Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Ubahsuai Honda C70

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ubahsuai Honda C70

    Aku ader sebuaqh motor honda c70 (honda petak) sekarang nik aku pakai cam biaser jer. Boleh tak sesiapa yang ader kat sini boleh tolong tunjuk ajar agar Honda C70 kesayangan aku tu nampak lebih anggun. Kalau boleh hantar lah gambar cadangan yang boleh dibuat.
    Thank you

  • #2
    Re: Ubahsuai Honda C70

    motor lama...just restore to it's original condition...
    lg classic ruper dia lg org pandang...!!!

    Comment


    • #3
      Re: Ubahsuai Honda C70

      Aku gambo takde. Tapi moto c70 aku aku tukor body dia yg stented je. Yg mane buleh crome aku buatkan. Cat pun ikut kaler ori warna kelabu tu. Nampak lawo gak. Pandangan mata aku la.....hehe....

      Comment


      • #4
        Re: Ubahsuai Honda C70

        ayah aku ada sebijik c70. bukan lampu petak, tp lampu bulat, plat WK. tah aku tk igt tahun berapa dia beli, tp dah puluh tahun rsnya. baru2 ni dia baru restore..ni gambau dia..kaler hijau pucat pisang..

        Comment


        • #5
          Re: Ubahsuai Honda C70

          Perghh...canteyknya motormu i2....

          Comment


          • #6
            Re: Ubahsuai Honda C70

            aku suka time dia brek...
            biler jln depan...brake dpn jeee...motor turun skit...
            tp biler gostan...brake depan motor tu naik skit...

            sbbkan "sepit udang" dia camtu...

            Comment


            • #7
              Re: Ubahsuai Honda C70

              yg nama c70 ni, enjin dia mmg reliable. lasak dan kuat. dah puluh thn motor ni, baru je 2 kali tukar piston. yg last baru2 ni, tu pon sbb adik aku dok gasak merempit smpi jam tk check minyak hitam punya pasal.

              aku rs setakat full throtle kl-kuantan non stop pon, bole smpi, cuma ****** ade leper skit lah..maklumla top speed pon 80-90kmh je..

              Comment


              • #8
                Re: Ubahsuai Honda C70

                hahahaha...kental naik C70 KL-Kuatan...

                Comment


                • #9
                  Re: Ubahsuai Honda C70

                  Originally posted by Chinozie View Post
                  aku suka time dia brek...
                  biler jln depan...brake dpn jeee...motor turun skit...
                  tp biler gostan...brake depan motor tu naik skit...

                  sbbkan "sepit udang" dia camtu...
                  ko ni sesuker jek ragging sepit udang motor.........kang dia sepit ko kang baru tau.........hahahaah.........

                  hmmm mau restore kasi ori blik byk kos oooooooo..............part susah mau dpt n kalo dpt pon mahal regenye..........tp kalo x salah aku part c70 ni kat siam byk.......cuma nk kene survey tmpt le..........sama naik je dgn motor vespa part dia nih.........

                  Comment


                  • #10
                    Re: Ubahsuai Honda C70

                    Haa betul. Kat area utara yg dkt ngan siam senang skit cari spare part. Rega buleh bincang. Tak mahal sgt sebenarnye.

                    Bunyi motor ni memang spesel. Truuuuuuuuuuuut.....lepeh masuk gear.....hehe....moto lain mane de bunyik mcm tu. Org kg aku ckp bunyi 'ayam'. Hehe......

                    Comment


                    • #11
                      Re: Ubahsuai Honda C70

                      Originally posted by Chinozie View Post
                      hahahaha...kental naik C70 KL-Kuatan...
                      haha..lom kental lagi..setakat ni, seremban melaka selamba full throtle. tu adik aku punya keje..


                      Originally posted by rexprimo View Post
                      hmmm mau restore kasi ori blik byk kos oooooooo..............part susah mau dpt n kalo dpt pon mahal regenye..........tp kalo x salah aku part c70 ni kat siam byk.......cuma nk kene survey tmpt le..........sama naik je dgn motor vespa part dia nih.........
                      part byk la rex. blok, piston, karburater tegak semua ade jual lagi. yg custom pon byk. ayah aku abis dlm 2k lebih gak nak restore dari tk rupa motor smpi jadi cam dlm gambo. dia buat kt muar.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Ubahsuai Honda C70

                        patut buat journal...pasal ayah koo restore c70 tu...baru syiok...

                        nnt koo leh citer kat cucu cicit koo...

                        Comment


                        • #13
                          Re: Ubahsuai Honda C70

                          nak buat jurnal camana...aku kat kuantan, balik2 kampung je, dah jadik gitu motor tuh..tk dan nak sempat amik gambo before and after..

                          ade sebijik lagi baru adik aku restore..yamaha RD250cc..convert enjin ke 350cc..yg ni, dia byk ribu suda habis sbb part bapak mahal...

                          Comment


                          • #14
                            Re: Ubahsuai Honda C70

                            Originally posted by Chinozie View Post
                            motor lama...just restore to it's original condition...
                            lg classic ruper dia lg org pandang...!!!
                            Originally posted by ain07ik View Post
                            Aku gambo takde. Tapi moto c70 aku aku tukor body dia yg stented je. Yg mane buleh crome aku buatkan. Cat pun ikut kaler ori warna kelabu tu. Nampak lawo gak. Pandangan mata aku la.....hehe....
                            Menarik gak tu. jadikan seperti asal. Cumer crome yang patut jer?
                            Nak crome enjin berape harge?

                            Comment


                            • #15
                              Re: Ubahsuai Honda C70

                              nak lawa? boh aje air-brush gambo apa2... sponge-bob ke.. hehe... adik ipar aku ade buat utk muto C70 lampu bulat, air-brush lagi gambo sponge-bob kaler pink plak tu... malangnya aku takde gambo nak tunjuk... abih dekat RM2000 gak laa, overhaul enjen skali ngan kaler chrome, ganti mana2 part yg burok tu, pastu rim depan belakang dia pakai yg byk lidi tu, ntah apa kebenda nama dia ntah... memang nampak lawa... muto tu dok kat umah mak aku kat kuantan... bawak jln2 kat taman aje...

                              Comment

                              Working...
                              X