Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Ni Honda Civic model EK berapa??

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ni Honda Civic model EK berapa??

    1.11.04 aku gi servis moto kat cheras...
    tiba2 lalu sebijik honda civic EK x.....
    EK ni plak ada wiper & pemancut air kat wiper belakang tuh...
    so aku nak tau laa apa model honda civic tuh???
    EK yg aku jumpa ni 4 pintu nyer....bukan 2 pintu tau...
    korang rasa model EK berapa?
    Last edited by kompak; 03-11-04, 01:53 PM. Reason: tambahan

  • #2
    Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

    EK4 x pun mungkin EK9 kalu x salah aku laaa....
    x pun model ek bese je...
    heheh aku pun agak....

    Honda Civic EK 4 doors
    -End of year 96
    -1.6 SOHC Manual (Original)
    -new Champion white just two months
    -Accident free
    -Well maintained with records
    -Clean interior
    -Converted to 99 spec bodyparts front and rear all body parts are BRAND NEW
    -Original rear spoiler worth RM1.5k, front RM6xx n rear RM9xx ORIGINAL lamp.
    -Mugen 99 spec front lip
    -16 inch Enkei Japan rims
    -Pivot turbo timer
    -Koni adjustable suspension
    -Pioneer CD player
    -No repair needed
    -new Goldust tinted 6 glasses just one week
    I'm helping my friend to sell off his car. What you need is to transplant the engine to B-series engine. Asking for RM61,888..price neg... If interested, please call Harold ( ck ) 0196434333. Serious buyer only.

    Comment


    • #3
      Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

      aku rasa yang tu model import la.....EK nya model...memang ada wiper belakang..dan ada sunrup.....

      Comment


      • #4
        Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

        rex...kalo tak silap aku EK4 & EK9 tu 2 pintu kan????

        mmg nampak smart aa kete tu dari EK 4 pintu yg takde wiper belakang tuh.....

        gar....yg tu mmg ada sunroof kalau tak salah aku.....

        iskk....model apa sebenarnya nih

        Comment


        • #5
          Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

          hurm....model aku tak pasti...for sure yang tu recon nya model...model mesia sama gak...yang tadak .. wiper belakang.,,sunrup....enjin plak single cam...kalau recon ada wiper/sunrup/twincam....aku biasa tgk kat storeyard maybank....memang 4 pintu....

          Comment


          • #6
            Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

            ha???kat storeyard maybank mana ni???
            nak jual ker tuh???
            tolong tanya rege bleh?

            Comment


            • #7
              Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

              model tu mesti yang biase jer....kalo original punyer 2 pintu,pastu knuckle die ader 5 nut,ader wiper blakang....engine B16A....tapi kat malaysia ramai modified jadi yang macam ori punyer susah nak tengok....melainkan tengok geran keter die....kalo EK 9 model 1999 rege mahal....dalam 100k...tapi yang biase tak sampai 80k..

              Comment


              • #8
                Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

                Originally posted by vtecinside
                model tu mesti yang biase jer....kalo original punyer 2 pintu,pastu knuckle die ader 5 nut,ader wiper blakang....engine B16A....tapi kat malaysia ramai modified jadi yang macam ori punyer susah nak tengok....melainkan tengok geran keter die....kalo EK 9 model 1999 rege mahal....dalam 100k...tapi yang biase tak sampai 80k..
                cik oi..ni bukan model 2 pintu..ni memang 4 pintu....bentuk dia...lampu belakang agak besar ... petak...lampu depan pun besar....memang ori la recon...


                *kompak..storeyard maybank kat permatang pauh....rege aku tak tau .. sebab masa aku tgk 2 weeks ago..kete tu tak dilelong lagi..mungkin hari ahad ni kot.....

                Comment


                • #9
                  Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

                  yer arr memang arr 4 pintu...tapi bukan model EK9

                  Comment


                  • #10
                    Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

                    EK4 - 4 pintu sedan
                    EK9 - 2 pintu hatchback

                    Comment


                    • #11
                      Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

                      bro kompak....sah civic ferio Si E-EK4 psl aku pakai kete nie...dia ada viper blakang pastu ada sunroof kan?tp yg aku pakai ni 1.6 DOHC VTEC bukan SOHC...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

                        Originally posted by CrazyBoarders
                        bro kompak....sah civic ferio Si E-EK4 psl aku pakai kete nie...dia ada viper blakang pastu ada sunroof kan?tp yg aku pakai ni 1.6 DOHC VTEC bukan SOHC...
                        Yeap betul ler tuh... tapi kalau nak sure lagi kena le tgk engine dia... Sunroof tuh accessory jerk tuh... ada yg ada dan ada yg tak de... EK4 ada yg 2 pintu dan ada yg 4 pintu... EK model berbeza dgn EG model di mana EG model ni contoh ler kalau EG3, EG6 tuh semua 2 pintu dan kalau EG8, EG9 tuh 4 pintu... tapi kalau model EK plak EK3 ada yg 2 pintu dan 4 pintu, EK4 pun sama gak, EK2 juga tapi EK9 atau org panggil TypeR cuma kuar utk 2 pintu sahaja dimana dia menggunakan B16B engine... head dia tinggi sket darik B16A.. TypeR mmg tak de sunroof dan wiper belakang... ada ada 2 spec kalau tak silap ler thn 96 dan 99 sepc... 99 spec tuh bumper depan bulat sket dan signal belakang putih... EK4 engine sama dgn EG6 or EG9 (B16A SiR)... cuma chasis jerk lain...

                        tapi sekarang ramai yg convert gegila punyer.... tuh pasal ler skrg nih barang2 VTec mahal... hantu tui....

                        Comment


                        • #13
                          Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

                          kalau ada duit aku dah main vtec...tapi...hehehe..cefiro menjadi idaman kalbu...


                          *sapa keje bank woi

                          Comment


                          • #14
                            Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

                            oooo camtu ek....

                            crazyboarders...ada gambar tak....buh laa kat dlm ni..boleh tgk sikit...
                            mmg cun laa kete tu kan???

                            gar....apsal laa jauh ngat...aku kat kl nih...kalo kat penang...mmg akan ku gagahkan utk gi sana....

                            lawa seh kete tu....

                            Comment


                            • #15
                              Re: Ni Honda Civic model EK berapa??

                              hurm..kat storeyard tepi umah aku ni..memang banyak kete dari KL/johor...ada sesetengah tu dah konbed...tapi kene tarik...last week..ada mamat mana tah beli gti berenjin gsr

                              Comment

                              Working...
                              X