Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Nak cari Nissan Serena Second Hand

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nak cari Nissan Serena Second Hand



    Abg aku kat kg sms aku...mintak tolong aku survey kete nissan Serena thn 97@98 harga sekitar RM30k.

    Lahai...aku blur nak survey katne....dan tips2 bila nak cari kete second hand nih.....memandangkan abg aku kat kg -Terengganu kesian lak aku kalau tak tolong....

    So kat mana area lembah Klang ni yg korang tau....atau ada broker yg korang kenal ke yg boleh tlg aku survey.....

    Aku zero la bab kete nih...setakat drive tuh boleh la...hihi...sia2 je kena tipu.

    Apa pun -nasihat yg baik amat aku alu2kan. TQ

  • #2
    Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

    tempat banyak kereta second hand kat kepong... sepanjang jalan dari kl ke kepong tu ada banyak kedai...

    eloknya tuan yang nak beli kereta tu datang dan survey... baru puas hati...

    Comment


    • #3
      Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

      Nk cari MPV... Brand lain xminat? Odyse maybe?

      Comment


      • #4
        Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

        Originally posted by sharuzzaman View Post
        tempat banyak kereta second hand kat kepong... sepanjang jalan dari kl ke kepong tu ada banyak kedai...

        eloknya tuan yang nak beli kereta tu datang dan survey... baru puas hati...
        dia dah survey kat Terengganu tp takde stok....KL banyak pilihan.....tp tak sempat nak berkejar ke kl dgn anak2 masih kecik -yg baby baru 3 bulan..

        Nk cari MPV... Brand lain xminat? Odyse maybe?
        dia budget 30++ je....yg lain dia ckp tak mampu......nih base pd apa yg aku tanya dia la.....

        Comment


        • #5
          Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

          hmm..boleh try search kat motortrader www.motortrader.com.my

          ....serena, good car, cube dengar dia underspec sikit..power kureng sikit koz engine to body weight ratio lari....

          Comment


          • #6
            Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

            ingat kot cik maira nak beli MPV tadi ... terkejut je aku tgk org bujang nak beli MPV pilihan aku ...

            aku selalu tgk kat motortrader je (tgk link org atas) ... mmg helpful ...

            Comment


            • #7
              Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

              serena tuh kalau nak power sket, tuko/upgrade sket je enjin SR20DE tu jadi SR20DET, insyaallah, berdesup la dia.. hehehe cuma serena ni mcm jinjang sket la..

              satu lagi, bagus serena ni guna enjin SR series ni jenis pakai timing chain.. sep kosss..

              Comment


              • #8
                Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

                Originally posted by ekzos_pipe View Post
                serena tuh kalau nak power sket, tuko/upgrade sket je enjin SR20DE tu jadi SR20DET, insyaallah, berdesup la dia.. hehehe cuma serena ni mcm jinjang sket la..

                satu lagi, bagus serena ni guna enjin SR series ni jenis pakai timing chain.. sep kosss..
                camne nak tau enjin pa dia pakai ?

                Comment


                • #9
                  Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand



                  nak tau kena tgk model tahun berapa la. tapi kalau yg 98 ni jenis jinjang, adalk tulis highway star tuh kat malaysia, confirm la guna SR20DE punya enjin, spec sini:

                  http://english.auto.vl.ru/catalog/ni.../1998_1/22524/

                  Comment


                  • #10
                    Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

                    jinjang tuh gapo ekjos? abg aku anak dah 5...sbb tuh nak mpv yg gedabak tp murahhhhh...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

                      owh, satu lagi web yg aku pernah tgk : www.autoworld.com.my

                      ps : jinjang bukan maksud tinggi ke ?

                      Comment


                      • #12
                        Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

                        Ya betul, jinjang tuh tinggi daaa... kan dia mcm kepala kapal terbang sket depan dia, pasti tinggi, mpv2 lain mcm rendah design dia.. tapi takpe, enjin SR20 ni lasak, timing chain, jaga minyak ngan air je.. insyaAllah tahan..

                        Comment


                        • #13
                          Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

                          Kat jalan off genting klang,KL , kedai keta tu ada jual serena las model lama 2001 rm44k.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

                            feralfovea,

                            yg abg aku survey kat terengganu pun dia dah jumpa serena thn 2001 -40k++, dia tak mampu sbb tu cari thn 97/98 je...cut cost....

                            Comment


                            • #15
                              Re: Nak cari Nissan Serena Second Hand

                              Try check kt sini

                              http://www.mudah.com.my/vi/1373478.htm?ca=9_s

                              Reg. year: 1999 Mileage: 140 000 - 149 999 *99'Vary Careful Owner
                              *100%Acc Free
                              *Original New Paint
                              *Low Mileage
                              *Leather Seat
                              *Tip Top Original Condition
                              *Well Maintain,Nice Interior
                              *Engine,Suspension And Transmission all in good Running Condition no need torepair,Just drive
                              *Well kept by last owner
                              *RM36800 ,Full Loan 7Yrs RM617 Permonth
                              Last edited by Neo5; 18-11-08, 08:48 PM.

                              Comment

                              Working...
                              X