Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Wiper cermin belakang

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wiper cermin belakang

    Kete aku dah bes dah cumer satu jer yang kurang. Dia tak der wiper tuk cermin belakang. Kalau aku nak tambah boleh tak? Ader sesiape yang boleh bagi nasihat bengkel maner yang boleh buat and berapa kos dia

  • #2
    Re: Wiper cermin belakang

    membazir jeee bagi aku...

    Comment


    • #3
      Re: Wiper cermin belakang

      ko pakai keta aper?

      Comment


      • #4
        Re: Wiper cermin belakang

        keta sedan watpe nak wiper cermin belakang...

        ke nak jadi wiravo....
        letak 'dummy wiper'

        Comment


        • #5
          Re: Wiper cermin belakang

          x payah le.bukan banyak kegunaan pun.

          Comment


          • #6
            Re: Wiper cermin belakang

            Kalau nak buat jugak boleh. Tapi kena le sanggup body bonet tu kena tebuk. Tak tau la pulak keta ko keta apa.

            Comment


            • #7
              Re: Wiper cermin belakang

              iswara mmg selalu org buat.. tapi manade org tebuk body bonet.. mereka tebuk itu cermin (cam wira).. tak nampak pon faedahnya if ko drive a sedan car.. but if ko duk bandar and malas basuh kereta and selalu park kat uncovered area.. guna la gak.. org tak buat kat bengkel benda ni.. pi kedai aksesori bang..

              Comment


              • #8
                Re: Wiper cermin belakang

                setau aku wiper ni bertujuan untuk mengelap salji yang melekat semasa hujan salji, sebab tu kat jepun banyak kete ada wiper belakang.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by jiran View Post
                  setau aku wiper ni bertujuan untuk mengelap salji yang melekat semasa hujan salji, sebab tu kat jepun banyak kete ada wiper belakang.

                  bUKAN MASAALAH SALJI, TAPI KEKADANG BILA PAGI-PAGI KABUS BANYAK MELEKAT KAT CERMIN BELAKANG KETE AKU. NAK REVERS PAYAHLAH TAKUT KALAU ADER BEBUDAK AKU TAK NAMPAK.
                  P/S KETER ISWARA AEROBAK

                  Originally posted by ain07ik View Post
                  Kalau nak buat jugak boleh. Tapi kena le sanggup body bonet tu kena tebuk. Tak tau la pulak keta ko keta apa.

                  TAK KAN KENE TEBUK BONET KOT.
                  AKU RASA TEBUK CERMIN DIA JER.
                  KA;LAU NAK BUAT SENDIRI TUR YANG PAYAH TU
                  Last edited by Chinozie; 25-01-08, 07:13 PM. Reason: SILA GUNA FUNGSI BUTTON "EDIT"...Jangan double post...tq

                  Comment


                  • #10
                    Re: Wiper cermin belakang

                    bukan iswara aeroback stock production dah ade wiper blkg ke ?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Wiper cermin belakang

                      Model poton aeroback sume ade wiper blakang. Tu yg tanya dia tu pakai keta ape. Memang posisi batang wiper tu di atas body bonet blakang. Yg tebuk cermin tu utk posisi lampu brek ketiga. Kalau model sedan memang takde. Nak buat jugak boleh tapi bonet tu kena tebuk la.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Wiper cermin belakang

                        haaaa...tau...
                        tp naziran pakai aeroback, mmg dah ade kat keta dia...

                        then dia tanya pasal wiper blkg...errrrr...a little bit help here...

                        Comment


                        • #13
                          Re: Wiper cermin belakang

                          Aik.....
                          Kalo gitu memang patutnye ade.
                          Hilang kot???
                          Tak pun dah tertanggal kot???

                          Kalo gitu gi ganti yg baru je la. Tapi aku tak pasti rega berapa.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Wiper cermin belakang

                            Originally posted by Chinozie View Post
                            haaaa...tau...
                            tp naziran pakai aeroback, mmg dah ade kat keta dia...

                            then dia tanya pasal wiper blkg...errrrr...a little bit help here...
                            Proton saga teman memang kuar kedai tak der wiper belakang. Yang kome orong sebut tu proton saga yang sebelum edisi aku ni kot.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Wiper cermin belakang

                              Originally posted by DreamLord View Post
                              iswara mmg selalu org buat.. tapi manade org tebuk body bonet.. mereka tebuk itu cermin (cam wira).. tak nampak pon faedahnya if ko drive a sedan car.. but if ko duk bandar and malas basuh kereta and selalu park kat uncovered area.. guna la gak.. org tak buat kat bengkel benda ni.. pi kedai aksesori bang..
                              Keadi eksesori tak nak buat. teman dah servey dah. lepas tu tanya kat bengkel yang selalu teman pegi dia kata dia tak leh nak buat di suruh aku cari bengkel lain. ni yang hangin nik...

                              Comment

                              Working...
                              X