Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Perbezaan beli kerete proton@perodua dengan agen@perodua sales@proton edar

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Perbezaan beli kerete proton@perodua dengan agen@perodua sales@proton edar

    Meh kt pakat2 bincang n kemukakan pendapat psl topik ni. Ok,maner lg bgs beli kete tu ngn agen@perodua sales@proton edar?...dan tlg lah bg sekali kelebihan n kekurangan masing n pro serta kontranyer...

    Stakat yg saya dgrlah setakat ni,kalu bl kete proton@perodua ngn agen cpt dpt coz diorang dah ader ready stock tp kalu bl ngn perodua sales@proton edar mesti lbt sbb kene buking tempahan dulu kat kilang...nth btl ker x taulah...so anyone know bout this plese comment yer n kt pakat2 share

    Dr segi keselamatan lak camaner antara agen ngn proton edar@perodua sales contoh mcm kalu bl ngn agen ni bley dipercayai ker,yerlah takut diorang amik duit kt pastu senyap mcm tu jek n kete still x dpt2...

    Or anything related bout this topic plese comment yer...huhu

  • #2
    Re: Perbezaan beli kerete proton@perodua dengan agen@perodua sales@proton edar

    dr segi harga sepatutnya takde perbezaan tp setengah dealer ni dorang bg insentif yg proton/p2 tak bagi sbb nak tarik pelanggan

    branch ke dealer ke kalo dia ada ready stock dia akan bagi..tp kalo keta tu takde stok dan pada masa yg sama kena order dulu, those yg book kat branch akan dapat dulu..dealer kemudian

    dr segi interest loan sama

    dr segi salesman lari/pau duit tu memana pun sama kalo salesman tu mmg jenis kapur..tp kalo amik kat branch better sbb rasanya salesman tu berani sangat nk kapor sbb dorang keja bawah hidung branch

    Comment


    • #3
      Re: Perbezaan beli kerete proton@perodua dengan agen@perodua sales@proton edar

      Eh kalu kt bl keter ngn salesman tu die ni bergerak sendirian ker?...maner tpt die bekerja sbb yg yg sy tgk die ni asik pindah randah,skejap wat kat promosi tpt itu,skejap tpt lain lak...jd wat org tkt nk bl n lg satu kale bl ngn salesman ni camaner nak claim warranty ea?...ke kene call salesman tu snirik ckp nak claim warranty?...

      Comment


      • #4
        Re: Perbezaan beli kerete proton@perodua dengan agen@perodua sales@proton edar

        masa booking minta le official resit.. kalo nk lebih selamat pegi trus kt showroom.. slalu warranty xde kena mengena dgn salesman.. go direct kt pusat servis.. kalo cr salesman pn diaorg akan suruh pegi kt pusat servis jgk.. kalo boleh deal trus dgn pusat servis yg besar mcm proton servis.. jgn pegi kt dealer.. nnt byk masalah..

        Comment


        • #5
          Re: Perbezaan beli kerete proton@perodua dengan agen@perodua sales@proton edar

          Originally posted by mrtakeza View Post
          masa booking minta le official resit.. kalo nk lebih selamat pegi trus kt showroom.. slalu warranty xde kena mengena dgn salesman.. go direct kt pusat servis.. kalo cr salesman pn diaorg akan suruh pegi kt pusat servis jgk.. kalo boleh deal trus dgn pusat servis yg besar mcm proton servis.. jgn pegi kt dealer.. nnt byk masalah..
          PAsal servis tu aku memang setuju sesangat. Kereta aku kemek kat bonet dia sebab kena langgar. Aku claim insurans. Bawak kat ejen di terus hantar kat maner nath work shop. Lepas aku amik kereta revers sensor aku dah tak berapa nak betul dah. sampai sekarang tak betul lagi. nak hantar dah habis warranty....

          Comment


          • #6
            Re: Perbezaan beli kerete proton@perodua dengan agen@perodua sales@proton edar

            ni yg aku baru dpt tau
            septtnye...jikalau ko beli keta baru ni
            beli la dr branch...n then mintak la brg free
            cnth....beli myvi se ni...ade pakej utk brg free cam psg astro...or pakej p tempat peranginan....tu yg lg penting bg aku klu nak beli keta ni....
            takut nnt agent makan sorg2...

            Comment

            Working...
            X