Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Enjin Kancil 660 (auto)

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Enjin Kancil 660 (auto)

    salam semua,

    nk tanya n nk survey pasal enjin kancil 660 (auto), harga dan kat mana..sbb nk tukar enjin la dh makan minyak itam dh...huhu..smlm check2 minyak itam kosong..huh so adik suggest tukar enjin terus.

    tq semua..

  • #2
    Re: Enjin Kancil 660 (auto)

    overhoul jer... kalo adik ko suruh tuko..dia suruh tuko ke L2 or L5 le tue..

    Comment


    • #3
      Re: Enjin Kancil 660 (auto)

      kalau hantar kat woksyop..pandai laa diorg carikan...benda senang nak dapat...

      Comment


      • #4
        Re: Enjin Kancil 660 (auto)

        ko duk area ne..kalu kl ni ko g je area chan show lin..byk halfcut mira kat situ! bwk pomen suh dia tgk mane yg elok n murah..pastu stanby je RM RM...hehe cuba ko tgk link ni..http://www.mudah.my/Kancil-L200S-Half-Cut-4289462.htm mcm ne..ada berani? best ni..
        Last edited by nahniah30; 16-11-09, 12:55 PM.

        Comment


        • #5
          Re: Enjin Kancil 660 (auto)

          x der bran la rm3500 tu..mano nk cari duit deh...tadi baru dpt info rm700..betul ke harga tu..??

          Comment


          • #6
            Re: Enjin Kancil 660 (auto)

            ni enjin dah nazak sgt?? x bleh overhoul??? lorrrr....

            rm700..kalo siap pasang.. rasa2 enjin lantai kot.. kalo enjin baru.. rm1300 siap pasang dah.. tapi ni 3 tahun dulu punya harga le..

            skang x pasti..pasal x duk lagi kat line automotif.....

            enjin L2 dan L5.. option yg baik.. kalo x nak turbo.. boleh masuk enjin kelisa 1.0.. kos lebih kurang je.. ade bran??

            Comment


            • #7
              Re: Enjin Kancil 660 (auto)

              mula2 usya dulu kos overhaul, cari pomen dipercayai, sama ada perlu buat top @ full overhaul. Kalau top, mrh jer, kalau full rm1k jgk kot?

              kalau tukar enjin pun tak semudah disangka ;
              -kalau halfcut murah, mcm enjin2 L2s, still kena baiki sana sini, tukar itu ini, maybe nak kena overhaul jgk kan
              -kalau halfcut mahal, enjin ok, ada bajet, ok jer.

              paling best, cari kat forum2 kancil, kadang2 ada budak nak upgrade kepada turbo, jual enjin standard dgn harga patut. Nasib baik, dpt enjin ori perodua yg masih cantik.

              Comment


              • #8
                Re: Enjin Kancil 660 (auto)

                buat top overhaul je laa..

                Comment


                • #9
                  Re: Enjin Kancil 660 (auto)

                  nanti aku kena bincang ngan adik aku dulu..adoii aku serah bulat2 ngna adik aku nie..x tau aa..dia kata macam tu aku ikut jer...
                  rasanya rm700 tu termasuk upah kot..sbb member dia gak yg buat tu

                  Comment


                  • #10
                    Re: Enjin Kancil 660 (auto)

                    xpon kalo dpt enjin kelisa 850 pon ok gak.....injection tuuuuuuuuuuu............minyak maveles save giler..........

                    Comment


                    • #11
                      Re: Enjin Kancil 660 (auto)

                      kalau perempuan memandu tebo, nampak ganas2, vouge sikit..

                      Comment


                      • #12
                        Re: Enjin Kancil 660 (auto)

                        lps ke 660 -> 850?

                        Jenis-Jenis Permohonan

                        1. Kategori 1 : Penukaran enjin yang sama model dan keupayaan kapasiti dengan enjin asal.
                        2. Kategori 2 : Penukaran enjin dari model yang sama dan keupayaan kapasiti tidak melebihi atau tidak kurang 25% dari enjin yang asal.
                        3. Kategori 3 : Penukaran enjin dari model yang sama dan keupayaan melebihi atau kurang 25% dari keupayaan asal.
                        4. Kategori 4 : Penukaran enjin dengan menggunakan bahan api berbeza dari yang asal.
                        5. Kategori 5 : Penukaran enjin dari model yang berlainan dari enjin asal.

                        Sumber : click here
                        660 + 25% = 825, mcm lepas jer, skt lg nak msk 850, hahaha
                        anyway, kalau bengkel biasa buat, dh ada runner, conform lepas
                        Last edited by sawi; 19-11-09, 02:52 PM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Enjin Kancil 660 (auto)

                          rasenye full overhaul......lebih baik...kalau amik engine second pun tak sure condition dlm tu

                          Comment


                          • #14
                            Re: Enjin Kancil 660 (auto)

                            yup betul...
                            overhual jeee...


                            tgk nie...den pun tgh overhauledddd...henjin...



                            Last edited by Chinozie; 20-11-09, 09:10 AM.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Enjin Kancil 660 (auto)

                              aiyukk.. masuk barang TODA... osah pickup nieh.. ieykk.. flywheel x ligthen?.. Clutch disk mana? sorok eyk?? pakai triniti ke?? piuu.......

                              overhoul je kak... nak blue print pun ok gak.. enjin 660..peginya standard kelisa1.0.. ader bran??

                              Comment

                              Working...
                              X