Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

nissan terano

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • nissan terano

    Baru nak berjinak dengan 4 wheel drive. Cadang nak beli NISSAN TERRANO, ade sape2 yang pernah pakai TERRANO nie tak .kalo boleh nak tau juga ape2 opinion tentangnya.thx.

  • #2
    Re: nissan terano

    awat tak angkat Nissan Navaro?

    lawa sungguh itu nissan navarro! jatuh cinta aku di buatnya.

    KAta kawan aku yg pakai terrano ni, utk off-road macam kurang sikit kot. sebab segala linkagenya dan suspension nya sangat halus.. (mudah rosak ler)

    ianya bergantung kepada apa ko nak buat dgn 4 x 4 ni.. ko nak saja2 eksyen pakai kat jalan raya yg ko pakai 4x4 ke.. atau ko mmg kaki off-roader.

    kalau kaki off-roader - diaorang akan pilih Hilux atau Ford ranger.. ni mmg sedap utk off-road.

    lagi ekstreme - land-rover atau jeep.

    mana ajie-Giant ni.. ! dia terrer.. dia pakai 4wd. mmg makanan harian dia.

    Comment


    • #3
      Re: nissan terano

      nissan terrano nie laa byk terbengkalai kat bengkel kawasan perindustrian Sri Rampai...
      rosak sbb ape tak pasti...

      Comment


      • #4
        Re: nissan terano

        blh tau x.. nape nko berminat ngan terano nih dulu?

        dh tau nape minat... baru la leh bg bantuan....

        Comment


        • #5
          Re: nissan terano

          Originally posted by Chinozie View Post
          nissan terrano nie laa byk terbengkalai kat bengkel kawasan perindustrian Sri Rampai...
          rosak sbb ape tak pasti...
          atas reason yg aku cakap tu laa chin.. dia tak tahan ler utk main off-road atau kasar2..

          manja gila kereta ni..

          kawan aku dah jual dah terano dia.. dan tukar kepada hilux.. !

          sebab tu nissan keluarkan navaro.! sebab terano tak jalan!

          navaro baru ko tgk spek dia.. pakai linkage dan suspension yg tebal2 macam hilux dan ford ranger.

          Comment


          • #6
            Re: nissan terano

            terrano,

            aku baca byk problem kat shaft joint dia. senang patah sebab lembut. so tak sesuai utk off road.

            nak tau pasal 4x4, join offroadershack.com ..

            jom cari cherokee, aku pun nak cari sebijik ni buat offroading

            Comment


            • #7
              Re: nissan terano

              tak lak den tanya...tp ade laa nk dekat 10 ketul duk parking kat tepi jln...sebaris jee..mcm buat perbarisan...

              pakcik den pun pakai...dia pun kata manja...
              pastu next time dtg dah jual dah...dia pomen part time...dia pun tak tahan...

              tp ape pun...land rover, discovery aaa the best...

              citer pasal hilux, kasa s'wak ade sebijik nak masukhenjin 2JZ, axel blkg supra, wide body, OS Giken clucth...perghhh...giler...
              Last edited by Chinozie; 13-02-09, 10:54 AM.

              Comment


              • #8
                Re: nissan terano

                Time kaseh pd kawan2 yg sudi bg opinion pasal terrano nie,,, nampaknye kena cari kete lain nampaknye .Ingat kan tough sgt terrano nie psl design nampak dah macho tapi banyak sangat songehnye. Bro SELIPAR - cheeroke pulak ade member cakap kalau nak pakai jangan ambik yg 2.5cc punye pasal underpower tp kalu 4.0 pulak paham2 je la dia punye minyak dgn harijadi die nanti (road tax).

                Walau mcamane pun time kaseh bnyk semua.... mungkin nak beraleh pd Mitsubishi Pajero (mampu beli) tapi ade x sape2 bole bg opinion. THX,,,,,,,,,,,,,,

                Comment

                Working...
                X