Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

"Mounting" Enjin kereta

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • "Mounting" Enjin kereta

    mAlam tadi aku wat regular servis tuk kereta aku...
    sekali tu pomen tu cakap mounting enjin kereta aku dah pecah...
    Dia suggest tuk tukar....

    Sebelum nak tukar nak tahu lah sikit pasal mounting enjin nik..
    berapa harga dia kalau tukar 4 sekali (sebab pomen tu kater ader empat mounting semuanya)
    Aper brand yang bagus...
    kalau wat sendiri payah tak????

    Aku pakai kereta proton LMST

    Mintak tolong bagi panduan sikit.....

  • #2
    Re: "Mounting" Enjin kereta

    kaloo tuk henjin LMST...gi je beli kat kedai spare part biasa...mintak yg betul2 ori nyer...camne nak bezakan...errrrr...kena tanya otai2 MIsutibishi...hargapun kurang pasti...

    den guna yg biasa nyer...tp satu mounting yg paling kuat gegar...guna yg custome nyer...guna polyutherane...

    Comment


    • #3
      Re: "Mounting" Enjin kereta

      Apa brand yang paling baik.....

      Comment


      • #4
        Re: "Mounting" Enjin kereta

        Naziran kereta tu dh berapa tahun guna?

        Comment


        • #5
          Re: "Mounting" Enjin kereta

          Originally posted by Neo5 View Post
          Naziran kereta tu dh berapa tahun guna?
          dah 5 tahun

          The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 15 characters.

          Comment


          • #6
            Re: "Mounting" Enjin kereta

            brand x pasti......juz kedai akan tanya nk ori ke local je.......bese aku henjut ckp ori jek......

            Comment


            • #7
              Re: "Mounting" Enjin kereta

              beli brg kedai sparepart ni kekadang ke hati2 gak...bungkusan mcm ori tapi brg dlm taiwan punyak...

              Comment


              • #8
                Re: "Mounting" Enjin kereta

                pecah ker atau sudah keras?................

                Comment


                • #9
                  Re: "Mounting" Enjin kereta

                  bro skang ni apa2 spare part semua taiwan mari.kalo suwey lg silap hb dpt china mari.
                  aku dah bnyk tny workshop skang ni mmg susah nak dpt brg japan mari.

                  Comment


                  • #10
                    Re: "Mounting" Enjin kereta

                    bkn masalah susah nk dpt barang Japan mari...
                    diaorg control market...ambil brg dari sane...

                    tu jeee...

                    semua tu bollocks dari diaorg...

                    Comment


                    • #11
                      Re: "Mounting" Enjin kereta

                      Lagi satu hal aku nak tanya pendapat korang lah...
                      elok mounting tu aku tukar yang rosak ajer atau tukar sekali semua...
                      Sebabnya barang yang original dari kilang lebih berkualiti dan tahan lama
                      aper pendapat korang??????

                      Comment


                      • #12
                        Re: "Mounting" Enjin kereta

                        tukar jee mana yg rosak...

                        Comment


                        • #13
                          Re: "Mounting" Enjin kereta

                          Originally posted by Chinozie View Post
                          tukar jee mana yg rosak...
                          Any reason or logic comment for your idea...
                          I want to know why????

                          Comment


                          • #14
                            Re: "Mounting" Enjin kereta

                            logik dia kos la... barang tuh satu, satu lagi upah nk bukak semua mounting.. normal practice, tuko mana yg rosak dulu.. tapi kalau bajet ada lebey.. henjut je la tuko semua.

                            Mounting ni kalau OK, nanti tang gegar2 enjin, lagi2 tang kereta carb ni, (even injeksyen wira pun gegar gak) esp masa kompresor airkon kickin nanti semua ble rasa hampir hilang - mcm keta baru hehehe.

                            Comment


                            • #15
                              Re: "Mounting" Enjin kereta

                              aku penah tukar 4-4 dulu..
                              kos tak silap dlm 3 ratus lebih gak..tapi ori wira
                              biasa yg cepat rosak depan n blakang sbb force enjin ke depan blakang..
                              yg tu murah ckit nk tukar pun senang ckit..kna buka crossmember..
                              kalo kiri kanan tu yg payah ckit..

                              Comment

                              Working...
                              X