Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Komen Nissan Grand Livina

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Komen Nissan Grand Livina

    Aku mencari-cari komen pengguna MPV Nissan Grand Livina since family aku nak angkut.

    Nak tau:
    1) Best ke drive kete tu? Manual or auto yg bagus?
    2) Fuel consumption ok ke? (dari dulu org ckp Nissan kuat makan minyak)
    3) Ruang duduk maksimum 8 org sempit tak?

    *Sorry kalo thread yg sama pernah ada.

  • #2
    Re: Komen Nissan Grand Livina

    1) tak besa drive lagi. (ko pergi aa test drive) (aku gi nissan showroom smalam, order skarang bleh dpt sblm raya, kat penang aa)
    2) nissan kuat makan minyak? mana ko dengar ni? (rasanya ok klau ko ambik yg 1.8 L)
    3) aku try duduk2 kat ruang belakang tu, rasa macam luas gak la (jgn la expeck luas cam naza ria plak )

    Comment


    • #3
      Re: Komen Nissan Grand Livina

      jgn amik 1.6...fuel consumption teruk.

      go for 1.8..good fuel consumption.

      Comment


      • #4
        Re: Komen Nissan Grand Livina

        besar ke grand livina?

        sekali tengok macam kecik je....

        Comment


        • #5
          Re: Komen Nissan Grand Livina

          Bebaru ni Nissan ada buka booth ka Tesco setia alam, ada sebijik grand livina ... godek2 pe yang patut...kesimpulannya

          Ruang memang luas .. selesa
          pemanduan best sebab posisi macam drive normal sedan
          1.8L better than 1.6L sebab kelebihan pada power to weight ratio
          Tork Livina memang tinggi, so better pickup & respon
          Minyak hampir sama macam pengunaan Myvi (so pikir tengok save ke tak?)
          Yang pasti 1.8L ni dengan selamba kodoknya bleh cecah 170-180km/h (auto) - proof aku masa aku test rempit ngan Livina ni masa balik dari kg bebaru ni... selepas tapah berselisih dia tengah cucok Vios .. dalam 180km/h baru aku bleh dok sebelah Livina ni... selamba kodok je dia amik kornering... saspek betul (livina tu standed spec je rim & tayarnye pun)

          Comment


          • #6
            Re: Komen Nissan Grand Livina

            it's simply buruk.

            Comment


            • #7
              Re: Komen Nissan Grand Livina

              Originally posted by perangai View Post
              it's simply buruk.
              citarasa ko yang lawa MPV mana satunye?

              Comment


              • #8
                Re: Komen Nissan Grand Livina

                IMO..
                Nissan nih sebenarnye dah transform dari company nak lingkup kepada top rank manufacturer...walaupun tak leh topple toyota dari segi mass production le...tengok le perfomance prod. diorg mcm 350Z, skyline gtr, sylvia... sumer letup beb..cuma kat mesia aje org masih puja2 honda....

                gran livina ...ok ape..value 4 your rm...
                yelah kalau bawak sampai 160-180km/j minyak sure kuat punye...
                nak minyak tak kuat bawak under 90km/j ..save punye...
                sorry kalau ade tersinggung...
                TA...

                Comment


                • #9
                  Re: Komen Nissan Grand Livina

                  Originally posted by warversa View Post
                  IMO..
                  Nissan nih sebenarnye dah transform dari company nak lingkup kepada top rank manufacturer...walaupun tak leh topple toyota dari segi mass production le...tengok le perfomance prod. diorg mcm 350Z, skyline gtr, sylvia... sumer letup beb..cuma kat mesia aje org masih puja2 honda....

                  gran livina ...ok ape..value 4 your rm...
                  yelah kalau bawak sampai 160-180km/j minyak sure kuat punye...
                  nak minyak tak kuat bawak under 90km/j ..save punye...
                  sorry kalau ade tersinggung...
                  TA...
                  Yezaaaa.... aku sokong 110% ... hahaha besakla aku memang bias Nissan, tapi yang tak lawa aku tetap kata tak lawa gak ... enjin takleh dipertikaikan lagi dah... Japan GT bermaharajalela selamba dek jek...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Komen Nissan Grand Livina

                    Originally posted by reloader View Post
                    citarasa ko yang lawa MPV mana satunye?
                    ok eh. yang lawa tau. bkn cost ke. econ ke.
                    odyssey, bmw f3, citroen c4 picasso, renault megane baru, fiat bravo, pastu volkswagen apantah aku tak tau tapi aku penah nampak on the road ah

                    Comment


                    • #11
                      Re: Komen Nissan Grand Livina

                      odyssey tak lawa lah bagi aku.. typikal jugak designnye ... tapi europe nye MPV memang banyak yang lawa2 ...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Komen Nissan Grand Livina

                        teringin gak nak sambar satu....keluarga makin besar....1.8L brape ye??

                        Comment


                        • #13
                          Re: Komen Nissan Grand Livina

                          Originally posted by shrek View Post
                          teringin gak nak sambar satu....keluarga makin besar....1.8L brape ye??
                          lupe plak nak tanya membe haritu (dia sales advisor tan chong) ... cuba call En.Shahril 012-215 6545 untuk dapatkan kepastian. Dia kata 1.8 bleh dapat paling cepat sebulan (dia la kata) bgtau dapat nombor dari Zaki_B13

                          Comment


                          • #14
                            Re: Komen Nissan Grand Livina

                            Dari komen-komen korang, rasanya bagus kut angkut.
                            Aku pun dapat komen org luar BDN, dia ckp feel mcm bwk merc.
                            Dia dulu selalu bwk merc, dan dia angkut livina sbb ada feel camtu.
                            Dia pun rekemen 1.8 auto.
                            Kelemahan, maybe design tak sepower yg mewah (please compare apple to apple).

                            Comment


                            • #15
                              Re: Komen Nissan Grand Livina

                              Originally posted by farcruise View Post
                              Dari komen-komen korang, rasanya bagus kut angkut.
                              Aku pun dapat komen org luar BDN, dia ckp feel mcm bwk merc.
                              Dia dulu selalu bwk merc, dan dia angkut livina sbb ada feel camtu.
                              Dia pun rekemen 1.8 auto.
                              Kelemahan, maybe design tak sepower yg mewah (please compare apple to apple).
                              anda mesti pilehhh

                              Comment

                              Working...
                              X