Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

harga yamaha LC 135 baru May 2011

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • harga yamaha LC 135 baru May 2011

    Salam kengkawan,

    Leh x share ilmu sikit..kepada yg dah pakai LC jenis ni di alu-alukan bg pendapat.
    Aku baru je amik LC 135 yg baru tu..tp bukan yg ES..kirenya yg xlawa n xpakai cluth tangan tu.
    Cadangnye aku nk amik GT 128, tp pikir lik alang2 biar puas hati..lgpun selalu gak travel kl-melaka..ramai suh aku amik LC..so aku pun amik ler LC ni..

    Harga OTR - RM7200 (bih kurangla)
    Aku wat down payment - RM 3200
    Bulanan - RM200 (2thn)


    ni contoh motornye..sorri ler pic kecik ckit..tp aku amik wana putih



    Nak tnya, kalo harga mcm ni memg standard ker? sebab aku survey 2 kedai memg harga xlari mcm nie..murah pun dlm xlebih RM 100..boleh komen ckit??

    Pastu dari segi maintenance mcm maner, sebb aku 1st time pakai LC ni,,sebelum2 ni aku pakai honda jer...dgr citer kena tuke filter tu skali tul ker...

    Kengkawan bagila pendapat ye...leh kongsi ilmu..
    SALAM...





















  • #2
    Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

    ikut manual book yg diberi pada awal2 ini

    Comment


    • #3
      Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

      masa mula2 kluar yg model baru nie aku tanya rm6500 paling murah (kat bt caves)
      7200 tu yang ada clutch (yg nie aku tau di kedai setapak)

      rupa hodoh klu panda ng dr belakang.. dr tepin dn dpn mengancam

      Comment


      • #4
        Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

        yup, standard harga moto lc baru memang camtu...

        pasal minya hitam, tukar la selalu kalau selalu jalan jauh, kasi sedap engin,..lagi best, tukar la oil filter tu sekali, murah je baru 12ringgit (aku pakai lc tukar oil filter 2 bulan sekali)...

        urm, air coolent dia, aku pakai 2 tahun tak pernah tukar...keke...pakcik aku pomen dia cakap kalau moto selalu jalan, air coolent takde hal...rajin, tukar la selalu bro..huhu..

        btw, aku lc first model dulu la...still boleh dapat 180 (standard)...

        Comment


        • #5
          Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

          ok la harga tu... btw gt 128 lebih lasak.

          Comment


          • #6
            Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

            Originally posted by jerryl View Post
            yup, standard harga moto lc baru memang camtu...

            pasal minya hitam, tukar la selalu kalau selalu jalan jauh, kasi sedap engin,..lagi best, tukar la oil filter tu sekali, murah je baru 12ringgit (aku pakai lc tukar oil filter 2 bulan sekali)...

            urm, air coolent dia, aku pakai 2 tahun tak pernah tukar...keke...pakcik aku pomen dia cakap kalau moto selalu jalan, air coolent takde hal...rajin, tukar la selalu bro..huhu..

            btw, aku lc first model dulu la...still boleh dapat 180 (standard)...
            180 LC xbleh dijadikan ukuran,sebab meter dia tak actual after 120....setakat ni moto kapchai yg paling actual adalah suzzuki shogun...

            Comment


            • #7
              Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

              Originally posted by SoulShadow View Post
              ok la harga tu... btw gt 128 lebih lasak.
              ye ker?

              tp lebih sedap ditunggang??? yg mana antara gt/shogun/lc

              ---------- kemaskini 02-06-11 02:04 PM ----------

              Originally posted by mugen View Post
              180 LC xbleh dijadikan ukuran,sebab meter dia tak actual after 120....setakat ni moto kapchai yg paling actual adalah suzzuki shogun...
              oo x sgka aku.............
              Last edited by nufa; 02-06-11, 02:05 PM.

              Comment


              • #8
                Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

                Originally posted by nufa View Post
                ye ker?

                tp lebih sedap ditunggang??? yg mana antara gt/shogun/lc

                ---------- kemaskini 02-06-11 02:04 PM ----------



                oo x sgka aku.............
                riding position/handling yg best adalah wave......tapi ada vibration pada kaki hehe
                for best enjin non vibration adalah gt128/shogun sebab ada enjin balancer,cuma nama je lain aku x ingat

                Comment


                • #9
                  Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

                  Originally posted by mugen View Post
                  riding position/handling yg best adalah wave......tapi ada vibration pada kaki hehe
                  for best enjin non vibration adalah gt128/shogun sebab ada enjin balancer,cuma nama je lain aku x ingat
                  tp org kata kat aku gt128 gegar..tp x tau gegar tang mana... foot rest x silap

                  shogun aku mint jugak...tp moto kurang bernilai bila nk jual

                  ---------- kemaskini 02-06-11 05:46 PM ----------

                  Originally posted by nufa View Post
                  tp org kata kat aku gt128 gegar..tp x tau gegar tang mana... foot rest x silap

                  shogun aku mint jugak...tp moto kurang bernilai bila nk jual

                  aku pon masih dilema nk beli moto cup apa??

                  Comment


                  • #10
                    Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

                    gt128 coverset gegar....buat rimas je.....LC semutttt je...gegar pun takdak...coolant tu pun kalau ikut manual 3 tahun sekali baru tukar ( bagi moto standed )..

                    lc 1st model meter ringan....180...tapi kalau lc 2nd batch - 3rd batch x sampai 180....padahal sebelah2 je....


                    nak tepat pakai le meter KOSO..gerenti naik 120 je


                    oil filter tu tukar setiap 2kali tukar EO...


                    Originally posted by SoulShadow View Post
                    ok la harga tu... btw gt 128 lebih lasak.

                    honda c70 lagi lasak....legend
                    Last edited by salammmm; 02-06-11, 10:02 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

                      Originally posted by pendekar View Post
                      gt128 coverset gegar....buat rimas je.....LC semutttt je...gegar pun takdak...coolant tu pun kalau ikut manual 3 tahun sekali baru tukar ( bagi moto standed )..

                      lc 1st model meter ringan....180...tapi kalau lc 2nd batch - 3rd batch x sampai 180....padahal sebelah2 je....


                      nak tepat pakai le meter KOSO..gerenti naik 120 je


                      oil filter tu tukar setiap 2kali tukar EO...





                      honda c70 lagi lasak....legend
                      klu nk ckp pasal moto oldskol
                      kriss aku pon lasak



                      btw baik amek lc ni klu poket tebal
                      bentuk lawa
                      ade brake disc blakang klu clutch tgn
                      spare part lc sure senang

                      Comment


                      • #12
                        Re: harga yamaha LC 135 baru May 2011

                        kriss lama lasak..kriss sekarang mcm h@ram...

                        kalau nak lasak lagi...ex5 dream...tgk posmen tu..start enjin terus merembat full throttle...sampai2 tutup enjin...pastu merembat lagi ..


                        semenjak lc baru keluar ni...LC lama terus jadi mahal pulak....kat tempat aku 2ndhand pun smpai 7k...nasib baik aku sempat beli

                        Comment

                        Working...
                        X