Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

nak tukar nama kat geran motor...

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • nak tukar nama kat geran motor...

    motor company nye...

    pastu ape procedure diperlukn...???
    borang semua dah isi n sign...
    kaloo pergi sendiri senang tak ???
    insuran aku ingat nk 3rd party jee...
    bape duit ???

    TQ
    in advance...

  • #2
    Re: nak tukar nama kat geran motor...

    ko buat kat mana ?

    kalau roadtax dah mati, bawak owner lama pergi jpj sama-sama isi borang sekian-sekian sumer, bayar rm3, tak sampai 40 minit dah setel dah. Kemudian ko hidupkanlah roadtax dan insurans sendiri - insurans 3rd party, utk motor sederhana pun cuma rm70 camtu jer setahun, utk 3rd party ni aku tak pasti fixed rate utk sumer cc ke tidak.

    kalau roadtax hidup, ko kene ada insurans atas nama ko sebelum ko gi jpj.



    kalau owner lama tak dapat dikesan, susah sikit lah.. kalau owner lama takleh ikut ko pun at least kene ada surat sumpah apa sumer.... kalau buyer yg buat sumer ni, memang leceh....

    Comment


    • #3
      Re: nak tukar nama kat geran motor...

      maybe nk buat kat JPJ kat gombak...(gombak keee...? yg dekat golf range tu...wangsa maju kot)

      roadtax mampus bulan 11 tahun lepas...
      owner motor...company aku nye...
      tp dah isi aaa borang ape ntah...dia kata JPJ nk borang tu...

      ooOOO tak lebey RM 80...kira ni complete aaa...
      tukar nama, roadtax n insurance 3rd party...
      selalu ade "kaki-kaki" kan standby kat sane sape nk buat insurance...

      BTW...motor aku Kriss 1 jeee...

      Comment


      • #4
        Re: nak tukar nama kat geran motor...

        oklah tu. Takyah gi puspakom ke apa ke, boleh idup lagi sebelum bulan 11 thn ni... borang sumer dah siap apa lagi, hantar jer lah.


        time minyak naik rege ni tak kuasa aku nak support keter manyak valve serta manyak silinder ni..

        Comment


        • #5
          Re: nak tukar nama kat geran motor...

          orait...tq my friend...

          aritu...ade kaki leh watkn...dia nk RM150...huuuuu

          Comment


          • #6
            Re: nak tukar nama kat geran motor...

            dah habis bayor..?
            mesti ader release letter dari kedai..
            yang lelain tue..
            macam tuko nama biasa la.. .

            insurans / road tax..
            selagi tak mampuih lebih setahun.. boleh hidup macam tue jer.. tak perlu lagi inspect B2 kat puspakom.. ..

            Comment


            • #7
              Re: nak tukar nama kat geran motor...

              bkn laaaa...
              aku dpt motor menang tender lelong...

              Comment


              • #8
                Re: nak tukar nama kat geran motor...

                bwk release letter...
                b0rang pertukaran hak milik yg lengkap...
                0wner lama nyer d0kumen...
                0wner baru nyer d0kumen...
                jgn lupa bwk duit RM10...

                tu aja....

                Comment

                Working...
                X