Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

[Engine & Performance] Engine Diagnostic - ELC Relay Open

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [Engine & Performance] Engine Diagnostic - ELC Relay Open

    keta waja auto aku ade masalah gear tak tukar, maksudnya dari awal perjalanan hanya mengunakan 1 gear saja..bila aku cek mengunakan komputer "54 ELC RELAY OPEN" keluar di screen.

    apa maksud ELC RELAY OPEN??

    ade sape2 tau cam mana nak fix masalah ini?? aku nak bawak gi bengkel tapi kebanyakan bengkel banyak keta..huhu..
    Last edited by grafiquee; 28-08-11, 09:46 AM.

  • #2
    Re: ELC Relay Open

    As Salam...

    Masih hadapi ke masalah tu ?

    Comment


    • #3
      Re: ELC Relay Open

      sory lambat reply..masalah setel 2 hari lepas aku post topik ni..cuma jalan cerita mungkin menarik tuk dikongsi..hehe..

      aku gi 2 - 3 bengkel gak la area kuantan ngan terengganu..bayangkan dari kuantan ke dungun aku pakai gear 1 jer..semua bengkel cakap kena cek gear box..siap kompem gearbox rosak bagai..pecah kepala gak la time tu..

      masalah berakhir di dungun, keadaan agak sebok kt bengkel tu..

      aku " bang keta sy rosak la, gear 1 jer, cek komputer dia kuar ELC RELAY OPEN
      pomen "keta mana? buka bonet"

      dia cek fius box..ganti 1 fius..

      pomen "siap, awk try jalan round2 kg"
      aku "nak bayar dulu ker"
      pomen "leh gak, erm 2 hinget stengah dah la"

      aku bayar n trus jalan2 kg..ternyata keta aku dah ok..bersyukur gila time tu..duit aku selamat dari 1k++..

      so masalah aku setel dengan RM2.50..ingat semua ELC RELAY OPEN..haha..thnks..

      Comment


      • #4
        Re: ELC Relay Open

        bagus ni info ni, kalau ikutkan bantai tuko gearbox dgn harga skrg ni masak2 kepala otak nak memikirkannya tuh..

        cek komputer tuh pegi kat mana? proton servis ke?

        Comment


        • #5
          Re: ELC Relay Open

          bengkel biasa jer..tukang cek pun tak tau ELC RELAY OPEN tu masalah pe..dia leh tolong cek jer..

          Comment


          • #6
            Re: ELC Relay Open

            Originally posted by grafiquee View Post
            bengkel biasa jer..tukang cek pun tak tau ELC RELAY OPEN tu masalah pe..dia leh tolong cek jer..
            maksud saya mcm mana dapat tau/keluar error "54 ELC RELAY OPEN" tuh? guna PDT yg smbg ke EMS kereta ke?

            Comment


            • #7
              Re: ELC Relay Open

              Originally posted by ekzos_pipe View Post
              maksud saya mcm mana dapat tau/keluar error "54 ELC RELAY OPEN" tuh? guna PDT yg smbg ke EMS kereta ke?
              ye kot..benda alah PDT tu..benda macam petak ade screen dan beberapa butang..cucuk kat komputer box waja aku..

              Comment


              • #8
                Re: ELC Relay Open

                Originally posted by grafiquee View Post
                ye kot..benda alah PDT tu..benda macam petak ade screen dan beberapa butang..cucuk kat komputer box waja aku..
                woo wokey thanks... bagus info ni, skrg ni harga barang semua gile mahal.. gearbox semua mcm jadi double harga... fenin fenin

                Comment

                Working...
                X