Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Komen Nissan Grand Livina

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Komen Nissan Grand Livina

    Originally posted by reloader View Post
    lupe plak nak tanya membe haritu (dia sales advisor tan chong) ... cuba call En.Shahril 012-215 6545 untuk dapatkan kepastian. Dia kata 1.8 bleh dapat paling cepat sebulan (dia la kata) bgtau dapat nombor dari Zaki_B13
    ehehe. esok aku nak gi test drive keta ni. klau downpayment 10k, sebulan RM 1065 selama 9 tahun. interest rate 3.8% !

    esok baru aku nak check betul klau buat 5 tahun / 7 tahun brapa kena bayar.

    klau kat penang nih, order skarang, bleh dpt sblm raya. kira byk gak la stok diorang.

    Comment


    • #17
      Re: Komen Nissan Grand Livina

      minggu lopeh den baru pi showroom. 1.8 mmg byk stok.

      kalau beli, jgn lupa ambik tilam... kena plus RM500. boleh la 'tido' kat belakang kalau long journey.. he..he..

      skrg tgh terkonpius, avanza ke lavinia

      Comment


      • #18
        Re: Komen Nissan Grand Livina

        Originally posted by klauth_2 View Post
        minggu lopeh den baru pi showroom. 1.8 mmg byk stok.

        kalau beli, jgn lupa ambik tilam... kena plus RM500. boleh la 'tido' kat belakang kalau long journey.. he..he..

        skrg tgh terkonpius, avanza ke lavinia
        kalau ko nak compare dengan avanza.... baik ko amik livina tuh...

        lain la kalau compare dengan wish ke.... stream ke...

        Comment


        • #19
          Re: Komen Nissan Grand Livina

          Originally posted by klauth_2 View Post
          minggu lopeh den baru pi showroom. 1.8 mmg byk stok.

          kalau beli, jgn lupa ambik tilam... kena plus RM500. boleh la 'tido' kat belakang kalau long journey.. he..he..

          skrg tgh terkonpius, avanza ke lavinia
          aku dah test-drive.
          yg paling nyata, stering dia ringan gila. dlm byk2 kereta aku pernah bawak, livina la stering paling ringan skali. (pastu stering dia nampak murah jugak, takde button etc, plain)

          cabin noise so-so, jgn expect diam macam camry, tapi ok la. tak bising sangat. tempoh menunggu sebulan, klau ambik skarang bleh dpt sblm raya (keutamaan diberi kepada muslim y gnak sambut raya katanya)

          klau skali ngan bodykit, sebulan rm 1076, dp rm 10k (9 tahun)

          7 tahun, RM 13++ sebulan.

          Comment


          • #20
            Re: Komen Nissan Grand Livina

            saya pakai Livina ni since April lepas..1.6 manual,

            setakat ni puas hati laa...

            saya dok KEningau, Sabah..and jalan nak ke Keningau dari KK ni berbukit bukau serta bengkang bengkok...tp pick up la nak naik bukit sumer....

            dari segi ruang, of kos la kalu banding ngan Naza Ria...tu lagi besar..but kalau seat paling belakang tu di naikkan still ada ruang utk letak beg pakaian saiz sederhana secara tegak....kalau nak sumbat 8 org dewasa saya rasa tak berapa selesa..ruang blkg tu kalu kanak2 dok orait laa....

            dari segi minyak, somi saya kata orait...tak makan minyak macam produk2 Naza..and dari segi pemanduan...hmm tu kena tny somi saya,nanti saya suh dia tambah2 lagi kat sini...

            tp kalu nak bandingkan ngan Avanja....alahai....mmg Livina lagi besh laa...

            owh kalu yg auto tu tak terasa pon masa gear tukar..mmg smooth jer.....


            Our Livina.....

            Comment


            • #21
              Re: Komen Nissan Grand Livina

              Avanza dengan Livina? memang menang kat Livina sesangat... konfem baek punyerrrr

              Comment


              • #22
                Re: Komen Nissan Grand Livina

                ha...dah aada yg drive pun kete ni..maybe boleh share maintenancecost??servise dia..parts dia...etc...

                Comment


                • #23
                  Re: Komen Nissan Grand Livina

                  tambahan sikit la...
                  kalu cornering memang kurang rase 'g' die...
                  dari segi kelajuan memang betul 180kmh tu...dah test dah
                  maintainance cost ...kete baru takder maintainance cost...
                  service, memang nissan akan suruh g kat tempat dier utk jaminan warranty keter...
                  biase charge...200-300rm...
                  aku pakai minyak engine yg sintetik...engine baru katakan...
                  aku bawa wira dulu memang rase penat n lenguh2 badan....
                  tapi bawak livina jalan jauh masih steady lagi...
                  kalu nak tau....

                  beli dulu baru tau...memang ok sangat...
                  sorry to say...jgn banding ngan avanza la...jauh tu...

                  Comment


                  • #24
                    Re: Komen Nissan Grand Livina

                    Originally posted by farcruise View Post
                    Dari komen-komen korang, rasanya bagus kut angkut.
                    Aku pun dapat komen org luar BDN, dia ckp feel mcm bwk merc.
                    Dia dulu selalu bwk merc, dan dia angkut livina sbb ada feel camtu.
                    Dia pun rekemen 1.8 auto.
                    Kelemahan, maybe design tak sepower yg mewah (please compare apple to apple).
                    bawak nissan feel mcm bawak merc
                    ROFLMAO!!!!!!

                    Comment


                    • #25
                      Re: Komen Nissan Grand Livina

                      A'aa Mr totti...aku dgr pun tak caya bleh feel mcm bwk merc...
                      mentang2 la aku x pernah bwk, dia nak kencing idup2 pun bleh...
                      tambah power, top speed boleh cecah 180kmh (ckp Hairanaz)...canggiss...

                      Comment


                      • #26
                        Re: Komen Nissan Grand Livina

                        hahaahah...kenape laaa org selalu bezakan dgn benda yg tak sama taraf dia...

                        Avanza dah laa CC jauh lebih kecil dari Grand Livina...pastu avanza based model dari lori dan rear wheel base...mmg laaa comfort level tarak...dia just tuk cheap MPV just tuk accommodate market...

                        try bawak Wish yg sama CC dengan Grand Livina...baaru laaa ok...
                        plus Livina nie car based MPV...soo comfort level tu mmg priority dia...

                        Comment


                        • #27
                          Re: Komen Nissan Grand Livina

                          Originally posted by farcruise View Post
                          A'aa Mr totti...aku dgr pun tak caya bleh feel mcm bwk merc...
                          mentang2 la aku x pernah bwk, dia nak kencing idup2 pun bleh...
                          tambah power, top speed boleh cecah 180kmh (ckp Hairanaz)...canggiss...
                          takyah caya ah. aku dah test drive, takde la best sgt.
                          unfortunately aku taknah bawak merc. aku compare ngan civi, accord & camry je lah. mmg tak se-best mcm bawak ketiga2 kereta kereta yg disebut kat atas.

                          Comment


                          • #28
                            Re: Komen Nissan Grand Livina

                            bee dah rasa bawak avanza... dah pernah bawak g' lavina... avanza... tak best masa cornering.. pastuh kah... dia ada goyang sket... yg drive tak rasa... yang duk belakang tuh... ada pening2 sket...

                            g'lavina plak...auto dia best... mcm yang hairanaz ckp... smooth je masa tukar gear... takde rosa goyang... exactly yg mcm dia promote... mcm bawak keta sedan...

                            bee rasa... tak leh compare dgn avanza la... lagipun cc avanza 1.3 kan... compare to g'lavina... space avanza pun kureng... avanza pun murah lagi dari g'lavina... so... they are not in the same league...

                            Comment


                            • #29
                              Re: Komen Nissan Grand Livina

                              livina kena compare dgn innova la ... x leh compare dgn avanza (kategori lebih rendah) ... x leh compare dgn wish & stream (kategori lebih tinggi)

                              aku pernah test drive ... ok la gak ... tapi pusing 1 blok je ...

                              Comment


                              • #30
                                Re: Komen Nissan Grand Livina

                                Originally posted by husain7800 View Post
                                livina kena compare dgn innova la ... x leh compare dgn avanza (kategori lebih rendah) ... x leh compare dgn wish & stream (kategori lebih tinggi)

                                aku pernah test drive ... ok la gak ... tapi pusing 1 blok je ...
                                owh... livina nih standard innova? aku ingatkan sket lagi nak sampai taraf wish....

                                tengok luar macam eksklusif berbanding innova... tuh sebab ingatkan boleh se"apple" dengan wish....

                                heh.. silap rupenya...

                                Comment

                                Working...
                                X