Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1994 EXi

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Honda Civic 1994 EXi

    Geng,

    Ada ada minat satu keta Civic nie member gua nak tolak. Built 1993, register 1994. 1.6 EXi Auto. Milage dah 160k. And selling max RM34k. Tak tau akoo nie EG berapa.

    Ada komen tak pasal keta nie ?


  • #2
    Re: Honda Civic 1994 EXi

    ada member da pake... EG9 oto, rim 16", original, stendet... baru lagi amik... 43K.
    model ni ada dua jenis, EG, EH. EG assemble kat jepun, EH kat mesia.
    ferio ni kalo x silap, samada EG8 atau EG9

    (kalo stendet aa)
    EG8:VTEC kecik (B16B), xde wiper n puting air blakang.
    EG9:VTEC besar (B16A), kemungkinan ada sunrup(ikut spek owner asal nak cane), ABS, SRS, LSD.

    So, obviously EG9 jauh lebih mahal dari EG8. n pakcik rasa yg ko dapat tu EG8 kot.
    BTW, pakcik tetap nge musuh honda..... hidup TOYOTA....heheheheh

    :waduh:

    Comment


    • #3
      Re: Honda Civic 1994 EXi

      eg8 bukan pakai d15b je ke?? and ada yg vtec dan ada non-vtec??
      dan setau aku eg9 pakai b16a...ek9 je pakai b16b..

      Comment


      • #4
        Re: Honda Civic 1994 EXi

        Originally posted by MzH82
        ada member da pake... EG9 oto, rim 16", original, stendet... baru lagi amik... 43K.
        model ni ada dua jenis, EG, EH. EG assemble kat jepun, EH kat mesia.
        ferio ni kalo x silap, samada EG8 atau EG9

        (kalo stendet aa)
        EG8:VTEC kecik (B16B), xde wiper n puting air blakang.
        EG9:VTEC besar (B16A), kemungkinan ada sunrup(ikut spek owner asal nak cane), ABS, SRS, LSD.

        So, obviously EG9 jauh lebih mahal dari EG8. n pakcik rasa yg ko dapat tu EG8 kot.
        BTW, pakcik tetap nge musuh honda..... hidup TOYOTA....heheheheh

        :waduh:
        takkan la EG8 VTEC kecik lak tu enjin B16B... enjin EK9 tu

        gogsard, civic pasang local ke pasang kat jepun? kalau pasang local enjin stendet ME16 (enjin ZC assemble kat malaysia) kalau pasang jepun kalau tak vtec mungkin ZC, mungkin B16A kalau yg vtec...

        civic tu kalau local org panggil SR4...

        wassalam.

        Comment


        • #5
          Re: Honda Civic 1994 EXi

          katanye nie pasang local ..

          p/s : kereta budak2 jahat ..

          Comment


          • #6
            Re: Honda Civic 1994 EXi

            loan ble pegi berapa eeehh?

            Comment


            • #7
              Re: Honda Civic 1994 EXi

              komen aku... kereta ni mantap bila dah masukkan VTEC beso.... loan boleh gie berapa... ? 26K lebih kurang @ 4 tahun.... ada kaki maybe leh dapat lebih.. interest rate quite high pasai dah lebih 10 tahun.. maybe lam 6 - 7 percent... but still a very good buy..

              Comment


              • #8
                Re: Honda Civic 1994 EXi

                kalo honda civic yg mata lampu tu besar sikit dr yg ni..
                model apa lak 2 ek?? ntah ler..bnyak sgt honda "

                Comment


                • #9
                  Re: Honda Civic 1994 EXi

                  Yang lampu beso sikit tu, 6th generation civic... also known as miracle... ada gak yang panggil goldfish.... range harga still at above 50K... keluaran pertama in mid 1995

                  Comment


                  • #10
                    Re: Honda Civic 1994 EXi

                    Originally posted by MaszMelati
                    kalo honda civic yg mata lampu tu besar sikit dr yg ni..
                    model apa lak 2 ek?? ntah ler..bnyak sgt honda "
                    local made = EJ
                    Jap made = EK

                    am i rite??

                    Comment


                    • #11
                      Re: Honda Civic 1994 EXi

                      kalau 93.....selalu ni exi..bulan felio..dan loan boleh masuk 31500....bank islam boleh wat 7 tahun....dan ada sebijik kat tempat aku nak jual harga loan jerk..31500..oto juge...warna merah hati .... cam ne aku tau..sebab aku tanya tanya coz aku nak angkat kete baru...hehehe..tapi aku tak sangkut pada 4 pintu..aku sangkut pada 2 pintu..dan dah bayar deposit....kalau sapa nak kete 4 pintu tu..konteki aku..aku bawak pi kedai tu.....sport rim 16inci wooo..hehehe

                      Comment


                      • #12
                        Re: Honda Civic 1994 EXi

                        Originally posted by gar
                        kalau 93.....selalu ni exi..bulan felio..dan loan boleh masuk 31500....bank islam boleh wat 7 tahun....dan ada sebijik kat tempat aku nak jual harga loan jerk..31500..oto juge...warna merah hati .... cam ne aku tau..sebab aku tanya tanya coz aku nak angkat kete baru...hehehe..tapi aku tak sangkut pada 4 pintu..aku sangkut pada 2 pintu..dan dah bayar deposit....kalau sapa nak kete 4 pintu tu..konteki aku..aku bawak pi kedai tu.....sport rim 16inci wooo..hehehe
                        ye ke gar ? akoo tanye bank islam arituh kata depa buat keta baru jek.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Honda Civic 1994 EXi

                          heheheh.... sowwi banyak salah info... pakcik x pake honda dah... dulu ada pake SAY6 jap... pastu masuk gaung.... n ada kejap pake honda EX5 huhhuuuuu.....

                          :waduh:

                          Comment


                          • #14
                            Re: Honda Civic 1994 EXi

                            EG8 pakai D15B coz dier 1.5 single cam VTEC
                            B16A, B16B @ enjin B-series...tu sumer refers to DOHC VTEC a.k.a VTEC beso


                            pasal SR4 @ SR3 tuh....kalo tak silap akoo lerr

                            SR4 = 4 doors - cth : EG9
                            SR3 = 3 doors - cth : EG6

                            kalo EXi..maknanya non-vtec laa
                            ala gog....simpan duit lebih skit...pastu beli terus EG9
                            lagi puas hati....takyah convert2 dah...

                            just my fren 1 cent..
                            Last edited by kompak; 20-07-05, 02:09 PM.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Honda Civic 1994 EXi

                              maintenance eg9 banding dgn eg8 beza sgt ke dari segi kos???
                              loan berapa % ah dpt..keta 2nd biasanya tinggi...ish3...

                              Comment

                              Working...
                              X