Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

    Salam, saya nak minta pendapat saya ade perancangan untuk memiliki motor nimota scrambler . model ni ok tak ? dekat area jb ni dekat mana saya boleh dapatkan motor ni ?

  • #2
    Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

    ok je model ni .

    Comment


    • #3
      Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

      dekat kedai moto

      Comment


      • #4
        Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

        bajet baper K??

        sbb aku bawa Megelli MR 250

        Comment


        • #5
          Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

          KTM lah kot....

          Comment


          • #6
            Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

            Originally posted by MaLaPeTaKa View Post
            bajet baper K??

            sbb aku bawa Megelli MR 250
            syok x bwk megelli?

            Comment


            • #7
              Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

              Dah kata nak nimota beli je la nimota

              Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

              ---------- kemaskini 15-03-13 02:55 PM ----------

              Aku tgh kira2 nk beli ck9 ni...150cc je...jadi la buat antar anak gi sekolah pagi2

              Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

              Comment


              • #8
                Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

                Originally posted by rimau_kumbang View Post
                Dah kata nak nimota beli je la nimota

                Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

                ---------- kemaskini 15-03-13 02:55 PM ----------

                Aku tgh kira2 nk beli ck9 ni...150cc je...jadi la buat antar anak gi sekolah pagi2

                Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2
                ck9 aku baca review dekat forum ramai kata bagus...pikap mmg pikap tapi jangan harap top speed tinggi...buat layan angin petang memang sesuai...

                Comment


                • #9
                  Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

                  aku pun tgh plan nak amek skembler ni...yg bermain didlm kapala otak...

                  -keeway tx 200g
                  -mle xtm
                  -dtm
                  -nimota ranger xr

                  mane 1 yg bgs

                  aku baru je usha keeway tx200...lampu sigenal blakangnye ade spring...klo malaun langgar takde la patah...
                  Last edited by kyousuke; 25-04-13, 09:10 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

                    tidakkah kawasaki d-tracker 250cc menarek untok dijadikan perhatian?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

                      Aritu aku gi kedai moto....tokey dia cakap ktm tu xpegi...dia kata lagi bagus amik safee yang menunggang

                      Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

                      Comment


                      • #12
                        Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

                        safee yg menunggang komisen tinggi....

                        Comment


                        • #13
                          Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

                          Originally posted by kyousuke View Post
                          aku pun tgh plan nak amek skembler ni...yg bermain didlm kapala otak...

                          -keeway tx 200g
                          -mle xtm
                          -dtm
                          -nimota ranger xr

                          mane 1 yg bgs

                          aku baru je usha keeway tx200...lampu sigenal blakangnye ade spring...klo malaun langgar takde la patah...
                          masuk forum MBC situ blh tau mana yang bagus...so far yang aku byk tgk atas jalan xtm ngan dtm...nimota pun mula ramai pakai...tx 200g pun ada gak tapi still tak ramai

                          Comment


                          • #14
                            Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

                            Originally posted by mr_naza View Post
                            masuk forum MBC situ blh tau mana yang bagus...so far yang aku byk tgk atas jalan xtm ngan dtm...nimota pun mula ramai pakai...tx 200g pun ada gak tapi still tak ramai

                            Now on the list tinggal

                            -xtm
                            -nimota
                            -keeway

                            Hmm

                            Comment


                            • #15
                              Re: Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?

                              Originally posted by kyousuke View Post
                              Now on the list tinggal

                              -xtm
                              -nimota
                              -keeway

                              Hmm
                              ko g kdai moto mntk test bwk...klu xsilap aku keeway ke nimota yang seat dia sdap diduduk...tu penting tuk keselesaan...kalau tak jalan jauh skit dah kebas bontot...

                              Comment

                              Working...
                              X