Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

cara nk pikap moto kriss bg laju....

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • cara nk pikap moto kriss bg laju....

    aku skrg pki moto ayah aku kriss 110....xigt taun bpe....tp nk bg laju skit r...bkn tuk brlumbe cme in case lmbt g kls ker...hehehehe....so nk mntk pndpt korg tuk naik kn speed moto aku.....

  • #2
    Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

    taruk norse jer....mesti laju...
    tak pun tukau enjin CBR

    Comment


    • #3
      Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

      Originally posted by iori yagami View Post
      taruk norse jer....mesti laju...
      tak pun tukau enjin CBR
      hehehehe,,,baik pki c70 ltk norse@enjin cbr..........

      Comment


      • #4
        Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

        n0rse tu ap0???
        klu N0S tu aaku tau ler... heheheee...

        Comment


        • #5
          Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

          overhall semula enjin tu..
          tukar plug yg power..

          Comment


          • #6
            Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

            kriss memang tak power.....tapi kau boleh cuba.....pakai cam shaft untuk racing(tanya kat sentul)pastu exhaust kasi tukar yang bunyi pecah macam budak ****** tu.....power.....tapi kena ingat bila motor dah power......spark plug,ignition,minyak engine,minyak pun kena power..............

            Comment


            • #7
              Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

              tukar blok and piston yg besau sket....dalam rm200 dh bleh dpt, tp tu x termasuk upah, tukar valve baru dan lain2...pastu tukar spoket kecik kt blakang....laju la sket... tapi minyak kene slalu taruk la...sbb blok dh bertambah besau...

              Comment


              • #8
                Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

                nak laju jgn pakai kriss.., trade-in kriss tu.. ambik laa modenas yg lagi power tu.. ! apa ke nama model nya!

                tak pun tukar ke suzuki ke.., yamaha ke..! baru puas hati..! korek sana korek sini.. skali pecah blok baru tau...! parah poket woo!!

                Comment


                • #9
                  Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

                  gi serbis le, bukak blok suma bersihkan liang2 ekzos, grind vavle dia bersih2 dlm suma mesti ble tip top balik performance.

                  kriss ni payah sket, usik sket power mungkin blep up, tapi minyak dia punya pakai pun up double. kriss bar tak tau ler, tp yg first ngan seken model mcm tuh le... tp maybe ada expert lain tahu share le.

                  Comment


                  • #10
                    Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

                    Jangan takut. kalau nak bagi motor laju tukar enjin tak pun tambah roket launcher pergh mesti laju punyer.
                    (sori melawak jer)

                    Motorsikal nik kalau bawak laju safety dia kurang. lagi-lagi motor kapchai. tapi kalau nak tambah laju senang jer pertama sekali enjin kener pastikan tip top. service aper yg patut. lepas tu korek blok, tukar spark plug and last sekali jgn luper brek pun kener tukar

                    Comment


                    • #11
                      Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

                      sama lah mcm kes aku gak. kris gak ni. tapi macam minyak pun kuatlah. RM5.50 untuk 100km. Macam tak berbaloi.
                      minyak hang camna mr_naza?

                      Comment


                      • #12
                        Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

                        grind valve je...

                        kalo kriss 1st model best..stended dia laju...
                        kalo kriss yg 2nd 3rd 4th model dah kureng....stok mak bedah bawak gi pasar je...


                        moto ni sbb ko lmbt gi kelas..?
                        brape max speed..??..80km/h..?

                        Comment


                        • #13
                          Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

                          nak pikap power ke nak top speed.. ?.. pikap nak power buk spoket beso belakang.. kecik depan..

                          Comment


                          • #14
                            Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

                            Jangan lupa kasik berat badan tu turun dalam 5kg. Gerenti pikap akan improve dan minyak sep skit....

                            Comment


                            • #15
                              Re: cara nk pikap moto kriss bg laju....

                              Originally posted by ibnusina8791 View Post
                              Jangan lupa kasik berat badan tu turun dalam 5kg. Gerenti pikap akan improve dan minyak sep skit....
                              mcm tau jer trlbih brat ni....hehehehhe...xpe2...nnt trun 20kg...heheheh grind valve bpe kne???aku pnh overhaul moto tu...ade effect kt prformence moto aku ker???spoket standrd nk bg pikap moto bpe??

                              Comment

                              Working...
                              X