Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Volvo S40

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Volvo S40

    ape pendapat korang pasal kete volvo S40 nih....tak kiralah T4 or tak....mcm berkenan plak kt kete nih....sesapa yg penah bawak ker...family members korang yg penah pakai ker kete nih...ape2 jelah info yg bleh share pasal kete nih...bukan yg latest version tau...yg baru tuh tak mampu teman....kekekekek...

  • #2
    Re: Volvo S40

    aku cadangkan kau beli saab. huhu. apa apa pasal saab kau boleh tanya aku.

    Comment


    • #3
      Re: Volvo S40

      wahhhh...
      cantikk.
      aku pun cadangkan kamu beli ler.
      post la gmba beso2.
      fuhh.
      aku pun dah makin kuat minat ni nak pakai kete camgini

      Comment


      • #4
        Re: Volvo S40

        ni keta favourite aku ni... S40 lama... guna platform Mitsubishi Charisma...

        http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_S40

        aku tak berapa tau pasal kereta ni... tapi aku tetap merasakan kereta ni best...

        Comment


        • #5
          Re: Volvo S40

          volvo ni dia punye maintenance
          lagi up sket drpd bmw n merc
          kalau poket cukup dalam
          jalan saja

          Comment


          • #6
            Re: Volvo S40

            kalau cukop dalam apa pon jalan.

            tapi aku punya favourite volvo V70 t5 jugak. yang highway police dok pakai bawak anjeng kat belakang tu. yang tu kalau kat highway kalau nak tengok dia kejar evo baru tu dengan selamba pon boleh.

            Comment


            • #7
              Re: Volvo S40

              alamak...tak ramai laa guna volvo kat m'sia...

              cuba try test tgk review yg ade laaa...

              google for it...
              ade a few volvo guna air brake kan...?

              pakcik den dulu ade pakai...brek jeee...ade bunyi...mcm lori...

              tp kalooo time BTCC taun 90an...Rickard Rydell yg famouskan volvo... 1994...850...S40 pun dia ade bawak...

              heee...

              Comment


              • #8
                Re: Volvo S40

                aku dulu keje kat kilang volvo 2 tahun.. volvo ni satu jer kualiti! semua barang dia sungguh kualiti ape sajer... kilang volvo di australia di tutup kerana tak leh jaga kualiti so dengan poket yg dalam ko buleh pakai keta ni tanpa masalah selagi ko pakai genuine part..

                p/s aku belajar bawak keta dalam kilang lah celen sape leh spin paling panjang..(cleaner bising woo...)

                Comment


                • #9
                  Re: Volvo S40

                  uish best ah macam tu gabot metal.
                  mesti banyak info ni pasal volvo ni.
                  weh bukak la thread bincang auto satu.
                  cerita pasal volvo saje.... syok gak.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Volvo S40

                    Originally posted by Gabot_Metal View Post
                    aku dulu keje kat kilang volvo 2 tahun.. volvo ni satu jer kualiti! semua barang dia sungguh kualiti ape sajer... kilang volvo di australia di tutup kerana tak leh jaga kualiti so dengan poket yg dalam ko buleh pakai keta ni tanpa masalah selagi ko pakai genuine part..

                    p/s aku belajar bawak keta dalam kilang lah celen sape leh spin paling panjang..(cleaner bising woo...)
                    hahahaah...ade LSD tak ?
                    yea laaa ingat senang kee nak cuci tyre mark tu...
                    kena plak lepas buat burn out...lg laa payah...

                    tp Volvo kurang dpt review kat mane2 car manufacture...
                    maybe sbb dia low profile kot...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Volvo S40

                      sebab tu ah kena mintak gabot metal cerita pasal volvo ni.

                      kasi bocor rahsia volvo.

                      pastu member kita mukh yang nak beli volvo pon senang hati

                      Comment


                      • #12
                        Re: Volvo S40

                        tulah pasal....agak low profile lah volvo nih....

                        model ni mmg ade diaorg join venture ngan mitsubishi....tp mase ni dema buat kt Nedcar...holland.....chasis ni jugak yg waja pakai skang nih.....

                        aku ade gak survey kt VOCM smalam....puas ati gaklah ngan diaorg nyer penjelasan....tp mmg diaorg advice suh amik yg phase 2 punyer model....2001-2004....sbb dah banyak upgrade dr yg sebelum tuh....phase 1 & 2(1995-2004) buat kt Nedcar....yg model thn 2005 sampai skang dah buat kt volvocars balik....hmmmm...

                        tp...continental ttp continental....nk menten tuh agak berpeluh gakla poket....huhuhuhu...

                        perangai....850 mmg mantap beb...T5 pun bleh tahan...ko menang ngan dia gear 1 jer....kt traffic light.....pastu babai.....kekekek....ko apsal suggest saab plak...ko mmg saab club member ker...?

                        Comment


                        • #13
                          Re: Volvo S40

                          dari semua segi volvo tak de masalah yg besar seingat aku tak penah dengar volvo panggil balik model dia (banyak model gergasi pernah kene panggil balik)
                          so selagi ko menten standard aku ingat ok jer lihat model 240... rebutan para macha sekarang
                          pick up memang pick up gear auto 1,2,3 boleh spin lagi.sistem turbo perfect!
                          semua engine di datang dari sweden complete dan setiap bolt engine mesti warna kuning emas(menunjukkan standardnya)
                          body? memang tahan lah beberapa bulan lepas member aku langgar volvo 240 tengah tarik gear 2 wira dia menyebabkan hancur depan keta dia tapi volvo tu hanya sedikit calar...

                          volvo pilihan untuk kualiti dan keselamatan tapi kureng sikit dari segi gaya dan penampilan

                          sekian terima kasih

                          Comment


                          • #14
                            Re: Volvo S40

                            Originally posted by Gabot_Metal View Post
                            dari semua segi volvo tak de masalah yg besar seingat aku tak penah dengar volvo panggil balik model dia (banyak model gergasi pernah kene panggil balik)
                            so selagi ko menten standard aku ingat ok jer lihat model 240... rebutan para macha sekarang
                            pick up memang pick up gear auto 1,2,3 boleh spin lagi.sistem turbo perfect!
                            semua engine di datang dari sweden complete dan setiap bolt engine mesti warna kuning emas(menunjukkan standardnya)
                            body? memang tahan lah beberapa bulan lepas member aku langgar volvo 240 tengah tarik gear 2 wira dia menyebabkan hancur depan keta dia tapi volvo tu hanya sedikit calar...

                            volvo pilihan untuk kualiti dan keselamatan tapi kureng sikit dari segi gaya dan penampilan

                            sekian terima kasih
                            ya ya... model 240 kalau pandai jaga best walaupon bentok kotak.
                            model 122 plak dah start jadi collector item. tapi ada satu model yang paling aku tak dapat terima sebab aku rasa sangat huduh ialah 360 doh. macam anak tiri tetiba.

                            volvo ni ye ah world's safest car la katakan.

                            tapi volvo punya adek iaitu saab pon tak boleh diperkecilkan dari segi keselamatan. saab 9000 adalah the safest car sewaktu dia dikeluarkan

                            plus saab ada gaya, lebih kuasa. warghkaghakghkah. ye la kan. volvo ni lebih kepada family car berbandeng sporty looks.

                            aku tau sket sket pasal volvo sebab bapak aku penah pakai dari model 122 sampai 740 kecuali 360. ye la cuma tak de ah kalau 244 tu semua jenis 244 penah pakai. kalau jenis 240 tu bukan la setiap 240 penah pakai. 240gl kot yang kitorang naek dulu.

                            144 yang lampu bulat tu ah best. tapi skarang susah ah nak dapat yang semenggah. semua kena bikin balek body dia yang penah aku nampak

                            Comment


                            • #15
                              Re: Volvo S40

                              volvo yg aku suka bhg seat dia...mmg selesa abiss..

                              Comment

                              Working...
                              X