Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Bahasa Francis (France)

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bahasa Francis (France)

    Aku nak belajar bahasa perancis..
    Mula, mula aku nak tahu part greeting.

    Selamat Pagi
    Selamat Tengahari
    Selamat Petang
    Selamat Malam
    Selamat Tidor
    Selamat Datang
    Selamat Jalan Romeo


    Semua jenis selamat laaa...

  • #2
    hahahaha...

    aku ingat takde orang dah nak blajo cakap francais..

    biasanya depa cakap good morning ke, hello ke, good afternoon ke, depa sebut Bonjour.

    kalu selamat tidok, atau samat malam depa sebut Bonne Nuit / Bonsoir

    slamat datang..
    erm..
    welkam ek..
    Bienvenu/e

    kalu samat jalan romeo aku tatau la plakk..
    ahahahhaa...

    Comment


    • #3
      adieu romeo ehehhe.. leh diterima pakai ke tu???

      Comment


      • #4
        hape la ko 'myth...
        ahahhaha...

        tu bahse deutch tu..
        hail hitler.. ahahha..

        aku rasa lebih kuang camni la... au revoir, remeo

        Comment


        • #5
          uih salah ke... dictionary tu tipu aku ler... ces.. kureng asam boi nyer dic...

          Comment


          • #6
            ahahahaha..

            ko campak sungai klang jek dic ko tuh..

            ko nak mencarut dalam bahse francais?
            aku kasi aku..

            MERDE..!


            hahahahhaaa..

            Comment


            • #7
              nak campak camner.. dic online tuh.. takkan nak campak pc aku kut... MERDE..! nyer website...

              psstt.. Adreen.. mende maksud dia.. klau cakap kat org lebam tak bijik mata???

              Comment


              • #8
                tak kot..
                dalam english translate jadik SH!T jek..

                yang aku blajar dulu banyak gak perkataan maki orang..
                takde aar istilah mencarut camner..
                dalam website ada kot..

                ni yang aku belajar...

                1. c'est rien que de la merde

                2. tu es salaud..! <---- kasik kat laki.. ahahhahaha..

                3. tu es completement debile

                4. je ne donne pas un merde

                5. baiser mon cul


                dalam BM roughly translatekan as..

                1. sumer ni mengarut ah..

                2. jantan suweyyyy

                3. ko bodo piang..

                4. aku tak pedulik sumer nihh..

                5. piraahhhhh...!

                kalu tengok citer TAXI, ada ler perkataan˛ ngan ayat˛ di atas nih..
                bukan mencarut eh..
                macam maki orang jek la..
                mencarut aku tak berani ajar..
                ahahahaha...
                kang aku kene ban lak..

                Last edited by Adreen; 24-03-03, 04:23 PM.

                Comment


                • #9
                  kalau nak tanya
                  1. how are you?
                  2. what is your name?
                  3. nice to meet you
                  4. my name is...

                  camner pulak

                  Comment


                  • #10
                    1. hawau yu ek..

                    erm..
                    comment allez vous?
                    atau kalu tak formal, member˛..
                    comment vas tu?
                    atau
                    salut ca va?

                    2. wat is yo nem..

                    vous vous appalez comment?
                    ni formal, kalu tak formal..
                    tu t'appelles comment?

                    3. nice to meet you

                    enchante
                    atau
                    erkk..
                    aku lupa..
                    heheh..

                    4. nama saya.....

                    je m'apelle -----------nama ko---------
                    atau
                    ma nom -----------

                    sori la kalu grammar salah ek..

                    Comment


                    • #11
                      ok tq.. tergeliat lidah aku nak nyebut.. tapi tak reti mana nak idgham.. mana nak qalqalah...

                      Comment


                      • #12
                        Ada ke qalqalah qubra dlm nahu Peranchis nie???

                        Comment


                        • #13
                          ha ha ha...
                          dasat ko adreen
                          mmg brutal la ko
                          ncarut2 pun ko tau eeek

                          Comment


                          • #14
                            Bagus ni. Aku pun dah lama nak belajar. Asyik-asyik tau eu depart dan bonjour je.

                            Terima kasih Adreen.

                            Comment


                            • #15
                              aku rasa bukan eu depart tapi au depart kot..

                              kalu nak ajor cara sebutan dia lak susah gak nak tulih sini..
                              kalu saper˛ orang utagha rasanya takde masalah nak sebut les mots du francais ni..
                              bunyik R dia pelik sket..
                              heheh..

                              Comment

                              Working...
                              X