Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

[Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

    Acer Iconia?
    Xoom?
    Samsung Galaxy 7" - ade yg baru ke keluar?
    Samsung Galaxy 10" -> belum official kat .MY, dan dah menghadapai 2 ban di AU dan EU oleh Apple
    Asus EEE transformer?


    dll.

    aku tunggu SG 10" tu.. tgk harga kot mampu huhuh

  • #2
    Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

    Tab yang buleh support MT4 dan full flash support

    Samsung kalau dia nak keluarkan tab. Aku tunggu dia guna BADA OS depa yang telah di mantapkan.

    Acer iconia tu macam cara gak wa tgk...

    Comment


    • #3
      Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

      tapo acer ni kan repo truk sket brooo

      Comment


      • #4
        Kenapa x nak cuba bb playbook? Selamba run semua android apps.. (Guna android player)

        So..kau dpt satu hybrid tablet - on 1 side kau dpt bb functionality.. Dan penjimatan penggunaan data yg biasa dikaitkan dgn bb..(Aku pakai bb bold + bridge dgn + bb playbook.. Bb bis basic package yg 40ringgit free 250mb tu pun x abis guna... )

        Jimat .. Laju.. Cuma kalau dari rupa nak bandingkan dgn galaxy tab Atau ipad xleh lawan laa. Bb playbook menang dari segi functionality aje..

        Sekadar pendapat.. Bukanlah fanbois sgt..

        Comment


        • #5
          Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

          Acer Iconia? ..........versi w mungkin
          Xoom? ...... 3g version ade?
          Samsung Galaxy 7" - ade yg baru ke keluar? ...ini yg terbaik ..tapi x rare dah... ramai sgt member pakai.. rase cam dah lame sangat.
          Samsung Galaxy 10" -> belum official kat .MY, dan dah menghadapai 2 ban di AU dan EU oleh Apple ...no calls on tab kalau x dah aim awal2.
          Asus EEE transformer? .... bila tolak keinginan 3g , windows os, calls function.. same cam iconia a..

          btw ada banyak lagi bro brand lain kt pasaran

          bb
          huawei
          prolink
          zte
          msi
          Viewsonic
          ipad

          tapi gua tunggu asus padfone... ini yg terbaik.

          Comment


          • #6
            Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

            viewsonic tu ada dual boot pun macam stim jugak tengok

            Comment


            • #7
              Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

              Originally posted by morpheuzneo View Post
              Kenapa x nak cuba bb playbook? Selamba run semua android apps.. (Guna android player)

              So..kau dpt satu hybrid tablet - on 1 side kau dpt bb functionality.. Dan penjimatan penggunaan data yg biasa dikaitkan dgn bb..(Aku pakai bb bold + bridge dgn + bb playbook.. Bb bis basic package yg 40ringgit free 250mb tu pun x abis guna... )

              Jimat .. Laju.. Cuma kalau dari rupa nak bandingkan dgn galaxy tab Atau ipad xleh lawan laa. Bb playbook menang dari segi functionality aje..

              Sekadar pendapat.. Bukanlah fanbois sgt..
              ko dah ade BB "environment" ok kot.

              aku takde fon BB, ada SGS SL je yg dah run android.
              rumah ade mac mini.. so bercampur baur gak la.


              nak beli ipad, nak transfer file guna itunes/sync dropbox je ke ? leceh sgt.. hal yg sama macam SGT 10"

              Comment


              • #8
                Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

                gua tgh pk motorola xoom atau lg optimus... ades ades!

                Comment


                • #9
                  Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

                  Android tablet dijangka akan diturunkan harga dalam akhir bulan September.. sabar ke nak tunggu?

                  http://thenextweb.com/gadgets/2011/0...ashing-prices/

                  Jualan ipad adalah 10 kali ganda berbanding pesaing terdekat mereka huhu

                  Comment


                  • #10
                    Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

                    macam celcom nak bawak masuk tapi takde official details lagi:

                    http://www.celcom.com.my/smartphones...ts.php#tablet3

                    Comment


                    • #11
                      Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

                      harga samsung 10.1" dah lebih kurang Apple iPad2.. 3G blm ada, tapi advantage pasal boleh sumbat SD card...

                      bulan sembilan turun harga lagi ya?? xixi... sebulan je lagi, bolehnya tunggu...

                      neway, ni china model yg boleh consider uiyo.. DAWA, 7", 8" ,10"


                      7" http://www.lelong.com.my/dawa-7-inch...-09-Sale-P.htm
                      8" http://www.lelong.com.my/dawa-androi...-08-Sale-P.htm
                      10" http://www.lelong.com.my/dawa-androi...-09-Sale-P.htm

                      Comment


                      • #12
                        Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

                        hmm china brand aku tak beli.
                        kdg mmg nampak canggih sangat, macam2 feature ade lepas tu tak tahan lama

                        Comment


                        • #13
                          Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

                          unifi offer.... utk new sign up, boleh beli samsung tab 7" wifi yg berharga RM1199 dgn harga RM799!!!! ni adelak member baru nk suscribe unifi.. hadoii.. mengoda lara sungguh!!

                          psst.. brand china, sepatutnya harga rm200~300 jer utk spec sedemikian.. ni jejak RM1200.. agak2 la..

                          Comment


                          • #14
                            Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

                            10" tu haha.. ko try la beli pastu bg review bro.
                            dia tak buat COD lak .. mmg meleleh la tgk feature tuuu

                            Comment


                            • #15
                              Re: [Android] Mana satu tablet yg korang nak beli?

                              owh acer iconia ...dah keluar 3g punyee tapi rege mak iiiiiiii ....tambah 3g dv kena topup dlm 500 owh! .... yg x de 3 g dah drop harga... apekehe mahal 3g modem tu ekk.. tapi best lagi asus transformer ...dah nk keluar 3g version juga..

                              Comment

                              Working...
                              X