Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

    Honda accord baru.. dah di launch di S'pore dan Thailand.

    Aku rasa, Honda telah berjaya menampilkan model yg sedikit lebih lawa dari Camry. *(pendapat aku laa)

    lihat laa gambar-gambarnya.











    kredit : junning dari HCOC forum

  • #2
    Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

    Mugen Kit pun dah keluar.

    Di Jepun, model ni di panggil Inspire.







    Comment


    • #3
      Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

      design honda baru nie...bahagian depan berlekuk mcm camry aku tgk...nmpk lg ok dari yg lepas

      Comment


      • #4
        Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

        the new inspire...

        inspire type R xde ker?

        Comment


        • #5
          Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

          MACAM ikut design camry aje saya tengok........ exterior la..

          Comment


          • #6
            Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

            oh lawa...tail lamp dia macam bmw jer nampak gaya

            Comment


            • #7
              Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

              Dari segi exterior aku rasa hampir setaraf dengan camry baru cuma aku rasa camry punya finishing lagi baik dari accord, lagi pun aku tak berapa suka keta yang terlalu banyak body line macam accord baru ni.

              Interior terutama dashboard, nampakya honda masih mengekalkan konsep contractor kelas A, ah beng style, "kaya tapi takde class". Too busy.

              overall - aku still prefer new camry

              thanks

              Comment


              • #8
                Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

                Belakang sebijik macam 5 series.. Kalau dari tepi, depan sebijik mcm camry yang lama.. tak nampak mcm honda accord langsung... kalau depan betul2 baru ahh nampak ade ala2 Civic sikit.

                Aku rase benda ni mcm desperate attempt from Honda utk compete dgn Toyota + Nissan... Honda Accord yang previous serie yang aku paling tak suke.. Yang ni ok, tapi aku prefer style Camry..

                Comment


                • #9
                  Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

                  u know when are they going to launch it in malaysia ?

                  Comment


                  • #10
                    Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

                    Originally posted by ekzos_pipe View Post
                    MACAM ikut design camry aje saya tengok........ exterior la..
                    tu le pasai...at first glance laa.
                    makin kuat influence Continental kat Japanese makes skang ni ek...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

                      smart gak honda baru nie...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

                        demn !

                        i still prefer new camry

                        Comment


                        • #13
                          Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

                          line tepi tu... tiru mercedes laa pulak..





                          kan semua generasi merc yg baru2 ni.. ada 1 distinct line kat tepi dia tu..!

                          itu yg dia cuba tiru..!

                          lampu belakang ..mmg macam BMW..

                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                          Kereta2 Jepun dah menghala ala-ala Continental?

                          mmg betul aku rasa.. tgk saja Lexus..., terus continental dia punya design..

                          even Civic Type R Uk spec .. mmg khas design di UK.. dan utk pasaran UK kot..

                          maybe bersesuaian dgn pasaran semasa yg buat masa ni di kuasai oleh designer2 dari Eropah kot?

                          US punya kereta .. dah out! Ford.. langsung takde model2 menarik! yg lawa pun.. design in Germany.

                          Europe pun.. bukan semua negara ada design lawa2.. !

                          Yang lawa kebanyakannya dari kompeni2 German. Perancis ada laa sikit.. - Peugeot dan Renault.

                          Spain, Chechz, Russia - semua bergantung pada design house kat germany juga.

                          OH lupa.. ultra-kaya - Ferrari .. dari Italy.

                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

                          Camry? lawa mmg laa lawa.. tapi kalau tgk dari belakang (masa kita bawak kereta).., dari rear view mirror atau berselisih berhadapan.. nampak kereta ni rupa macam ah beng jugak! muka kereta ni macam berlagak gila! .. itu pandangan aku dgn bini aku laa.. bila nampak kereta ni atas jalan
                          Last edited by morpheuzneo; 14-01-08, 03:17 PM.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

                            camry memang cantek tp tgk gambar honda accord ni rasanya honda accord pun cantek.. malah lebih cantek rasanya dari camry... *pandangan mata ku*

                            morph - tau ke bila dorang nak launch kat malaysia ?

                            Comment


                            • #15
                              Re: Honda Accord baru.. (mana lawa vs Camry?)

                              Originally posted by bjoe View Post
                              morph - tau ke bila dorang nak launch kat malaysia ?
                              kalau tgk kat paultan.org.. dengar2 nya.. diaorang dah pi test drive dah!

                              so.. biasa kalau ikut trend2 lepas.., test drive ni utk jurnalist..! so. jurnalist akan start cerita-ceriti pasal Accord baru ni!

                              hmmm.. maybe.. bulan 5 kot? biasanya.. bila cerita2 tgh hangat ni., 2-3 bulan tu keluar laa! kalau lama sangat. nanti cerita dah sejuk!

                              silap2 sebelum raya cina dia launch!

                              sebab kat s'pore dan Thai dah launch! Mugen Kit dan Modulo kit pun dah keluar.! so.., mmg tunggu harga malaysia dan kilang dari malaysia aje ..!

                              Comment

                              Working...
                              X