Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Sports Rim utk Gen2

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sports Rim utk Gen2

    Aku nak tanya Sports Rim utk Gen2 Berapa RM? yang mana sesuai tuk keta Gen2??

  • #2
    Re: Sports Rim utk Gen2

    harga... klu x salah ler.. 800++

    Taiwanese rims ok gak... kuat sket dr local nyer JRD & BSA...
    localnyer.. murah but cepat bent after it when inside a pot hole or etc..
    taiwan rim ok... klu masuk lobang mane pun.. x bent.. scratch jek...

    dr segi design... ikut suke ati tuan punye kete le... yg mn minat amek je... pas amek.. bayar ye..:kening:

    Comment


    • #3
      Re: Sports Rim utk Gen2

      RM 800 satu rim ke?

      Comment


      • #4
        Re: Sports Rim utk Gen2

        Originally posted by ChEf_N|3aM View Post
        Aku nak tanya Sports Rim utk Gen2 Berapa RM? yang mana sesuai tuk keta Gen2??
        chef,
        try check kat sini kot2 ada yg berkenan.........http://bincang.net/forum/showthread....95#post2049095

        Comment


        • #5
          Re: Sports Rim utk Gen2

          PCD Gen2 is 114.3 sama dgn Waja.
          aku beli rim 15" x 6" offset +38 di Jalan Kapar, Klang (a.k.a kedai papan) dalam RM800 satu set.
          harga tu masa bulan 9, 2007...harga skang tak tahu la camner.
          rim Taiwan je...tapi bukan imitasi mana2...brand Autowheel Fashion.
          15 spokes, gaya touring.

          nak tgk2 model sportrims...boleh usha kat url ni.
          http://www.lelong.com.my/merchant/de...ekMing&C2=5867
          Last edited by luzi; 16-08-08, 07:08 PM.

          Comment


          • #6
            Re: Sports Rim utk Gen2

            oh kedai dia dah pindah bandar sunway... leh gie ushar

            Comment


            • #7
              Re: Sports Rim utk Gen2

              Originally posted by ChEf_N|3aM View Post
              oh kedai dia dah pindah bandar sunway... leh gie ushar
              ni kedai lain...yg di Jalan Kapar tu kedai lain pulak.
              yg di Jalan Kapar tu jadi tumpuan pencari sportrims di Lembah Klang ni.

              Comment


              • #8
                Re: Sports Rim utk Gen2

                rim nak murah ekceli kena carik org yg pandai bargain.. kat kapar skang dah popular so dierang da byk taktik.. bg aku la nak pilihan sport rim "so so" tp banyakkkkk pilihan tayar leh carik area rawang(sbb dekat umah aku kat gombak)..

                Comment


                • #9
                  Re: Sports Rim utk Gen2

                  standard berapa eh sport rim yang ok??

                  RM500, boleh dapat ke?

                  Comment


                  • #10
                    Re: Sports Rim utk Gen2

                    Originally posted by ChEf_N|3aM View Post
                    RM 800 satu rim ke?
                    rm 800 untuk semua skali maa.. ok kan?? tapi kalau ko jenis suke tukar2 taste... better amik yg murah... tapi nak yg bagus n tahan lame..beli je yg original rm1000-rm3000... sampai dpt cucu pun masih ok lg...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Sports Rim utk Gen2

                      utk sekadar nk pasang dlu kasi cukup syarat ok je rim mane2 pon..........juz nk kasi naik seri kete jek.......kat jln kapar tu mmg byk rim stok rambang mata nye.........tp kalo amik yg brand bese2 tu kene hati2 skit takut bengkok.........kalo pandu berhemah n rilek InsyaAllah leh tahan lama rim tu........cuma nk trade in mmg byk le nk kene top up.......

                      Comment


                      • #12
                        Re: Sports Rim utk Gen2

                        Originally posted by eksp View Post
                        standard berapa eh sport rim yang ok??

                        RM500, boleh dapat ke?
                        hmmm... 5 rat ek... 2nd hand ader maaa...3 rat pun ader

                        Comment


                        • #13
                          Re: Sports Rim utk Gen2

                          best saiz n pcd sport rim utk gen2 brp ek?

                          Comment


                          • #14
                            Re: Sports Rim utk Gen2

                            pergh topik lama hidup kembali..

                            ok kalau tak salah PCD gen2 sama waja dan saga lama dan perdana - 114 (wira PCD 100), rim paling sesuai utk standerd gen2 ialah rim dari kilang dia 15 inci tuh. nak sedap bawak ada response dari jalan ke steering amik la 16 or 17 ke tp 17 lagi bagus la dgn tayar low profile.. pikap wise dengan enjin standerd mesti kurang sket kot..

                            otai2 yg pakai gen2 ble komen lagi full kot.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Sports Rim utk Gen2

                              memandangkan gen2 punya pickup agak slow sikit akuu cadang kan ko cari yang light weight sikit,brand taiwan pon dah banyk yg ringan2 kena pandai pilih,bentuk rim jadikan pilihan kedua sebab design dah belambak skrg tak mcm awal 90'an dulu

                              Comment

                              Working...
                              X