Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

[ Bantu ] - Blackberry saya tak boleh dingecas. masalahnya apa ?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [ Bantu ] - Blackberry saya tak boleh dingecas. masalahnya apa ?

    salam bdners.
    tolong lah bagi sikit tips acane nak elokkan bb buruk aku ni haa.
    nak tuka baru but tunggu 9900 turun harga. ahaha.

    Problem start :

    semalam battery habis, my charger left dalam kereta, so decided to charge pakai usb.
    perasan jugak sebab battery panas sangat masa charge. pastu takut, aku cabut ler usb tu.

    boleh la guna 20 minit. lepas tu mati balik, aku g turun amek charger .
    tapi charge tak moh masuk ! ( lampu led tu nyala for 3 second onli )

    geram sebab tak boleh nak charge balik hp aku tu, ingatkan problem charger, aku g kedai. pastu still same. dia tuka battery baru, function pulak. so telefon aku okay lah,

    so aku tukar bettery kat hp kawan aku, boleh jugak. so both elok lah.

    research sikit pastu dia kata aku punya BB masuk virus sebab simptom dia :-

    bila loading window keluar , dia tuka page jadi putih. BLANK .

    unable to charge till now.

    so tadi pegi pusing pusing gugel aku jumpa link dia suruh update software.

    but the problem is, its for vodafone UK. am i applicable to use the software or just waste 50 bucks pegi format kat kedai ?
    any other solution ?

    TQ !
Working...
X