Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Samsung Galaxy Note

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Samsung Galaxy Note

    Digi: http://www.digi.com.my/PhonesDevices...ng+Galaxy+Note

    Celcom: http://www.celcom.com.my/smartphones...d.php#android6

    Ada sesape yg dah angkat.
    Banyak beza ke dgn device Samsung lain?

    Aku dah try kat Celcom Pavi baru ni.
    Tak beli sebab dah ada phone dan tablet.

    Kalo tak beli SGS II hari tu mungkin jugak dah angkat.
    Nampak mcm Digi punya plan tu agak berbaloi. Tapi Digi ni rasanya coverage kurang berbanding dgn Celcom. Risky for a phone kot masuk ceruk kampung memana.

  • #2
    Potential Ipad or tablet killer, but why 2.3 only?

    Comment


    • #3
      Re: Samsung Galaxy Note

      ohhh ohhh.. since nexus aku da menggila, tengah tunggu harga dia drop sket...
      nakkkkkkkkk.....

      Comment


      • #4
        Re: Samsung Galaxy Note

        Originally posted by gen_gurl View Post
        ohhh ohhh.. since nexus aku da menggila, tengah tunggu harga dia drop sket...
        nakkkkkkkkk.....
        tunggu je. SGT 10.1 pun aku tgk dah RM1.4K org jual skrg. dulu aku beli RM1,899
        barang samsung ni cepat jatuh harga, tak macam Apple Products. sampai skarang harga menten.

        tunggu ipad3 je keluar kot baru ipad2 jatuh harga.

        Comment


        • #5
          Re: Samsung Galaxy Note

          Originally posted by Gripen View Post
          Potential Ipad or tablet killer, but why 2.3 only?
          Setau aku kalau phone biasanya guna froyo 2.2 atau gingerbread 2.3, kalau tablet depa kaan guna honeycomb cam samsung tab 10.1 tu.

          Comment


          • #6
            Re: Samsung Galaxy Note

            berbaloi kot kan amik ni..
            sebab aku takmo besar2 macam tab..
            aku plak bukan guna phone sangat.. byk sms jer..
            yang pasti, encik hasben akan belikan if android.. apple kalu, sendiri beli...
            so, macam betul2 kena masa la keluar menatam ni.. hehehehe

            Comment


            • #7
              Re: Samsung Galaxy Note

              eh dah ada kt market ke? aku pon tgh tunggu ni...nk tukar aku punya galaxy tab yg skang...

              Comment


              • #8
                Re: Samsung Galaxy Note

                Originally posted by spider View Post
                Setau aku kalau phone biasanya guna froyo 2.2 atau gingerbread 2.3, kalau tablet depa kaan guna honeycomb cam samsung tab 10.1 tu.
                samsung akan update ke ICS bila dah siap nanti.
                sumber kat sini http://www.androidauthority.com/sams...xy-s-ii-29957/

                Comment


                • #9
                  Re: Samsung Galaxy Note

                  wah ICS tu, Ice Cream Sandwich

                  Comment


                  • #10
                    Hai..

                    Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

                    Comment


                    • #11
                      Re: Samsung Galaxy Note

                      Originally posted by Sonsengnim View Post
                      Hai..

                      Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
                      pergh. dah beli dah.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by mnajem View Post
                        tunggu je. SGT 10.1 pun aku tgk dah RM1.4K org jual skrg. dulu aku beli RM1,899
                        barang samsung ni cepat jatuh harga, tak macam Apple Products. sampai skarang harga menten.

                        tunggu ipad3 je keluar kot baru ipad2 jatuh harga.
                        Apple ada loyal followers and Apple product dari Macintosh dulu2 smpai ke Mac book, harga x jatuh sangat in fact some Mac product increase in price jadi collectors item.

                        Comment


                        • #13
                          A'ah. Setakat ini puas hati. Cuma bateri dia boleh tahan juga laju habisnya. Mungkin juga disebabkan aku yang tidak jemu menggunakan telefon ini.

                          Report Ketahanan bateri. pagi 100% petang balik opis tinggal 21% sahaja. Penggunaan berat. Boleh tahan la. Full caj macam caj ipad dekat 2 jam 30 min baru penuh. Penat juga la.menanti.

                          Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Sonsengnim View Post
                            Hai..

                            Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
                            nibetul punya trolling ni....tak penah2 pos alih2 je ;p


                            btw.sgt 7” dual core super amoled bila plak nak launch?
                            bagi yg nak ganti sgt 7” elok consider yg tu.

                            sg note ni ok gak la... tp a bit pricey kalo nak ikut compared to sgt 7” incoming



                            Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Sonsengnim View Post
                              A'ah. Setakat ini puas hati. Cuma bateri dia boleh tahan juga laju habisnya. Mungkin juga disebabkan aku yang tidak jemu menggunakan telefon ini.

                              Report Ketahanan bateri. pagi 100% petang balik opis tinggal 21% sahaja. Penggunaan berat. Boleh tahan la. Full caj macam caj ipad dekat 2 jam 30 min baru penuh. Penat juga la.menanti.

                              Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
                              dia boleh caj kat laptop tak?

                              kalo microusb patut boleh

                              tp kalu kepala usb mcm sgt 10,7” kenot.wall charger saje.usb utk mtp connection saje

                              Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

                              Comment

                              Working...
                              X