Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

surat mahkamah sebab tak bayar ansuran kereta?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • surat mahkamah sebab tak bayar ansuran kereta?

    salam..

    aku nak tanya sket pasal masalah sedara aku ni...dia dah berenti keje..pastu tak mampu nak bayar lagi ansuran keta..loan Ambank...ingatkan ada org tarik keta..dia pun dah tak kesah kalau kena tarik pun..tapi sampai skang takde sapa2 datang pun tarik keta...yg ada call utk reminder pasal ansuran...

    tapi baru2 ni dia dapat surat notis warna merah suruh gi mahkamah! so aku nak tanya :

    1. kalau tak pergi mahkamah ni apa kesannya?

    2. kalau gi mahkamah ni, kalau mengaku salah, apa kesannya?

    2. kalau dia nak bank ambil balik keta tu camna? sebab memang dah tak mampu bayar lagi...

    3. camna dengan baki hutang jika bank dah tarik keta?

    ....tq

  • #2
    Re: surat mahkamah sebab tak bayar ansuran kereta?

    patutnya dia call bank,bukan pasif je suruh bank tarik.

    Comment


    • #3
      Re: surat mahkamah sebab tak bayar ansuran kereta?

      no. 3

      biasanya bank akan lelong kete tu kalau dah kena tarik... kalau hutang bank ada lg 10K dan bank berjaya jual kete tu 7K je, so kena bayar la lg 3K...

      wassalam.

      Comment


      • #4
        Re: surat mahkamah sebab tak bayar ansuran kereta?

        kene kol..jgn diam jek..
        ade bank yg leh kite nego..mcm mana cara pembayaran yg sesuai..mcm kata trew..kalo kene byr 3K..kite leh bincang byr mcm mana monthly nye

        Comment


        • #5
          Re: surat mahkamah sebab tak bayar ansuran kereta?

          oooo...camtu ke..tq

          (kalau nak tengok kehidupan sedara aku ni..kesian memang le kesian..tapi dah itu prosedurnya..terpaksa le kena ikut..)

          Comment


          • #6
            Re: surat mahkamah sebab tak bayar ansuran kereta?

            call le bank try deal balik, naik mahkamah panjang ceta.

            surat tuh... mahkamah mmg panggil dtg bicara ke atau warning tindakan undang2 akan diambil? kalau warning still ble deal, deal mcm trew tulis pasal lelong ngan baki hutang lepas lelong mcm se7en tulis.. elakkan masuk court, lecey nanti.

            Comment


            • #7
              Re: surat mahkamah sebab tak bayar ansuran kereta?

              Originally posted by ekzos_pipe View Post
              call le bank try deal balik, naik mahkamah panjang ceta.

              surat tuh... mahkamah mmg panggil dtg bicara ke atau warning tindakan undang2 akan diambil? kalau warning still ble deal, deal mcm trew tulis pasal lelong ngan baki hutang lepas lelong mcm se7en tulis.. elakkan masuk court, lecey nanti.
              rasanya bank pun lagi suka kalau boleh settle off court dan bayar macam biasa.

              Comment


              • #8
                Re: surat mahkamah sebab tak bayar ansuran kereta?

                Originally posted by ekzos_pipe View Post

                surat tuh... mahkamah mmg panggil dtg bicara ke atau warning tindakan undang2 akan diambil?
                surat panggil datang bicara 24/10/07 ni rasanya...nanti le aku call dia malam ni..slow talk...risau lak dengar court2 nihh..

                Comment

                Working...
                X