Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

2 decoder astro 1 smart card

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: 2 decoder astro 1 smart card

    Originally posted by MUfanz
    saper yg ada pakai 2nd decoder...??..kira 1 umah ada 2 decoder..yg astro bg diskaun 50% tu....
    dia akan bg smart card ke utk decoder kedua??...
    yup, sebab setiap decoder tu kira asing2..
    dan setiap decoder tu boleh pakej x sama..

    Comment


    • #17
      Re: 2 decoder astro 1 smart card

      Originally posted by Rumizu
      e[]

      anakarina
      cuba off power decoder, tutup suis, check sambungan kabel pada decoder ketat ke tak, on semula decoder, kalo x boleh gak cuba pegi kat menu dan redownload balik channel2 tu.. err update tu buat cane
      ha'ah lar... tapi abah ina ingatkan remote control tu yg rosak sbb tak leh tekan atau tukar channel..
      bila ina dpt petua nih.. okie dah.. so skrg ada 2 remote ler

      Comment


      • #18
        Re: 2 decoder astro 1 smart card

        ni pasal gaguan astro le... satu je tak pueh hati pasal astro, dulu masa suruh surat tuko smart kad dia tuh - siap kena kontrak baru tuh kalau masuk kad baru kira dah agree nak sambung 1 tahun lagi, kalau berenti guna kena cas RM500. Dia org ada statekan konon reception lebey bagus la ngan kad baru tuh, kurang le putus2 nih itu le ini le... cess mcm tipu je.. same je jugak senang putus2 even bila hujan renyai2 sikit pun.. paling tak pueh hati benda huruf2/kod2 hape tah yg kuar sebelah kanan bawah sket.. macam mana nak buang benda ehh?

        Comment


        • #19
          Re: 2 decoder astro 1 smart card

          pehh.. mmg tensen.. aku penah jadi camtu gak.. hujan je mesti ada gangguan kod-kod kat screen tv..ala-ala dlm citer matrix.. tp kecik la.. lol

          Comment


          • #20
            Re: 2 decoder astro 1 smart card

            Originally posted by ekzos_pipe
            Dia org ada statekan konon reception lebey bagus la ngan kad baru tuh, kurang le putus2 nih itu le ini le... cess mcm tipu je..?
            macam tak logik je astronye statement tuh :-/

            Comment


            • #21
              Re: 2 decoder astro 1 smart card

              minggu depan baru aku pasang astro/..

              kad apa? apa guna kad tue? bole tak terangkan???

              kalau pindah umah camner??? nak angkut periuk astro sekali ker??

              Comment


              • #22
                Re: 2 decoder astro 1 smart card

                Originally posted by anakarina
                ha'ah lar... tapi abah ina ingatkan remote control tu yg rosak sbb tak leh tekan atau tukar channel..
                bila ina dpt petua nih.. okie dah.. so skrg ada 2 remote ler
                sama ler ngan aku.......jadi cam ni gak......remote tu mahal lak tu......sen dah ler takdok.....sib baik kedai tu trimer CC

                Comment


                • #23
                  Re: 2 decoder astro 1 smart card

                  Originally posted by amyerik
                  minggu depan baru aku pasang astro/..

                  kad apa? apa guna kad tue? bole tak terangkan???

                  kalau pindah umah camner??? nak angkut periuk astro sekali ker??
                  kad tu kire macam simcard hp la tapi utk astro..

                  kalau pindah kene britau astro... sbb dish tu kite takleh pasang sniri..

                  Comment


                  • #24
                    Re: 2 decoder astro 1 smart card

                    kalu aku nak langgan astro berapa lama haa proses dia,contoh kalau aku order hari ni bila dia complete pasang

                    Comment


                    • #25
                      Re: 2 decoder astro 1 smart card

                      Originally posted by jedi_master
                      kalu aku nak langgan astro berapa lama haa proses dia,contoh kalau aku order hari ni bila dia complete pasang
                      langgan tak lama, agent/dealer astro ada berlambak..ada yg tawar RM199, ada yg tawar RM159...aku pegi kedai tanya kalu aku pasang sendiri berapa? Dia kasi RM120..terus aku sambar pasang sendiri tapi satu minggu baru activate sebab aku bukan installer yg berlesen.
                      lepas pasang, aku pegi kedai ni lagi minta beli decoder saja. Lepas tu aku order alat khas utk pasang decoder kedua, Harga lebih kurang RM700.
                      Tak tipu punya, alat ni membuatkan aku boleh tengok pakai 2 decoder, dua TV dgn satu smartcart, dgn satu bayaran, dgn pilihan channel bebas...kalu langgan 2nd decoder kat astro memang dia kasi decoder free, tapi langganan dia charge 50% dari decoder pertama..yg aku punya free of charge utk decoder kedua..nak 3 dek=der pun bole..tapi buat apa? dua pun cukuplah tu...syyyhhh..jgn kasi tau astro..mereka tentu tak suka..
                      tak tipu punya..
                      www.smartwi.net

                      Comment


                      • #26
                        Re: 2 decoder astro 1 smart card

                        wah best lah engkau.rm 700.kalau rm 70 dah ada dua kat rumah aku smartwi tu

                        Comment


                        • #27
                          Re: 2 decoder astro 1 smart card

                          kalau bubuh bumbung kat ats sateli dish boleh kee
                          Last edited by jedi_master; 15-09-05, 10:09 PM.

                          Comment


                          • #28
                            Re: 2 decoder astro 1 smart card

                            aaa aku pun baru pasang astro kat kg. punya la susah nk terus acces. dlm 2 tiga ari gak laa. itu pun aku terpaksa ckp gan org astro kat kl cepat cikit acces. kat kg mcm2 alasan dio bagik kata line jem laa ape aaa. mmg kena byk sabar lah bila pasang astro nii proses dia lambat bangat. duit kita dia nk cpat..

                            Comment


                            • #29
                              Re: 2 decoder astro 1 smart card

                              maaf aku masih baru lagi kat forum nie...... kalau nak lagi jimat gunakan astro , spilts je.... card tu gunakan card spiltter macam2 ada kalau pakai smartwi mahal tu harga lebih kurang rm600 je.... ada gak murah... pandailah cari... nak lagi murah rm350 pun ada..... so kalau nak lagi murah lagi......hehehe meh contact aku or email aku...

                              Comment


                              • #30
                                Re: 2 decoder astro 1 smart card

                                blur dgn offer ko nie.....

                                Comment

                                Working...
                                X