Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

GT 128 apa kelemahannya?

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • GT 128 apa kelemahannya?

    GT 128 modenas .. cam aku nak beli.. tapi aku nak tau apa buruknya kalau aku bli moto ni... karbuaratornya kah, koil apinyakah, enjinnyakah ....?


  • #2
    Re: GT 128 apa kelemahannya?

    dude. baca topic ni sampai abis. kemudian ko akan tahu.

    http://www.gt128riders.com/forum/index.php?topic=205.0

    dan yg ini wajib baca ----> http://malaysianbikers.com.my/forum/...l=_new_windows

    link atas ni version 1, skang da sampai version 19. ko baca la sampai lebam. ada byk review from version 1 sampai la version 19. semua mende ko akan dpt tau.

    yg pastinya masalah sekarang ialah
    1) handle gegar
    2) footrest gegar
    3) skru coverset depan berisiko untuk patah

    solutionnya ialah bwak g service center. hehehe
    Last edited by sp3d2; 02-09-09, 08:24 AM.

    Comment


    • #3
      Re: GT 128 apa kelemahannya?

      hard breaking n soft breaking <<<< APA MAKSUDNYA NI

      Comment


      • #4
        Re: GT 128 apa kelemahannya?

        AKU Tgh KONFIUS NIE NAK BLI MOT0 yg mana 1 nih...

        lc ke gt
        lc ke gt

        lc ke gt
        lc ke gt

        lc ke gt
        lc ke gt

        lc ke gt
        lc ke gt

        lc ke gt
        lc ke gt

        lc ke gt
        lc ke gt

        Comment


        • #5
          Re: GT 128 apa kelemahannya?

          belilah GT128...
          Produk berjenama tempatan.. MODENAS lagi tu.......
          harga jauh lebih murah dari LC135
          prestasi menyamai LC 135 (pendapat aku lah)

          Comment


          • #6
            Re: GT 128 apa kelemahannya?

            aku ttp prefer yamaha LC berbanding modenas. Maaf malaysia, sebab bab2 keta moto ni.. saya lebih yakin dgn kualiti keluaran negara luar terutamanya jepun. bukan selalu beli keta moto ni...

            Comment


            • #7
              Re: GT 128 apa kelemahannya?

              Originally posted by sp3d2 View Post

              yg pastinya masalah sekarang ialah
              1) handle gegar
              2) footrest gegar
              3) skru coverset depan berisiko untuk patah

              solutionnya ialah bwak g service center. hehehe
              selalu berlaku kat motor modenas...

              Comment


              • #8
                Re: GT 128 apa kelemahannya?

                Originally posted by aDamoO View Post
                selalu berlaku kat motor modenas...
                ye bro. sejak azali lagi moto modenas mcm tu....

                tapi setelah ko tukar apa yg patah tu, ia takkan patah lagi buat kali kedua. itu pengalaman aku la.

                Comment


                • #9
                  Re: GT 128 apa kelemahannya?

                  ait..klau ader kelemahan suma moto aderlah...tapi part2 gegar nie aku lemah semcam ajer....gilos tau tak...gegar gagar nie ekzos pon boleh tercabut skrunya...moto aku kriss2 versi awal...

                  Comment


                  • #10
                    Re: GT 128 apa kelemahannya?

                    aku suka modenas pasal top speed dia tinggi...
                    tp design memang hancus..

                    Comment


                    • #11
                      Re: GT 128 apa kelemahannya?

                      sebab modenas gt tak boleh nak beat suzuki belang dohc!
                      heheh.

                      Comment


                      • #12
                        Re: GT 128 apa kelemahannya?

                        Originally posted by mj_xr View Post
                        sebab modenas gt tak boleh nak beat suzuki belang dohc!
                        heheh.
                        hampagas tul. nk compare sohc ngan dohc....

                        Comment


                        • #13
                          Re: GT 128 apa kelemahannya?

                          hahah, ye la..modenas under power! dia blh di kategori cam motor taiwan gtr!!

                          Comment


                          • #14
                            Re: GT 128 apa kelemahannya?

                            klu camtu modenas pn xleh la nk comparekn dgn lc...
                            coz lc pn dohc...

                            Comment


                            • #15
                              Re: GT 128 apa kelemahannya?

                              Originally posted by NAZIRAN1979 View Post
                              belilah GT128...
                              Produk berjenama tempatan.. MODENAS lagi tu.......
                              harga jauh lebih murah dari LC135
                              prestasi menyamai LC 135 (pendapat aku lah)

                              kau guna gt128 ke??/

                              tadi aku tgk gt128...lawa beb

                              Comment

                              Working...
                              X