Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

central lock

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • central lock

    bercerita pasal kerosakan proton ni mmg tak abis, kereta aku bulan ni je berlaku dengan serentak antaranya :

    1) central lock pintu belah kiri belakang dan depan out
    2) kabel manual windows belah kanan putus
    3) 2 mentol depan dah out utk low beam
    4) tayar belah kiri plak meletup
    5) jerawat batu atas bumbung (makin besar)

    So la ni tengah repair sendiri sikit2 antaranya aku beli 2nd mivec central lock utk depan dan blakang (rm30 setiap satu) so yg blakang senang sikit nak tukar but yg kat depan ni leceh skit pasal bercantum ngan lock pintu. so terpaksa antar kedai, tu pun banyak kedai yg tak reti nak buat, upah nak pasang central lock depan try usha upah pasang average rm30 gak (ok ke rege upah tu ekkk). settle lock tu baru la nak fixkan problem window tu, cadangnyer nak tukar power window, dah tanyer rege kalau campur kabel ngan motor kat rm55 (baru) kalau 2nd lak kat rm50 (ikut korang ambik baru ke or 2nd (mivec nyer spec).

    oklah bersambung kemudian
    roger & out

  • #2
    Re: central lock

    ko pakai kete proton model apa?

    Comment


    • #3
      Re: central lock

      aku pakai wira 1.3 jeee

      ok aku sambung balik r&d aku, aku dah antar kedai untuk bukak centre lock depan belah kiri pintu keter aku, bila dah pasang balik ada problem plak tang bila lock...dia tak lock abis, so pintu still leh bukak. So aku try fixkan dengan menggunakan set lock yang asal ngan centre lock tersebut, lagi haru pasal besi-besi yang bercantum(tempat bukak yg kat luar dan dalam) tak sama panjang. So pikir2 panjang aku kene gak beli centre lock baru yang standard ngan proton (rege 50 ringgit satu). So dari yg aku lihat tapak, lock ngan besi cantum tak sama spec ngan proton, so rugilah aku $30.....kuikuuikui.....la ni timbul masalah baru lak....dia dah jadik auto lock plak bila aku on/offf alarm...agak2 tang mana lak problem nir aaaaa......tulun2

      Comment


      • #4
        Re: central lock

        aku punya gen2 pon sama.. exactly 9 days selepas warranty expired dok tak dok aje alarm menjerit tengah drive.. dah laa ada immo.. apa lagi enjin mati laa.. panggil org proton mai dia kata itu Captor punya alarm and immo sudah blow.. mesti mau tukar @ Captor... disable immo jap bwk pi captor UK dia mau cas RM 1000+ for new installation with 1 year warranty sebab warranty lama dah abis + kena bayar RM 200+ utk next years coverage.. ciss laa... aku bwk pi kedai accesories... buang itu captor punya lock and immo and pasang Viper punya immo and alarm.. plus 2 years warranty baru RM800+.. pueh hati aku.. cuma kena bwk extra remote ler kat kunci..

        Comment

        Working...
        X