Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Kriss 100 ke Ex5 Dream

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kriss 100 ke Ex5 Dream

    Aku ade 4k untuk beli moto cup ulang alik mah aku ke kl dlm 70kilo pegi balik
    Tapi aku tak tau nak bli kriss ke honda.. kalo segi tahan mmg honda la kan tapi aku suka kriss sebab badan dan kepala dia berat...bawak laju pun tak goyang kot..ape pendapat korang?

  • #2
    Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

    jauhnye 70 kilo..bg aku lg baik honda..
    tahan lama sket..pjalanan ko po jauh 2..
    takut luruh je enjin kriss nanti..

    Comment


    • #3
      Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

      h0nda...
      p0wer 0f dream...

      Comment


      • #4
        Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

        better honda laa ... tapi kalu ader modal angkat LC atau legenda

        Comment


        • #5
          Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

          70 km dari mane nk ke mana?
          bajet 2 brape?
          nape bagi choice utk 2 bijik motor 2 jer... nape x luaskan skop kepada beberapa option yg ada.. seperti honda wave 125, wave s, lc 135, lagenda atau shogun ka....

          Comment


          • #6
            Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

            kriss 100 pon leh tahan gak. honda ex5 dream baru ni cam hampeh skit. tak cam ex5 dulu.

            Comment


            • #7
              Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

              hmm..pilih yg org xnak curi n susah nk dicuri...ex5 senang dicuri kot~

              Comment


              • #8
                Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

                kalau nak laju.. laju lagi kriss dari ex5..

                kalau nak kira kental.. aku pun tak sure la ex5 dream skang ni kental ke tak macam ex5 zaman boon siew dulu..

                Comment


                • #9
                  Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

                  amik jerlah mana yang bekenan dihati... dedua save minyak... nak tahan lasak..dedua kira ok jer... jalan jauh kalu..pakai la sportrim... InsyaAllah kurang sket penin paler...servis musti on time punya...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

                    huish !! honda ex5 skrg neh enjin dia hampeh.. muto dia makin ringan !! x mcm kluaran ex5 dlu nye..
                    kalo angkat kriss 100 pon ok.. muto kriss 100 sdap bwk.. tarasa berat dier... n smooth jek.. ikutlah pilihan dimata n hati anda !!

                    Comment


                    • #11
                      Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

                      ex5 dream tak lasak mcm prev ex5...

                      kriss plak...yg 1st model punya mmg best...yg baru ni hampeh...


                      lepas timbang tambah tolak...ex5 dream kot

                      Comment


                      • #12
                        Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

                        aku ade budget 4K je, kalo EX5 rm4050 aku jumpa...kalo kriss siap starter rm3900.., kalo nak suh spend sikit lagi pun aku mampu stakat lagi rm500 je...honda wave 125, wave s, lc 135, lagenda atau shogun ka tu ade bawah rm4500 ka? ni minyak naik lagi la berkobar kobar aku nak pakai moto

                        Comment


                        • #13
                          Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

                          Aper susah. carik jer honda 70. Memang tak laju. tapi kental
                          Save minyak
                          kalau nasib baik boleh dapat murah

                          Comment


                          • #14
                            Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

                            Originally posted by NAZIRAN1979 View Post
                            Aper susah. carik jer honda 70. Memang tak laju. tapi kental
                            Save minyak
                            kalau nasib baik boleh dapat murah

                            _____________________________________________

                            cambesh jew bunyik idea bernas lagi kurang bermutu ko tuh. murah tue murah la. tapi kalo ko nak enjin honda 70 tue berderai kat tongah jalan boley ler...

                            Comment


                            • #15
                              Re: Kriss 100 ke Ex5 Dream

                              Originally posted by AbLuLuLLaH View Post
                              _____________________________________________

                              cambesh jew bunyik idea bernas lagi kurang bermutu ko tuh. murah tue murah la. tapi kalo ko nak enjin honda 70 tue berderai kat tongah jalan boley ler...
                              Ko jangan pandang rendah ngan honda 70.
                              Aku bawak honda 70 aku setiap hari pergi ofice tak pernah berderai enjin. save minyak lagi ader

                              Comment

                              Working...
                              X