Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Radiator bocor!!

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Radiator bocor!!

    aku tengok tangki isi air radiator hampir kering...tengok kat bawah tu keluar air..macamana nak repair benda niii..ada cara dia tak..?

  • #2
    Re: Radiator bocor!!

    maybe cover kat bawah dh retak...kalau boleh tampal di tampal....kalau tak tukar je baru...aku tukar cover bawah kenela rm130 campur upah pasang

    Comment


    • #3
      Re: Radiator bocor!!

      bawak kedai radiator...buat chekup.
      memang bocor bawah...dan boleh jadi juga ada bocor kat tempat lain lagi.

      kalau tak kritikal........dan boleh pulak buat welding....so blanje tak mahal. siap depa servis lagi.

      kalau tuko capping je.....harga macam ekod kata tu. lebih kurang la.

      kalau enjin perfomance....baik cari 2 layer or 3 layer punya. nak murah cari kat kedai potong....nak selamat beli baru.

      bagus ko servey macam ni dulu....kekadang kedai yg x berhati perut ni suka sembelih org.

      Comment


      • #4
        Re: Radiator bocor!!

        yaaaa...
        mula2 tau dulu harga radiator 2nd hand bape harga...pastu baru hantar kedai gi check...

        kaloo nk check sendiri kat mane bocor dia...
        first gi beli coolant yg warna hijau tu, isi dln tank...pastu tgk kat mane coolant warna hijau tu kuar...

        radiator 3 layer...adeekkk...ARC nye keee ??? keee aftermarket ???
        heee...aku pakai aluminium single layer...takde beza byk pong... ...
        pasni nk kena try double layer aluminium lak...
        ARC nye korang tau tak bape harga ??? mahai tak...???

        Comment


        • #5
          Re: Radiator bocor!!

          mahai la bang.

          1 layer pun dah perlukan 3 layer duit seratus, kalau yang barunye. ko congak je la barape untuk 3 layer. ada brand pulak tu.

          Comment


          • #6
            Re: Radiator bocor!!

            yea keee...heee...
            aritu single layer aluminium pong dah RM220...huuu
            nie lak 3 layer...kaloo tuk keta aku 2 layer ade...harga lebey kurang tp biasa nye aaaa...bkn aluminium...

            Comment


            • #7
              Re: Radiator bocor!!

              bwk g kedai radiator dulu..kalau bleh repair, repair lah.. kalo tak leh aku ade dabel layer.. sesuai tuk wira 1.6 dan ke atas.. kebawah pun bleh jugak...complete ngan kipas airkon ngan kipas radiator.. buleh la call aku kat 0172361009...

              ps.. bukan nak JUAL BELI kat cni.. tp nk tolong kawan2 sep duit...

              Comment


              • #8
                Re: Radiator bocor!!

                Originally posted by JiBam98
                aku tengok tangki isi air radiator hampir kering...tengok kat bawah tu keluar air..macamana nak repair benda niii..ada cara dia tak..?
                pe yg aku tau...

                - cover bwh radiator dh crack
                - hose bocor
                - nat flush radiator dh kaput or thread dh kong

                2 sen je yg aku mampu kasi....

                Comment


                • #9
                  Re: Radiator bocor!!

                  As salam,

                  r2d2... pandan indah sebelah mana kedai repair radiator tu...
                  sy dok kosas... radiator dh bocor ni kering kontang dah air tu... huhu..

                  Comment

                  Working...
                  X