Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

    Pergh.. aku slalu berangan.. benda ni akan jadi nyata! best nya.. bawak 1TB thumbdrive merata-rata... , bleh copy movie dari kengkawan., bleh bawak seme data kau dlm satu thumbdrive aje.

    Kini bukan angan-angan lagi.., pada CES 2013.., Kingston telah lancarkan produk terbarunya.. yg bakal di beri nama DataTraveler HyperX Predator 3.0.



    napa ? tak caya?

    cumanya.. harganya.! hahahha.. tinggal angan-angan aje laa! haahah.

    produk ni belum berada di pasaran.. , kingston pun tak announce lagi harganya.! tapi versi 512GB dah ada di pasaran.! dan harganya ialah - USD 1,750.00 (bersamaan 5,323.67 MYR).

    hihihih.. gila kentang! beli portable HDD 1TB pun baru berapa ratus jer rege.!

    nah laa gambar lagi ..







    berita penuh - sumber - >SINI <

    ~~~

    soalan aku -

    kalolah benda ni dah turun harga.. maybe ke level 500 ke bawah gitu.. (angan-angan).. , dan korang beli laa benda ni.! agaknya korang.. apa korang nk buat dgn thumbdrive sebesar 1TB ni.!


    walau pun banyak benda best.. dgn benda ni.. , tapi kalo pada aku lah., aku akan berhati2.. dgn kengkawan yg ada thumbdrive sebesar 1TB ni.! skali cucuk aje thumbdrive ni ke laptop atau pc kau.! abis seme data kau kene sedut.! kelajuan thumbdrive ni adalah kelajuan superspeed usb 3.0 certified.

    The DataTraveler HyperX Predator 3.0 offers read/write speeds of up to 240MB/s and 160MB/s, is SuperSpeed USB 3.0 certified and is also backwards compatible with USB 2.0.
    maksudnya.. kejap aje.. zzzzzuuuuuup.. abis daaa copy seme. !

    dan bahaya nya pada kompeni2 berkenaan data2 rahsia mereka! tak perlu pekerja atau kompetitor bawak external hard disk yg nampak sangat nak mengcopy kan! pakai thumbdrive ni. selamba badak aje bleh copy segala data intelektual skali gus!

    ok jom berangan dan borak tentang kegunaan benda alah ni utk korang.

  • #2
    Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

    Kalo beli ni memang aku gantung kat leher la nak berlagak punya pasal

    Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

    Comment


    • #3
      Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

      byangkan amount of pron yang ko boleh save dlm tuh.
      orgasmic

      Comment


      • #4
        Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

        Pron eh.

        Kalau dia turun rege jadi 500, ext HDD 1 TB turun jadi 50, 10TB jadi 300.

        Comment


        • #5
          Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

          lain macam aje ejaan nyer tuh

          Comment


          • #6
            Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

            Originally posted by Awang Goneng View Post
            Pron eh.

            Kalau dia turun rege jadi 500, ext HDD 1 TB turun jadi 50, 10TB jadi 300.
            nope...
            that time hard disk 1TB dah jadi obsolete...
            same mcm hard disk below 40GB pade waktu sekarang...

            Comment


            • #7
              1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

              That time? Bila tu DE? That time is now dah..

              Cuma now .. Mahal nak mamm laa.. Ahha.

              Melainkan kau ialah Kim DotCom .. Bleh laa beli 2-3.

              Kalau kaki Geek.. Sah2 buat hantaran ni..

              -------
              Di hantar guna tapatalk

              Comment


              • #8
                Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

                Originally posted by DarkEmperor
                nope...
                that time hard disk 1TB dah jadi obsolete...
                same mcm hard disk below 40GB pade waktu sekarang...
                setuju, kalau turun pun la kejap je harga storage ni.. pastu depa obselete kan yg saiz "kecik2" nih.. keluarkan yg besar2 upkan balik harga mcm skrg.

                seb baik la thumbdrive ni dah cipta, kalau tak jadi lah mcm Johnnya Mnemonic ni, paling kuat pun ble up dari 80Gb ke 160Gb je..

                Comment


                • #9
                  Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

                  Memang la mende tuh dah wujud skrg...
                  Aku x cakap pon akan wujud...
                  bila harga dia dah turun spt org diatas perkatakan hard disk 1tb jadi 50 hengget...
                  Bagi aku tidak...

                  Same je mcm suatu ketika dahulu...
                  Mase consumer biase hanye mampu beli thumbdrive 64 or 128 mb...
                  Mase tuh thumbdrive 32gb dah wujud if im not mistaken tak pun 16gb...

                  But the price that time sape yg mampu beli?
                  Mase tuh pon hard disk 40gb maseh berleluasa...
                  Bile thumbdrive 32gb mudah didapati dgn harga yg mampu milik mcm skrg...
                  Relevankah hard disk 40gb??

                  Itu yg aku maksodkan dgn bile that time thumbdrive 1tb dah turon harga hard disk 1 tb jadi obsolete...

                  That time aku rase 1tb pon x cukop mcm ape yg aku rasekan dgn 32gb skrg...

                  Sent from my ST27i using Tapatalk 2

                  Comment


                  • #10
                    Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

                    jaman 4k akan tiba within a few years (myb 5-6 years) and at the same time 1tb's price will go downhill coz it will be too common
                    jap je 1tb tu abes

                    tp kalo ilang nangeh la
                    hihi

                    Comment


                    • #11
                      Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

                      aku guna utk tayang kartun2 utk anak aku lah.. TV ada slot USB utk thumb drive. takyah sesusah aku nak replay once dah abis loop from movie to movie tu.

                      also, kat kereta honda pun boleh play mp3 dari USB ni (aku rasa kereta yg baru2 lagi canggih termasuk bluetooth).. banyak benda boleh buat.

                      kena make sure USB 3.0 lah.. baru sedap. kalo USD 2.0 siksa weh

                      Comment


                      • #12
                        Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

                        Memang la besar. Tapi nak masukkan file yang berformat besar kena split?

                        Contoh filem BD 10gb berapa byk nak kena split. Ini yang aku alami ketika mengunakan thumb driver kingston 16gb

                        Comment


                        • #13
                          Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

                          Originally posted by Lang View Post
                          Memang la besar. Tapi nak masukkan file yang berformat besar kena split?

                          Contoh filem BD 10gb berapa byk nak kena split. Ini yang aku alami ketika mengunakan thumb driver kingston 16gb
                          Itu adelah kerana thumbdrive ko format fat...
                          Memang ade limit size file transfer...

                          Cer ko format jadi ntfs...
                          X perlu dah ko nak maen split split lagi...

                          Sent from my ST27i using Tapatalk 2
                          Last edited by DarkEmperor; 09-01-13, 12:27 PM.

                          Comment


                          • #14
                            Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

                            bukan limit file transfer size
                            tp limit partition table tu sendiri (fat32 4gig individual file size)

                            kalo on mac bole format xfat (windows compatibility)

                            Comment


                            • #15
                              Re: 1Terabyte thumb drive dari Kingston..! ada brannn?

                              Fat32 limit 2gb je per file....aku punya thumbdrive semua aku buat format ntfs....senang nak backup server punya file yg besar2

                              Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

                              Comment

                              Working...
                              X