Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

meh cerita pasai toyota pulak...

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • meh cerita pasai toyota pulak...

    Seriusly aku tak tau apa apa pasai toyota nih... selain model supercar dia yang aku tak mampu nak beli, starlet turbo, engine supercharger dan enjin tahan lasak dia tuh selama nih aku dok ingat affordable sedan toyota nih kureng laa sikit... cer hampa UPkan sikit kelebihan dan kekurangan toyota pulak..

    btw aku just find out that toyota lexus IS300 is damn powerfull dengan harga atas tangan +- 52K.. mengancam siot..
    Last edited by SixShot; 30-03-05, 12:24 PM.

  • #2
    Re: meh cerita pasai toyota pulak...

    muehhehehe...aku dah agak daa mesti ade org upkan bab toyota daaaa...

    Ok pasal toyota ekkk...

    Toyota nie asal nye mamat nie, Sakichi Toyoda dilahirkan di Kosai, Shizuoka...pd asalnye buka kilang textile...pastu skit2 dia naik buka lak kilang kereta...nak tgk history lebih detail, gi tgk page nie History Of Toyota

    Toyota masuk kat m'sia kebanyakan nye adalah model kereta family iaitu Toyota Corolla...sebab tu korang nampak byk Corolla kat m'sia...model lain kebykan nye model import...kecuali skrang je baru byk model masuk...

    Ok toyota...perbezaan tak byk dari honda...lebih kurang shj...sebab kat jepun, honda ngan toyota teknologi dia sentiasa bersaing bersama2...cuma TOYOTA nie pattern dia jee mcm gampang...muehhehehehe...satu lg kelebihan, selain teknologi Variable Valve Timing dan supercharged, toyota ade teknologi turbo...

    adusss...nanti aku sambung balik...ade urgent case nak kena settle kan...nanti sambung

    Comment


    • #3
      Re: meh cerita pasai toyota pulak...

      c00lant t0y0ta best.............

      Comment


      • #4
        Re: meh cerita pasai toyota pulak...

        selain itu name toyota dah naik dengan mendadak semenjak anime Initial D muncul... model Toyota Trueno AE86 dengan cepat menjadi kegilaan dalam sukan drift... dan pade aku lak... toyota ni yang best nye ialah... die dah dijadikan untuk keter keluarge... tapi apabile dapat ke tangan kaki modified... keter keluarge tadi akan di transformasi kan menjadi monster yang tiade tolok bandingan nye... cukup la segale sifat nye... ranggi... power...

        enjin toyota gak banyak versi... dari NA... turbo... supercharger... injap mase pelbagai -VVTi... 20 valve... sampai la ke enjin 4 throttle...honda ade supercharger..? setau aku la ka.... takde...

        tu la sedikit sebanyak... tunggu je bebudak toyota axplain lagi...

        Comment


        • #5
          Re: meh cerita pasai toyota pulak...

          eh eh eh... ko tak tau ke ?

          Initial D tu projek rahsia TMD.......

          Comment


          • #6
            Re: meh cerita pasai toyota pulak...

            Originally posted by FunctionX
            eh eh eh... ko tak tau ke ?

            Initial D tu projek rahsia TMD.......
            Naper, Toyota ke yg upah pelukis dia tu wat cite ni utk naikkan nama Truone & Toyota?

            Comment


            • #7
              Re: meh cerita pasai toyota pulak...

              toyota ker honda ker nissan ker ader care tersendiri nak bezakan hasil R&D dorg...macam toyota jumper superchager,cam honda jumper vtec so ader kelebihan memasing...

              Comment


              • #8
                Re: meh cerita pasai toyota pulak...

                muehehhehe...setau aku toyota nie lebih low profile...cool jeee...

                pastu lg...toyota antara company yg paling byk keluarkan model kereta...corrola jenis dah bape puluh jenis...lum masuk model kategori lain lg...cuma aku kureng puas ati ngan design dia...model Corrola model 2000 kot...AE112 serta Altis jee baru start design baru...

                mmg betul toyota antara kereta yg start bermain ngan drift...tp itu beberape tahun yg lalu...sebelum initial D start lg...

                r2d2 - Toyota coolant mmg best muhehehehe...warna merah lg tu uuu..."Toyota Long Life Coolant"

                Comment


                • #9
                  Re: meh cerita pasai toyota pulak...

                  aku cukup berkenan ngan toyota Aristo yg baru...tp nk buat camner mampu pakai ek dohc vtec jer...
                  Last edited by kulitkayumanis; 31-03-05, 11:55 AM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: meh cerita pasai toyota pulak...

                    Originally posted by kulitkayumanis
                    tapi aku cukup berkenan ngan toyota Aristo yg baru...tp nk buat camner mampu pakai ek dohc vtec jer...
                    aristo yg lampu bulat camni ker??


                    ada masuk malaysia ke?? bape gaknya yek harga??
                    Last edited by Mac Weng; 31-03-05, 12:02 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Re: meh cerita pasai toyota pulak...

                      aku cukup minat tekn0l0gi TR0MPET t0y0ta....

                      Comment


                      • #12
                        Re: meh cerita pasai toyota pulak...

                        mahai weh aristo....170++K...

                        Comment


                        • #13
                          Re: meh cerita pasai toyota pulak...

                          trumpet tu yang best tu... kosang je... tapi diam² berisi...

                          Comment


                          • #14
                            Re: meh cerita pasai toyota pulak...

                            Originally posted by xpthrone
                            trumpet tu yang best tu... kosang je... tapi diam² berisi...
                            trumpet...henjin 4AGE...utk system MAP shj...AFM takle pakai...

                            tp bila normal drive dia bunyi mcm angin, alaaa2 K&N tp lg best bunyi dia...tu yg syok nak tekan tuuu...

                            satu lg bila keta tgh idle...bila kooo high rev cth sampai 6K...koo akan dengar satu sedutan angin yg sangat kuat sampai...gegendang koo rase bergegar dan koo akan secara automatik akan bergerak jauh sedikit dr kereta tersebut...hahahaha..."ssshhhhhroooottttttttt...ssshhhrrrooooooooootttttttt t" kuat tarik dia...yelaaa bayangkan 4 corong sedut angin sekali serentak...

                            Comment


                            • #15
                              Re: meh cerita pasai toyota pulak...

                              .. .. toyota punya kes .. ..

                              ermp .. .. sama dgn pembuka topik nie .. .. sy pun tak tahu aperz bab toyota melainkan mmg sahih ianya jenama pengeluar kereta .. .. sblum nie tak aderz laaaa tertarik dgn manerz manerz produk toyota kecuali bulan lepas sy pi lepak kat showroom abg ipar kat sabah .. .. tetiba jalan punya jalan .. .. usha punya usha .. .. sy dah terjatuh hati daaaa dgn itu TOYOTA "WISH" .. .. itu kira keta ka?! mak aih .. .. buta jenis keta sungguh nie .. .. hehe .. .. black power!! punya main lawa .. .. punya main selesa .. .. punya main mahallll .. .. ahah .. .. aderz yg arif ttg kelebihan dan kekurangan toyota WISH tak?! kalau aderz silalah berikan tunjuk ajar sketz yah?! .. .. wallaaaa!! .. ..

                              Comment

                              Working...
                              X