg berkulit agak oily, jenama ini memang sesuai!

                  boleh didapatkan di mydin


                  emy: org yg 2 in1..leh jadik fondesyen dan bedak sekali gus tue ya?
                  okla..masuk ngn kulit kau..

                  Comment


                  • #10
                    Re: foundation: jenama apa yg bagus

                    me tak ske pakai foundation coz muke cpt naik jerawat la. pakai bedak 2 way tu pong okay la ape kate try elak kan dulu pakai foundation, cube pakai bedak 2 way dulu.. sambey tu utk kurangkan jerawat.

                    Comment


                    • #11
                      Re: foundation: jenama apa yg bagus

                      patut la eden tak pakai foundation..
                      satu.. remeh nak pakai..
                      dua.. sbb senang tumbuh jerawat..tetibe teringat ada org penah ckp pakai ni senang tumbuh jerawat

                      so..setuju ngan nana...takyah arr pakai foundation..
                      bedak 2-way tu je..pastu pakai loose powder..
                      muka ok punyer..cun punyer...
                      Last edited by emy; 15-10-06, 09:00 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Re: foundation: jenama apa yg bagus

                        even kalo time tgh jerawat mudah naik.. bedak 2 way tu pong me elak, pakai loose powder je.. psl kalo bedak sakan ni wat kulit kite tak bley bernapas.. nnt sesak napas dan mati nnt lg mudah naik jerawat..

                        btw, psl mekap MAC eh.. mmg mahal bangat tp dulu mase my sis tunang, kak andam tu pakai MAC.. mmg sgt berpuas hati.. huhu.. skang pong kebykan mak andam gune MAC psl dorg kate MAC ni bagus even mahal.. berbaloi kot..

                        Comment


                        • #13
                          Re: foundation: jenama apa yg bagus

                          dulu time blaja foundation pun x penah usik..ni dh kije, duk ngaja, lebih kompiden pkai foundtion..loose powdr memang utk kulit berminyk..anywy thnx for the advise..mac ok utk oily skin? hopefully revlon x la buat perangai..

                          Comment


                          • #14
                            Re: foundation: jenama apa yg bagus

                            sempoi
                            cuci muka pakai ape?.. memula cube cari barang yg utk kontrol oily skin ni.. then baru utk alat mekap ni kot. cam kalo oily skin elak kan dr pakai cream ke. cari yg la yg khas utk oily skin then mane tau nnt tader probs utk mekap ke.

                            Comment


                            • #15
                              Re: foundation: jenama apa yg bagus

                              Originally posted by JGC3871
                              kulit aku berminyak gak aku pakai 2way cake brand Miyami..kat maan aku beli eikk Amyway kot...so far ok ramai yg ckp aku makin cantikkk hikkk perasan!!!sblum tu aku pakai fair N Lovely..basahkan sikit muka dgn air paip pastu sapu laaa 2way cake Miyami...
                              aku pun suka 2 way miyami nih..beli kat Cosway

                              Comment

                              Working...
                              X