Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Waja R3 BODY KIT

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Waja R3 BODY KIT




    saper saper yg ader kawan or sahabat yg ader body kit R3...

    boleh tak die offer kat aku price....

  • #2
    Re: Waja R3 BODY KIT

    Waja R3? Exterior sama je kot dgn Waja standard. Bumper depan je lain sikit kalau tak silap.

    Try tgk link ni:

    Where to buy

    Price list (Sep 2006)

    Kat Eneos 1U pun ada jual R3 parts ni.

    Comment


    • #3
      Re: Waja R3 BODY KIT

      pergh.....

      aku tolong kira kos die....

      GX Waja R3 Bodykit Set 4,143.67

      +

      EXTERIOR LAMPS

      GX Waja R3 HID Headlamp Assy deep titanium LH 1 pc 1,409.66
      GX Waja R3 HID Headlamp Assy deep titanium RH 1 pc 1,409.66

      total.... = RM 6962.99

      Comment


      • #4
        Re: Waja R3 BODY KIT




        wahhhh biar betui broooo

        mahal giler bukan bumper depan jer ker yg mahal ...

        yg lain sama jer kot dgn body kit lain

        Comment


        • #5
          Re: Waja R3 BODY KIT

          Kalau bumper aje RM1530.76.

          Tapi kalau nak replicate jadi sebijik Waja R3, pakai brg ori, mcm yg ncik mat kira tu la.

          Kalau nak murah, try tanya kedai yg buat bodyworks. Dior kdg2 ada yg fibre punya yg jauh lebih murah. Tapi quality kurang sikit la.

          Comment


          • #6
            Re: Waja R3 BODY KIT

            perghh...kaloo tuk keta den...
            modded engine inside out n standalone...

            Comment


            • #7
              Re: Waja R3 BODY KIT

              :SALAM:


              aku klu boleh tak nak fiber ..

              cepat rosak la....

              mahal gak ek harga die

              Comment


              • #8
                Re: Waja R3 BODY KIT

                humaaak ai 4k-5k tuh.. nak cat lagi lak tuh nanti... tuko rim ngan suspension sedap dah lopeh dah nih.. rim+tayar 2.5k pastu 1.5k suspension..

                Comment


                • #9
                  Re: Waja R3 BODY KIT

                  Originally posted by amin_KAJANG View Post
                  :SALAM:


                  aku klu boleh tak nak fiber ..

                  cepat rosak la....

                  mahal gak ek harga die
                  fiber yg ade tu leh dienforce lg...
                  tambah laa lg fibre kasi dia keras lagi...
                  simple as that...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Waja R3 BODY KIT

                    ala fiber ok ape tahan lama, ringan, tahan lasak, takyah cat pun ble nampak lawa dah.. tp kena tambah sket kena komponen asas pada nama dia - carbon + fibre.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Waja R3 BODY KIT

                      FRP R3 bodykit, bleh?
                      PM saya nanti ek...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Waja R3 BODY KIT

                        Originally posted by luzirahs View Post
                        FRP R3 bodykit, bleh?
                        PM saya nanti ek...
                        frp ni ori kit ke luzi? pm harga le..

                        Comment


                        • #13
                          Re: Waja R3 BODY KIT

                          Originally posted by luzirahs View Post
                          FRP R3 bodykit, bleh?
                          PM saya nanti ek...
                          kalu oro bape kos? tlg quote harga ori n frp.. part by part ye tq xbleh nak pm ko ni..

                          Comment


                          • #14
                            Re: Waja R3 BODY KIT

                            aiseh...dah setahun lebih posting aku tu.
                            aku pun dah lupa apa yang aku nak offer masa tu...maaf.

                            anyway...skang ni dah banyak replicate bodykit R3 tu dalam pasaran.
                            boleh surf ZTH atau mudah.com untuk iklan2nya.
                            http://www.mudah.my/Waja-R3-Full-Set...it-4186517.htm
                            http://www.zerotohundred.com/newforu...-full-set.html

                            material ada PU, ada fiber.
                            pricewise, less than RM1k.

                            baru-baru ni aku masuk skirting tepi dan belakang sahaja.
                            material PU.
                            siap pasang RM300...harga sebab kawan yang biasa di kedai tu bawa aku.
                            pasang guna rivet...tapi bekas rivet tidak kelihatan sebab dicover dengan silicon filler warna hitam.
                            aku pasang di kedai aksesori yang menghadap Plaza Idaman, Gombak.
                            kedai corner lot.

                            dalam wikimapia ni...betul2 kat crosshair.
                            http://wikimapia.org/#lat=3.2130012&...18&l=0&m=s&v=9

                            Comment


                            • #15
                              Re: Waja R3 BODY KIT

                              ler luzirah kaki tolak bodykid rupanya....

                              .. budak kajang pegi cari body kid kat HUGO, sg chua.. rajin sikit..pegi nilai 3.. SATO.. PU k.. siap cat dan pasang.. kurang 1K..

                              Comment

                              Working...
                              X