Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Insurans Kereta

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Insurans Kereta

    saya kena renew insurans kereta dlm bulan jun, 08 for 1st time. nak tanyalah pendapat dan pengalaman kekawan insurans mana yg ok????

  • #2
    Re: Insurans Kereta

    Sebelum nik aku guna UNIAsia baru tahun lepas aku guna CIMBInsurance sebab nya masa nak renew tahun lepas aku buat kat bank kerte aku. deme terus je suggest insurance nik. nak senag aku pun ambik jer lah

    Comment


    • #3
      Re: Insurans Kereta

      amik lonpac
      bayaran permulaan 1700
      ok la.. sbb cover bncana alam cam petir..hihihi...

      Comment


      • #4
        Re: Insurans Kereta

        bayaran permulaan 1700?
        bukan depends on insured value ke?
        klu nk cover bencana alam tu most of insuran ada..tp kena tambah sket la..

        Comment


        • #5
          Re: Insurans Kereta

          Originally posted by aida80 View Post
          saya kena renew insurans kereta dlm bulan jun, 08 for 1st time. nak tanyalah pendapat dan pengalaman kekawan insurans mana yg ok????
          ikutkan semua insuran ok....nak cuba try dgn sykt insuran aku ...AXA Affin General Insuran Berhad....one of the best insurance company in malaysia...boleh contact lampu_picit di 012-3914302 utk sebarang pertanyaan....

          Comment


          • #6
            Re: Insurans Kereta

            Originally posted by tudung biru View Post
            amik lonpac
            bayaran permulaan 1700
            ok la.. sbb cover bncana alam cam petir..hihihi...


            ini insuran apa ni...?....ada bayaran permulaan pulak...

            Comment


            • #7
              Re: Insurans Kereta

              salams sumer..nak tanye.
              sy eksiden kene langgar blkg. buat third party claim tru panel workshop. problem nye tetiba org wrkshop tu call kata insurans nak charge rm400 sbb lesen kurang 2 tahun. istilah 'pengalaman memandu' tu amek kira lesen P ke tak? lesen penuh sy mmg la tak cukup 2 thn..tp campur P dah lebih la kan.
              perlu ke bg dia rekod lesen P.
              advise/pendapat anyone please
              Last edited by farahhana; 08-03-08, 12:31 PM.

              Comment


              • #8
                Re: Insurans Kereta

                Originally posted by lampu_picit View Post
                ini insuran apa ni...?....ada bayaran permulaan pulak...
                sori...salah ayat..buat org salah paham laks...
                first payment insurans tuk kete 1700
                then makin lama makin kurang le

                Comment


                • #9
                  Re: Insurans Kereta

                  Originally posted by farahhana View Post
                  salams sumer..nak tanye.
                  sy eksiden kene langgar blkg. buat third party claim tru panel workshop. problem nye tetiba org wrkshop tu call kata insurans nak charge rm400 sbb lesen kurang 2 tahun. istilah 'pengalaman memandu' tu amek kira lesen P ke tak? lesen penuh sy mmg la tak cukup 2 thn..tp campur P dah lebih la kan.
                  perlu ke bg dia rekod lesen P.
                  advise/pendapat anyone please
                  memang dia tak kira la tu.....satu lagi kalau umur kurang 21...memang kena bayar rm400.....ini memang standard law utk semua sykt insuran...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Insurans Kereta

                    Originally posted by aida80 View Post
                    saya kena renew insurans kereta dlm bulan jun, 08 for 1st time. nak tanyalah pendapat dan pengalaman kekawan insurans mana yg ok????
                    skrang pakai insurance ape ?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Insurans Kereta

                      Originally posted by Chinozie View Post
                      skrang pakai insurance ape ?
                      skrg ni commerce assurance tp dah tuko nama to apa tah ek...lupa lak

                      Comment


                      • #12
                        Re: Insurans Kereta

                        emm aku pun tak tau insurans apa yg kiranya ok n senang kalo nak buat claim...so kita tgg pendapat orang2 kat sini..hehe...maybank etiqa ok tak,..??

                        Comment


                        • #13
                          Re: Insurans Kereta

                          Pasal nak buat insurans tu tak per cumer yang jadi masaalah masa nak buat road tax. sebabnya di kena pakai geran asal. Jadi kalau nak senag cerita elok pakai insurans bank yang finance kereta kiter. senang sekali jalan jer. bagi duit kat kaunter lepas tu deme buat sendir. cukup masa ambik dia punya stiker. pasal polisi insurans tu tak kisah sangat. cumer yang gelabah kalau nak buat klaim. tapi kita dah finance kereta kat bank deme tentulah dema jaga sikit.
                          tak gitu? atau gitu-gitu

                          Comment


                          • #14
                            Re: Insurans Kereta

                            aku dulu pakai sumitomo..
                            last2 bila nak renew yang baru aku pas gran kat kawan aku jer sbb bini dia agent insuran..dia calculate insured keta aku,aku bayar termasuk road tax..everything dia settlekan dengan bank..siap dapat potongan rm30 termasuk sekaki payung...hehe

                            Comment


                            • #15
                              Re: Insurans Kereta

                              kalu beli kereta lama atas org,
                              cthnya keta thn 1990, cc 2.0

                              kena buat insuran baru,berapa permulaan kana byr insuran?

                              Comment

                              Working...
                              X