Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

kancil goyang

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • kancil goyang

    assalamualaikum.... dan selamat sejahtera...
    disini saya ingin berkongsi satu permasaalahan yang dihadapi...
    seperti diatas tajuk...
    bushing, steering rack, suspension ( absorber & spring ), lower arm dan allignment + balancing sudah dibuat dan ditukar baru... masaalah masih tidak selesai... jikalau ada pendapat minta dikongsikan...
    terima kasih...

  • #2
    Re: kancil goyang

    err...tak paham soklan ler....ni goyang apa ni....goyang body ke, enjin ke atau goyang inul...wekeke

    Comment


    • #3
      Re: kancil goyang

      kete goyang ka
      stereng gegar
      time free gear ka masa speeding 140?
      kancil kalu bawak 140 mmg la gegar

      drive shaft dah gelong pon bole menyumbang
      sbb aku penah kene, memola bajet alignment la, mounting la siap repair sume tp sama je gegarnye
      bergegar satu dashboard

      last2 g cek kat bridgestone act kat ekuin tu apek tu dapat detect sbb drive shaft
      kopak la dlm 600 ganti dua2 belah campo minor servis

      Comment


      • #4
        Re: kancil goyang

        goyang inul..ayuh mari kita berdangdut,,,



        cuba takrifkan goyang sampan masa drive?stering goyang ?
        ataupon stering betul tapi kekiri kekanan?

        Comment


        • #5
          Re: kancil goyang

          Goyang bergoyaannnggggg. Kaa engine gegar kaaa? apa macam punya goyang ni bro? Kasi jelas skit... ramai nak membantu ni... Goyang inul terbaiikkk aaaaa.... Baru laa gerudi... fuuhhhh...

          Comment


          • #6
            Re: kancil goyang

            itulah lift atau daya angkat yang disebabkan faktor aerodinamik kereta tersebut.

            Comment


            • #7
              Re: kancil goyang

              umum sngt soalannya ni.. goyang mcm2 jenis goyang ada, time kornar ke? time tarik/drag ke? time drive staright je ke? time berhenti ke?

              Comment


              • #8
                Re: kancil goyang

                mungkin kereta TS sudah tidak bergoyang lg kot

                kalo kat indon istilah "kereta bergoyang" ni lain maksodnye

                Comment


                • #9
                  Re: kancil goyang

                  Originally posted by luzi View Post
                  itulah lift atau daya angkat yang disebabkan faktor aerodinamik kereta tersebut.


                  dalam fizik dipanggil bernoulli's principle....hehe



                  kalau goyang/terangkat ce pasang spoiler...

                  Comment


                  • #10
                    Re: kancil goyang

                    bergoyang....i follow....i follow

                    Comment


                    • #11
                      Re: kancil goyang

                      stering betul, tetapi kekiri dan kanan sesuka hati...
                      selalu terjadi bila tengah drive... semasa cornering tiada masaalah...
                      ada yang kata steering rack... tapi dah tukar... camner nih...
                      paling terasa bila jalan tidak rata....
                      Last edited by perodua588; 08-12-11, 01:18 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Re: kancil goyang

                        Originally posted by perodua588 View Post
                        stering betul, tetapi kekiri dan kanan sesuka hati...
                        selalu terjadi bila tengah drive... semasa cornering tiada masaalah...
                        ada yang kata steering rack... tapi dah tukar... camner nih...
                        paling terasa bila jalan tidak rata....
                        tukar kereta baru je lah. hehehe. kancil kecik sangat, banyak menda suka bergoyang. ahahah. aku pun pakai kancil, time jalan tak rata je, abis satu kereta bunyi2. dashboard ala2 nak runtuh bunyi nya. krek2 kruk2 krik2. semua pun ada.

                        Comment


                        • #13
                          Re: kancil goyang

                          kalau stereng suka lari ke kiri ke kanan maybe allignment problem je bro...
                          cuba buat balik allignment dan carik kedai yang betul2 tip top buat allignment.

                          p/s:aku masih tak paham bab kerete ko bergoyang tu........mcmane?

                          Comment


                          • #14
                            Re: kancil goyang

                            erm, cuba gi kedai, check driveshaft since ko cakap smua dh buat...
                            kadang2 driveshaft boleh bengkok... satu lg, tayar elok tak? confirm tak bengkak?

                            Comment

                            Working...
                            X