Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Harga Motor Super Bike

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Harga Motor Super Bike

    Baru-baru ini ada yang bertanya tentang harga motor kuasa besar di-Bincang. Harga motor kuasa besar di Singapore lebih murah berbanding di-Malaysia. Ada sesiapa berminat bolehlah datang beli dan pakai disama. Saya juga ada mengunakan satu sebelum ini, malahan ramai warga Malaysia yang bekerja di-Singapore yang mengunakan motor Singapore. Sama juga rakyat Singapore yang tinggal di-Malaysia yang membeli kereta Malaysia yang lebih murah.

    1. CBR 1000RR RM40K
    2. CBR 600RR RM32K
    3. GSXR 1000 RM40K
    4. GSXR 600 RM32K

    5. CB 400 V-TEC RM21K
    6. SHADOW 400 RM24K
    7. XJR 1300'05 RM25K
    Last edited by buildtem; 12-11-04, 02:46 AM.

  • #2
    Re: Harga Motor Super Bike

    memang murah kalau konbet duit malaysia....... tapi kena le pakai plet singapore..... kalau duk jb ok la....... ni duk kl ke, melaka ke, perak ke........ tak ke jenuh nak turun singapore selalu.

    kalau harga yg didaftarkan kat malaysia hampir 2 kali ganda.........

    Comment


    • #3
      Re: Harga Motor Super Bike

      harga memang mahal, tapi bkn masalah utama.

      yng payah tu nak maintain ngan cari spare parts... tu yang sengal. zzr-250 pun, kalau nak carik oem punya spare part, baik cari motor seken buat parts bike, lagi murah.

      cost of living dah tinggi dah, ini lagi nak tambah ngan beban superbike... tu yang hardcore ajer yng sanggup pakai dan maintain superbike ni. Kalau dah memang kaya tu takyah cerita la...

      Comment


      • #4
        Re: Harga Motor Super Bike

        abag aku baru amik zx10 tahun 88...
        otai sikit laaa... tapi...desup tak ingat beb...

        aku teringin gak nak pakai moto besar nih...
        once a biker, always a biker... riders' heart prevail!!!

        minat aku ke arah easy rider, lagi peacefull, long distance much more better...
        shadow 600 atau vulcan 800...
        yang mana satu teangah pikir...
        dua dua rigid, sama best, tapi shadow kecik sikit kalau nak banding ngan vulcan...
        harga lebih kurang je...

        second hand value better kat honda shadow, tapi kuasa ngan sedap bawak kat vulcan...

        tunggu ada duit dalam 7000 dulu... baru pikir nak amik...

        Comment


        • #5
          Re: Harga Motor Super Bike

          yeah ada hati aku nak pakai sbk tapi apakan daya, negara tak mengizinkan hehehe

          Comment


          • #6
            Re: Harga Motor Super Bike

            huhu...
            apo2 hal...
            ex5 tetap best...
            huhuhuhu...
            skali lagik...
            huhuhuhu...

            Comment


            • #7
              Re: Harga Motor Super Bike

              Originally posted by ed_thix
              yeah ada hati aku nak pakai sbk tapi apakan daya, negara tak mengizinkan hehehe
              samale kita........ harga menakutkan.......

              tunggu le aku keluar duit KWSP masa uno 55 nanti... baru le boleh pakai motor besar.

              hua hua hua hua hua

              Comment


              • #8
                Re: Harga Motor Super Bike

                oii mat motor tua..ko dah usha motor naza blade lom...aku tgk cam mashuk gak...
                blade 250 tu baru 14K...sapa2 dah try motor tu..performances camner? comfort ka?
                laju?

                Comment


                • #9
                  Re: Harga Motor Super Bike

                  Originally posted by puaka_biru
                  oii mat motor tua..ko dah usha motor naza blade lom...aku tgk cam mashuk gak...
                  blade 250 tu baru 14K...sapa2 dah try motor tu..performances camner? comfort ka?
                  laju?
                  250 rasa kurang minat....... kurang2 aku nak 600 ke atas.... naza blade
                  650 harga tak silap RM25k....

                  Comment


                  • #10
                    Re: Harga Motor Super Bike

                    ako minat moto jenis multi terrain... Ingat nak cari Honda African Twin... Tapi, susah mau cari ler... harga pun tak tau dalam lingkungan bape...
                    sesape tau?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Harga Motor Super Bike

                      ducati 916 berapa ek ? ..............

                      Comment


                      • #12
                        Re: Harga Motor Super Bike

                        Originally posted by gogsard
                        ducati 916 berapa ek ? ..............
                        motor idaman aku tu....... tapi memang tak dapat nak pakai.......

                        harg tak silap RM80k++

                        Comment


                        • #13
                          Re: Harga Motor Super Bike

                          sama la kita mito .. yg baru punye 999 tu tak se "garang" 916 la .. terang2 nampak ekjos bawah seat .. baru la The Matrix !

                          Comment


                          • #14
                            Re: Harga Motor Super Bike

                            alamak Mito .. terpaksa tarik balik kata2 ku .. smalam layan i Robot .. pehh !! gempak plak tgk Ducati 999 ..

                            Comment


                            • #15
                              Re: Harga Motor Super Bike

                              Originally posted by gogsard
                              alamak Mito .. terpaksa tarik balik kata2 ku .. smalam layan i Robot .. pehh !! gempak plak tgk Ducati 999 ..
                              memang best..... tapi harga yg tak best...... :gelaks:

                              Comment

                              Working...
                              X