Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Yamaha R1

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Yamaha R1

    agak2 harge motor ni bpe ar??
    1st hand ??
    2nd hand??

  • #2
    Re: Yamaha R1

    pi tengok kat Malaysian Bikers laa.. sana ramai kaki R1..

    Model tahun 2007 lawa!



    Tengok spek dia!!.. cun!


    gambar lagi.. kasi racun..



    Yang bawah ni R6..


    Klik link ni!.. [sumber : MBC]

    tgk budak2 malaysia kat Jepun pi touring kat sana! cun gambar tu!

    oh.. aku dah resize..



    Klik gambar utk dapatkan versi besar..


    Klik link ini pula >> Iklan R1 utk di jual di MBC..

    Harga baru atas Jalan - RM 88, 0000

    Buatan: Yamaha
    Nama Model: R1 2007
    Keupayaan Enjin (cc): 1000cc
    Warna: Merah,Hitam,Biru
    Tahun Dibuat: 2007
    Tarikh Pendaftaran: NEW - Motosikal Baru
    Pemilikan: None
    UbahSuai: Factory Stock
    Sebab Motor hendak dijual: NEW - Motosikal Baru
    Lokasi:Naza Bikers Dream Petaling Jaya
    Batuan (mileage): NEW - Motosikal Baru
    Harga: RM 88,000.00 Tidak Termasuk Insurance dan Cukai Jalan.
    Jaminan: Jaminan 1 Tahun.

    Motosikal Ini Boleh di buat pinjaman...
    Downpayment 30% dari harga motor...
    70% boleh buat pinjaman.
    Interest Rate 5%
    Last edited by morpheuzneo; 10-10-07, 12:13 AM.

    Comment


    • #3
      Re: Yamaha R1

      aku teka je yer harga dia....RM80k...


      DOHC tu...giler kentang bergaram

      Comment


      • #4
        Re: Yamaha R1

        superbike 1000cc di malaysia berharga lebihkurang rm85000.

        yg secondhand lak tgk tahun bape ar. kalo dah 10 tahun rege die lam rm40000.

        jgn beli r1. top speed die kureng. nak main lap beli gsxr. nak gune ari2 beli cbr.
        Last edited by sp3d2; 10-10-07, 12:16 AM.

        Comment


        • #5
          Re: Yamaha R1

          Originally posted by sp3d2 View Post
          jgn beli r1. top speed die kureng. nak main lap beli gsxr. nak gune ari2 beli cbr.
          R1 - orang beli sebab design dia!!..

          Suzy.. GSX-R - orang beli sebab kelajuannya!

          Honda CBR - orang beli sebab sempoi dan easy to maintain nya!

          gitu laa pandangan aku kot.

          Kalau aku? .. pening gak .. 3-3 lawa!

          oh.. jgn lupa -

          Kawasaki ZXR - orang beli sebab spare part senang.., dan nak jual balik senang.. ..

          so? mana satu?

          kalau dari segi melawa.. dan bawak lepak2.. saya akan pilih Yamaha R1/R6..

          Tapi kalau saya nak besit.. dan high-perf - maka saya pilih Suzuki GSX-R..

          Honda? kalau nk simple to maintain.., ari2 pakai - maka baru laa saya consider Honda CBR ni.. VTEC lagi.. .. (2-2 laa pulak pakai VTEC.. )..

          Comment


          • #6
            Re: Yamaha R1

            aiyak...ni utk org telebih duit nih..

            Comment


            • #7
              Re: Yamaha R1

              yalaa....moto ni org gaji besar je mampu...
              kalo harga rm80k.....loan 70%...ansuran kurang 3 tahun...
              interest 5%....

              huhhh sadis

              Comment


              • #8
                Re: Yamaha R1

                klu da minat..org xkre harge..
                org akan sapu jgak walau cne pon..
                tp aku mmg mnat R1 dr dlu lg.. CBR pon aku mnat..GSX-R tuh cun mmg cun tp xmnarik ati aku ar..

                Comment


                • #9
                  Re: Yamaha R1

                  cantik design dia, body sederhana kecik takcam cbr or hayabusa yg melampau2 debab dan berat .... kalo baru nak berjinak2 lam industri superbike, zxr la for beginners, walaupun cc kecik 250 aja ... kalo konvoi ngn moto cc 1k sureheboh kena tinggal nya ...

                  tapi aku dengar citer sami velu cam taknak bagi moto besar naik highway, apa kes?!!!!

                  p/s-baru cadang nak tengok2 aprilia 250 ...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Yamaha R1

                    80 K ?.. think aku akan saving utk beli motor MV Augusta instead.. hehehe

                    Comment


                    • #11
                      Re: Yamaha R1

                      aku pun suka R1...hahaha...sleak...sesuai dgn badan den...

                      hayabusa plak ? sesuai tuk ape ? besar siot motor nie...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Yamaha R1

                        ex 5 jeeeee.............tak cukup fulus...........tapi my full face still keep it.......

                        Comment


                        • #13
                          Re: Yamaha R1

                          Maaf laa yea.. tho aku pon turut suka R1 nih... tapi ntah ngape aku rasa Yamaha cedok design Ducati 1098 utk this particular model... which make me a bit kecewa.. especially part headlight... don't you think so ?




                          and.. this is my dreambike... MV AUGUSTA F4-SENNA..

                          Last edited by SixShot; 10-10-07, 09:44 AM.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Yamaha R1

                            aku suka gsxr srad..stim dgr bunyi dia..huhu..

                            Comment


                            • #15
                              Re: Yamaha R1

                              Originally posted by morpheuzneo View Post
                              Honda? kalau nk simple to maintain.., ari2 pakai - maka baru laa saya consider Honda CBR ni.. VTEC lagi.. .. (2-2 laa pulak pakai VTEC.. )..
                              mane same weih... satu vtec.. satu i-vtec... ngehehe..

                              Originally posted by tetikus View Post
                              aku suka gsxr srad..stim dgr bunyi dia..huhu..
                              jgn woo.. Suzuki Rider Always Die.... Hehehe...

                              Comment

                              Working...
                              X