Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Master Pump Brake Stopper

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Master Pump Brake Stopper

    Korang pernah dengar tak benda nie...

    nie salah satu contoh...aku pasang kat keta aku...tp custom made bebudak aku...RM25 sahaja (kaloo model keta lain aku tak tau aa harge dia)...tp kalau utk model keta lain...keta wat ukuran, harga lain skit aaaaa...sebab nak wat modul baru...

    fungsi :
    1) tak kasi master brake pump bergerak semasa heavy braking, bila tak bergerak cengkaman brek lg kuat...
    2) memperbaiki rase ketika membrek...
    3) terbaik utk kaki lari, serta semasa brek kecemasan...

    Last edited by Chinozie; 27-01-05, 02:09 PM.

  • #2
    Re: Master Pump Brake Stopper

    kat belah mana pasang?...

    Comment


    • #3
      Re: Master Pump Brake Stopper

      haaaaaa yg ko cite tu kan??
      kedai nyr katne??
      teringin gak aku nk try...
      tp aku budget kalo pasang mende ni ada x rasa cm kita guna drum brek...........
      tekan2 terus lekat terus.....

      Comment


      • #4
        Re: Master Pump Brake Stopper

        mende nie member aku pasangkan...tgk lokasi gak aaa...
        dia duduk kat gombak...
        tp korang kaloo nak pasang kena bg tau aku aa model keta ape korang pakai...

        haaa tgk dulu iklan kat bawah tu...aku tlg iklankan jeee...tp kaloo ade setakat pertanyaan simple2 aku leh tlg jawapkan n tanyakan...

        P/S: kebanyakan model yg dipasang adalah utk keta Toyota (SVT), tetapi utk keta lain boleh dipasang jugaa...

        Last edited by Chinozie; 27-01-05, 02:37 PM.

        Comment


        • #5
          Re: Master Pump Brake Stopper

          maksud aku dia bolt on trus kat servo brek ker?...

          Comment


          • #6
            Re: Master Pump Brake Stopper

            dari apa yang aku paham kat mende alah ni....satu skru diikat terus kat chasis kete..dan satu lagi di sendal kat master pump.....

            Comment


            • #7
              Re: Master Pump Brake Stopper

              haaaa...betul satu kat chasis...satu lg kat master pump...
              skru kat master pump tu leh adjust mengikut kedudukan master pump...

              Comment


              • #8
                Re: Master Pump Brake Stopper

                hehehe....kira castam made la nih..hurm....tak bahaya ke chinozie...sebab ye la kan....mende brake brake ni kalau kastam made tak tentu hala...bahaya bang....

                Comment


                • #9
                  Re: Master Pump Brake Stopper

                  [/QUOTE]

                  aku cam benda ni......mana curik fire extinguisher hanger ni? lepas ni habis la semua hanger hilang.......apa pun......org melayu mmg kreatif....syabas!

                  Comment


                  • #10
                    Re: Master Pump Brake Stopper

                    mende bahaya...aku sendiri dah pakai...
                    aku sendiri dah teruji kewibaan dia...

                    mase tu aku kat federal highway cruising 115km/h ...lane kanan...
                    TETIBA...15m depan aku ade lori ngan perdana dah eksiden...aku brek emergency sempat 10m sebelum aku join ngan eksiden tu...

                    yg peliknye, mase aku brek emergency tu...takde bunyi "eeeeeettttttt" membuang keee, berasap kee tayar...haaaa kan effective nama nye tu...

                    pasal...A-FPR nie lak dah byk keta dah dimasukkan, Toyota - supercharger, SilverTop ...Waja, Honda...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Master Pump Brake Stopper

                      Originally posted by ampmeter
                      aku cam benda ni......mana curik fire extinguisher hanger ni? lepas ni habis la semua hanger hilang.......apa pun......org melayu mmg kreatif....syabas! [/QUOTE]

                      muhehehhe...Rahsia Kerajaan...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Master Pump Brake Stopper

                        mende ni cammane die function???

                        Comment


                        • #13
                          Re: Master Pump Brake Stopper

                          Originally posted by e191
                          mende ni cammane die function???

                          fungsi :
                          1) tak kasi master brake pump bergerak semasa heavy braking, bila tak bergerak cengkaman brek lg kuat...
                          2) memperbaiki rase ketika membrek...
                          3) terbaik utk kaki lari, serta semasa brek kecemasan...

                          Comment


                          • #14
                            Re: Master Pump Brake Stopper

                            ok la tu........kira selamat......hehehe...thanx !

                            Comment


                            • #15
                              Re: Master Pump Brake Stopper

                              master pump tu leh gerak2 ke?? kala kite brek??? makner nyer mende 2 just perlukan braket n skru panjang je la kan.. pas2 kite ikat die kat mane2 supaye die stay???

                              Comment

                              Working...
                              X