Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Bincang Pendingin Hawa

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bincang Pendingin Hawa

    Assalamualaikum,
    boleh sesapa kasi cadangan jenis pendingin hawa apa yang terbaik ??
    kalau boleh yang boleh set time untuk dia start

  • #2
    yang ada remote la bang....semua penghawa dingin dah ada remote kot la nih..

    Comment


    • #3
      ala... skarang banyak dah air cond yang ade timer ni... jangan risau.. sume jenama best.

      Comment


      • #4
        ya ka
        jenis I ok tak ??

        Comment


        • #5
          jenis tu aku rasa ok je.. sebab boleh dipercayai la... tapi nko tengok la waranty dia dulu sebelum beli.

          Comment


          • #6
            tQ geng
            mak aku nak ambil york,tapi aku tak berkenan
            aku cadangkan kat dorang ambil I atau national.
            tgklah nanti

            Comment


            • #7
              Kalau nak beli tengok horse power dier berape, kalau tinggi barulah sejukkkkkk.

              Comment


              • #8
                nak best beli ler eric cool.....

                Comment


                • #9
                  eric cool ?? tak pernah dengar pun

                  1 HP tu maksudnya horse power ek ??
                  makin banyak makin bagus ??
                  aku harap lepas nie,bilik aku jadi beku

                  Comment


                  • #10
                    aku cadangkan beli air cond yang boleh suhu sejuk...
                    pas tue ada sensor untuk mengesan pencuri dan budak2 bawah umur....

                    jangan lupa check waranty dulu...

                    Comment


                    • #11
                      lor..
                      lagi teruk
                      mesti gila babas punya mahal
                      takperlah,aku nak cari yang asalkan boleh sejukkan rumah & bilik aku nie

                      Comment


                      • #12
                        pendingin hawa? khas utk kaum hawa je ke??


                        hehe.. bukan penghawa dingin ke??

                        Comment


                        • #13
                          hehehe
                          mengikut tatabahasa yang sebenarnya
                          penggunaan perkataan Pendingin Hawa adalah yang tepat bukan penghawa dingin macam selalu kita cakap / kat radio eRa pun selalu

                          hawa = wanita / udara
                          pendingin = penyejuk

                          pendingin hawa = penyejuk udara
                          penghawa dingin = ???


                          aiseyman,jadi cikgu tata bahasa lak

                          Comment


                          • #14
                            amik National, aku pakai National punya brg tahan lama gilos. aku pakai air cond samsung (1 hp) dah kaput dah, tensen betul, nak repair pun kedai tak reti. aku dah nekad nak ambik National je lepas ni. York punya air cond pun tahan lama gak.

                            setahu aku HP ni tak penting sgt, yg penting tgk BTU dia. aku tak reti nak kira camno

                            Comment


                            • #15
                              BTU
                              aku pernah nampak benda nie
                              10800 btu bagi hitachi (1HP)
                              ada yg lebih power...
                              hehe

                              Comment

                              Working...
                              X