Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Nissan Sentra ok ka ?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nissan Sentra ok ka ?

    Geng apa komen anda pasal keta nie ? Rega market RM112k utk 1.6 auto. Ada member gua nak beli tapi masih ragu2 adakah ianya berbaloi dengan harganye.

  • #2
    Re: Nissan Sentra ok ka ?

    2nd je yg lama2 tu.......

    macam tu pynya harga, boleh dapat kia ria....... anak beranak boleh naik.

    Comment


    • #3
      Re: Nissan Sentra ok ka ?

      ok je aku tengok... bentuk pon lawo...

      Comment


      • #4
        Re: Nissan Sentra ok ka ?

        body ok kire bagus la tu...engine leh sumbat lain

        Comment


        • #5
          Re: Nissan Sentra ok ka ?

          mungkin tidak setaraf dibandingkan, tetapi andaikata dibandingkan dengan Honda City & Toyota Vios mana korang pilih ?

          Comment


          • #6
            Re: Nissan Sentra ok ka ?

            kalau aku ..aku akan angkut Honda City VTEC ...

            tapi kalau Sentra tuh ok ..aku no hal nyer ...angkat terus ..tapi kena ada ongkos nya

            Comment


            • #7
              Re: Nissan Sentra ok ka ?

              Nissan sentra.... aku lebih prefer yg model lama sikit dr yg sekarang nih. Yg tu lampu belakang pun cantik.

              Comment


              • #8
                Re: Nissan Sentra ok ka ?

                huuuu...RM112K...
                tambah lebih kurang RM48K...
                leh angkat Skyline R34 V-Spec...

                Comment


                • #9
                  Re: Nissan Sentra ok ka ?

                  dulu masa aku kerja runner .. .. bos aku selalu kasi aku pakai keta yang ni pi jpj.. ..
                  huhuhuh.. .. aku mmg tak reti sangat spec atau best ke tak kereta ni.. ..
                  tapi dari pemerhatian aku .. .. teksi genting suma pakai keter jenis nih.. ..!!

                  Comment


                  • #10
                    Re: Nissan Sentra ok ka ?

                    Originally posted by gogsard
                    Geng apa komen anda pasal keta nie ? Rega market RM112k utk 1.6 auto. Ada member gua nak beli tapi masih ragu2 adakah ianya berbaloi dengan harganye.
                    ok kalo minat kete pe2 pon try tgk spec dier...
                    berbaloi x dgn rege...

                    Nissan Sentra 1.6 XG-L (AT)

                    - 1.6 Litre, DOHC, 16 Valves, 4 Cylinders with VTC (Valve Timing Control) >> ada DOCH + VTC
                    - rim stended 15"
                    - cd player + cd changer
                    - Dual front SRS air bags
                    - front + Side impact protection
                    - Nissan Vehicle Immobilizer System + security
                    - dll

                    selanjutnye tgk kat sini....... >> http://www.nissan.com.my/vehicles/se...yAll#topOfPage

                    Comment


                    • #11
                      Re: Nissan Sentra ok ka ?

                      bagi akoo tak berapa best Sentra sebab mahal sangat .. sebab akoo buat perbandingan ngan City VTEC.

                      1. Engine 1.5 liter 16 valve SOHC -> kureng sket kat sini lah.
                      2. Ada CVT -> nie best giler
                      3. Electric Power Steering -> independent. tak amik power engine
                      4. Safety and security features sama
                      5. Spacios lagi City

                      Comment


                      • #12
                        Re: Nissan Sentra ok ka ?

                        City tak lawa...bebudak aku panggil "keta terbalik" muhehehe sbb bentuk dia pelik gilosssss...

                        just my 2 cent

                        Comment


                        • #13
                          Re: Nissan Sentra ok ka ?

                          hopefully model baru nie ada upgrade sket punggung nyer ..

                          Comment


                          • #14
                            Re: Nissan Sentra ok ka ?

                            takpe2...leh diurutkn kasi cantik skit "punggggunggsss nyeee"

                            Comment


                            • #15
                              Re: Nissan Sentra ok ka ?

                              punggung keta pun boleh urut ka? emmm... aku ingatkan %^*()*&^^%^%# je boleh diurut... muhahaha... lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

                              Comment

                              Working...
                              X