Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Android

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Android

    Wa rasa ramai dah pemilik telephone bimbit yang mengunakan OS android.
    Tak kira apa Jenama pun janji mengunakan Android, mari kita cerita apps dan game yang korang rasa terbaik untuk di kongsi bersama.




    Apps yang wa ingin kongsi harini ialah apps "viber"

    Viber adalah apps yang membolehkan anda menghantar mesej dan membuat panggilan dengan mengunakan Data plan. Kalau takde data plan wifi pun boleh.
    It free ok.

    Viber Android Market

    ps: Jangan offtopik

    Sent from my GT-P1000 using Tapatalk
    Last edited by Lang; 28-12-11, 09:42 AM.

  • #2
    selain viber, yg paling popular ialah whatsapp ..satu lg live profile



    Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

    Comment


    • #3


      E warriors game hack and slash.
      Game nie Free kat market.

      Game nie agak lag kalau korang tak online.
      Tapi tak pasti kenapa jadi lagu tue.

      Game ni sangat best bagi aku. Jom cincang monster.

      ETERNITY WARRIORS


      Sent from my GT-P1000 using Tapatalk
      Last edited by Lang; 28-12-11, 09:44 AM.

      Comment


      • #4
        Fruit ninja jgn lupa..

        Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

        Comment


        • #5
          Re: Android

          try neh for ur wallpaper...

          Koi Free Live...
          https://market.android.com/details?i...koipond_free#?






          Koi Live Wallpaper: Colorful fish and interactive water!Watch Koi happily explore their pond! Colorful fish and beautiful backgrounds make Koi Live Wallpaper better than the real thing!
          Everything is 3D rendered in OpenGL 2.0, with fully interactive water that supports multitouch. Both tablets and phones are fully supported in both portrait and landscape modes!
          Double-tap to feed your fish!
          If you enjoy this, please support us by getting the full version! It has access to the settings screen, with controls for your fish population, background image (custom ones, too!), raindrops, plants, and more!
          TO USE: home->menu->wallpapers
          menatang neh berjaye wat aku leka tgk skrin secare idle lebey 5 menet setiap kali aku keluar dari sebarang application...

          aku rate wallpaper neh 5 stars...
          disebabkan natang neh sgt ohsem...
          so aku support developer dgn beli full version...
          1 dollar je pon...
          Last edited by DarkEmperor; 27-12-11, 09:12 AM.

          Comment


          • #6
            Salam...ape apps yg lgi bgs dr facebook android?

            Sent from my GT-I8150 using Tapatalk

            Comment


            • #7
              Re: Android

              dah terai koi pond...fantastic...


              tp donlod kat bazaar jew... :P

              Comment


              • #8
                Re: Android

                Originally posted by mnajem View Post
                selain viber, yg paling popular ialah whatsapp ..satu lg live profile



                Sent from my GT-I9100G using Tapatalk
                kalau xsilap whatapps hanya percuma pada tahun pertama je...nanti kena bayar

                Comment


                • #9
                  Re: Android

                  Originally posted by rimau_kumbang View Post
                  kalau xsilap whatapps hanya percuma pada tahun pertama je...nanti kena bayar
                  kalau uninstall pastu install balik cene?

                  Comment


                  • #10
                    Re: Android

                    Originally posted by ibanez_712 View Post
                    dah terai koi pond...fantastic...


                    tp donlod kat bazaar jew... :P
                    yep.. best.. ralit tgk.. tapi agak makan bateri lah... sudahnnyer aku tak guna dah...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Android

                      Originally posted by gen_gurl View Post
                      yep.. best.. ralit tgk.. tapi agak makan bateri lah... sudahnnyer aku tak guna dah...
                      baper byk application ko sentiase on??
                      aku check aku punyer phone...
                      dah 8 jam lebey on battery...
                      wifi on...
                      3g on...
                      accuweather on
                      n beberape HD games yg aku x kill process...
                      bateri - maseh ade 88%...

                      mebi ko kene pakai application yg kudeng syorkan dalam fb...
                      juice defender...
                      sepanjang penggunaan natang tuh...
                      dia berjaye extend bateri life aku sebanyak x1.5 ganda...(free)
                      kalau berbayar aku x tau la baper kali ganda bley dapat...
                      Last edited by DarkEmperor; 27-12-11, 03:29 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Android

                        Originally posted by ibanez_712 View Post
                        kalau uninstall pastu install balik cene?
                        belum cuba lagi....lagi satu mana korang dapat tapatalk tu ha? ke memang korang beli? aku cari xde pun yg free utk android....yg aku pakai sekarang 'convo' tapatalk client...same function...tapi xde la cakap send from tapatalk ke from convo ke....jadi sama mcm taip kt pc je

                        Comment


                        • #13
                          Aku amik tapatalk dr samsung apps....

                          Sent from my GT-I8150 using Tapatalk

                          Comment


                          • #14
                            Re: Android

                            okeh aku kongsikan game (free) yg aku dah test n sgt menarek...
                            memang agak teruja lah maen...
                            aku bagi personal rate sekali...

                            Blood & Glory (5 stars)
                            Spoiler:






                            Contract Killer (4 stars)
                            Spoiler:






                            Contract Killer: Zombies (4.5 Stars)
                            Spoiler:







                            Frontline Commando (4.5 stars)
                            Spoiler:






                            Overkill (5 stars)
                            Spoiler:






                            Destroy Gunners SP (5 stars)
                            Spoiler:






                            GT Racing HD (5 stars)
                            Spoiler:






                            rate rate sume game tuh bersaez dalam 200 - 300 mb... ( aku punyer anime per episode pon x besar camneh )
                            kecuali GT Racing...
                            that game saez dia dekat 800 mb yo!!!!....
                            mebi sebab banyak track coz gameplay dia lebey kurang same cam Gran Turismo dalam PS...
                            nak kene amek lesen bagai sume...
                            paleng best sekali game neh ade replay..
                            kinda kool tgk balek hasel racing yg kite dah lalui... .
                            Last edited by DarkEmperor; 27-12-11, 04:11 PM.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Android

                              Originally posted by rimau_kumbang View Post
                              belum cuba lagi....lagi satu mana korang dapat tapatalk tu ha? ke memang korang beli? aku cari xde pun yg free utk android....yg aku pakai sekarang 'convo' tapatalk client...same function...tapi xde la cakap send from tapatalk ke from convo ke....jadi sama mcm taip kt pc je
                              ko download pakai aptoide...apps cari kat bazaarandroid...

                              Comment

                              Working...
                              X