Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

    aku nak guna utk spare phone
    takmau android sebab aku nak yg minimalist je

    ada nampak Nokia Acha kat Tesco Ampang ni, dalam RM599
    tgk kat mudah ada orang jual murah, beza rm100 lebih

    tapi sebab kes tipu dapat lesung baru ni, aku takmau la beli online ni
    bahaya lak.

    boleh suggest model lain?
    C3 ok ke?

  • #2
    Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

    Kebetulan tadi survey henpon keyboard qwerty utk jadikan hadiah.
    Nampak henpon Sony Ericsson Txt CK13.
    Ni gamba henpon tu.
    Dia ada 4 color, biru, putih, pink ngan hitam.


    Tapi nak Nokia kan?
    Kalu yg Sony ni, harga dia range RM300-400 je.
    Tengok kat Mudah, ada yg jual RM310.
    (org yg jual kat Mudah tu, sy penah skali beli henpon. Selamat sampai ke tangan.)

    Ni spec Sony Ericsson Txt CK13 ni.

    Other specifications of the Sony Ericsson Txt CK13i

    Dimensions: 106 x 60 x 14.5 mm
    Weight: 95 g
    Memory: Internal: 120 MB (100 MB user available), 64 MB RAM
    Card Slot: microSD, up to 32GB
    Data: GPRS, EDGE, WLAN, USB, Bluetooth
    Network: 2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    Colours: Black, Blue, White, Pink
    Battery: Standard battery, Li-Ion 1000 mAh


    :: 2G jela tapi.
    Last edited by Ahn; 21-01-12, 07:48 PM.

    Comment


    • #3
      Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

      C3 ok.. pernah pakai dulu..
      ada wifi, 3G..
      buleh guna snaptu utk fb..
      rege pun masa aku beli 3plus jer

      kalo tak silap ada model ala2 c3 yg baru kuar..

      Comment


      • #4
        Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

        semalam pun tengok c3 dalam RM300 lebih
        ni tgh nak bersiap pegi lowyat ni
        tapi kena penuh ilmu di dada dulu tgk specs.

        beli spare phone tapi takde 3G/Wifi problem jugak
        sebab dah langgan data plan
        SMS tak payah guna.. pakai WhatsApp je.. esp with my wife mostly we use WhatsApp jek
        dgn mak di kampung je guna SMS [dpt Edge je kat kampung.. nak beli phone ada 3G takut dia tak biasa lak guna data plan ni,
        lgpun dia guna prepaid jek]

        SGS II nak hantar repair
        hentak.. SIM tak detect hahahahah
        Last edited by mnajem; 21-01-12, 08:08 PM.

        Comment


        • #5
          Originally posted by mnajem View Post
          aku nak guna utk spare phone
          takmau android sebab aku nak yg minimalist je

          ada nampak Nokia Acha kat Tesco Ampang ni, dalam RM599
          tgk kat mudah ada orang jual murah, beza rm100 lebih

          tapi sebab kes tipu dapat lesung baru ni, aku takmau la beli online ni
          bahaya lak.

          boleh suggest model lain?
          C3 ok ke?
          Kalau android yg murah pun apa salahnya kan..sebab kalau beli samsung galaxy y baru rm499

          Sent from my GT-P1000 using Rimautalk

          Comment


          • #6
            Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

            Ini info bar ko tak mau mnajem? ada keyboard.. eh.. keypad ala2 phone lama..


            comel pun comel..

            tapi.. takde jual kt malaysia., saja jer aku suka tgk phone ni..

            Comment


            • #7
              Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

              SAMSUNG GALAXY Y PRO DUOS...



              spec; http://www.gsmarena.com/samsung_gala..._duos-4371.php
              Last edited by Oris; 22-01-12, 12:04 PM.

              Comment


              • #8
                Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

                hmm penat aku tulis title nokia.
                aku dah ambik, new Nokia Asha 303
                ada wifi,3G

                bagi aku Nokia lagi stable dari Android ha ha.. ni personal opinion aku
                sebab aku ada SGT 10.1, SGT 7 yg lama, SGS SL,SGS SII, HTC Wildfire.

                semua kalau tak hang tak sah.
                nak mengharap install CM7 etc kot.
                SGS II ni pun ada duit aku nak downgrade jadi Nexus Prime (sebab kamera dia 5MP, so sebab tu aku kata downgrade).
                touchwiz semua ni memberatkan je. HTC Sense pun sama.
                Vanilla elok

                Comment


                • #9
                  Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

                  no worry.. i admit it....

                  Comment


                  • #10
                    Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

                    Originally posted by mnajem View Post
                    hmm penat aku tulis title nokia.
                    aku dah ambik, new Nokia Asha 303
                    ada wifi,3G

                    bagi aku Nokia lagi stable dari Android ha ha.. ni personal opinion aku
                    sebab aku ada SGT 10.1, SGT 7 yg lama, SGS SL,SGS SII, HTC Wildfire.

                    semua kalau tak hang tak sah.
                    nak mengharap install CM7 etc kot.
                    SGS II ni pun ada duit aku nak downgrade jadi Nexus Prime (sebab kamera dia 5MP, so sebab tu aku kata downgrade).
                    touchwiz semua ni memberatkan je. HTC Sense pun sama.
                    Vanilla elok
                    macam mana rupa nokia asha tu mnajem?

                    OS pakai os apa? apa yg best.. kasik laa mini review.! adakah ko rasa nokia akan buat comeback balik?

                    sebab.. sejarah nokia ni. dia mmg sangat liat..! dia down 2-3 tahun.. then dia akan datang balik conquer the market.. dgn phone2 dia.. yg akan cover semua market segmen..

                    skang pun.. iphone.. samsung.., semua conquer market smartphone., market phone utk user biasa.. middle to lower end.., masih nokia yg conquer..

                    so.. aku beminat nak tau .. maybe phone ni adalah permulaan kepada fortune reversal utk nokia., sbb banyak blog2 yg aku baca. mengatakan nokia start to turn around dgn model asha ni dan lumia..

                    Comment


                    • #11
                      Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

                      baru pasan, taip keyboard.. hahaha..
                      sebab time tu tengah ingat keyboard qwerty pc je.
                      Keypad.
                      Boleh la Nokia Asha tu.
                      Cuma keypad kiri kanan utk call, delete/back & matikan call agak kecik.
                      Jari kecik boleh la kot.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

                        Originally posted by morpheuzneo View Post
                        macam mana rupa nokia asha tu mnajem?

                        OS pakai os apa? apa yg best.. kasik laa mini review.! adakah ko rasa nokia akan buat comeback balik?

                        sebab.. sejarah nokia ni. dia mmg sangat liat..! dia down 2-3 tahun.. then dia akan datang balik conquer the market.. dgn phone2 dia.. yg akan cover semua market segmen..

                        skang pun.. iphone.. samsung.., semua conquer market smartphone., market phone utk user biasa.. middle to lower end.., masih nokia yg conquer..

                        so.. aku beminat nak tau .. maybe phone ni adalah permulaan kepada fortune reversal utk nokia., sbb banyak blog2 yg aku baca. mengatakan nokia start to turn around dgn model asha ni dan lumia..
                        http://amanz.my/2011/10/nokia-asha/
                        http://www.nokia.com/my-en/products/phone/303/

                        asha ni improvement kepada C3.. according to what I read.

                        boleh guna Ovi store utk install foursquare,g+,facebook.
                        ada email client juga.

                        1Ghz.. bagi aku ok la.
                        takde lagging

                        aku memang tak sabar dgn lagging ni

                        nak kata comeback, tak pasti la
                        sebab nokia ni product range dia cover pelbagai level ekonomi.

                        hi end mcm Lumia, N9 utk compete dgn SGS II, Iphone
                        yg lain2 ni, utk different income level.

                        mcm aku, alang2 dah ada data plan SIM, sebab nak repair SGS II aku ni, cari la middle end phone
                        so boleh guna whatsApp dgn wife
                        takyah membazir sen utk SMS/share video/pics

                        cthnye aku communicate dgn wife aku utk tunjuk progress kerja kontraktor yg tengah buat rumah
                        guna whatsApp je
                        sebab kampeni wife aku strict, email2 ni utk urusan kampeni
                        nak communicate personal matter time keje kena curi2.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

                          berapa harga asha ni najem?

                          Comment


                          • #14
                            Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

                            RRP - RM500 (Zitron unit)
                            AP dalam RM470 boleh dapat.

                            mahal singgit compared to Samsung Galaxy Y

                            tapi aku dah serik low end device running android ni
                            nak2 dengan bloatware segala

                            Comment


                            • #15
                              Re: Boleh suggest handphone Nokia yg guna Qwerty paling murah, support 3G/Wifi

                              lawa la nokia asha 303 ni, berkenan la pulak.. harga boleh tahan dgn ada WIFI.. tapi tang keybord qwetry tu tak kecik sangat ke?

                              nanti kabar2kn pengalaman guna asha ni ye en mnajem..

                              Comment

                              Working...
                              X