Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

WTS : Honda Civic Ferio

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • WTS : Honda Civic Ferio

    A'kum... ni 4 pupu aku nak jual keter dia...

    speknya lebih kurang :

    model : honda civic ferio
    tahun : 1992
    enjin cc : 1.6 injection
    trans : Manual 5 speed
    Rim Sukan 15"
    Casset Player
    Lowered
    Lokasi : SMK Pandan Mewah
    Harga : RM36500.00 ono & nego
    Kalau nak tengok kereta call aku - 0132531223

    x kira laa abg˛ kee awek˛ ke... pakcik˛ kee nenek˛ ke.. mana yg ada interest call aku

    tq

  • #2
    henjen B16A ka abang?
    ferionyer pukulan....

    Comment


    • #3
      tuh la..kalau ferio mesti vtec .. kalau ex = single cam

      ferio ni import nya...vtec

      Comment


      • #4
        mintak maaf... aku rasa bukan vtec... tapi 1.6 inj... aku x reti sangat pasal kete onda ni...

        Comment


        • #5
          kira ex la nih....heheheh...kalau ferio yang import..ada sunrup...

          Comment


          • #6
            Re: WTS : Honda Civic Ferio

            betoi la kalau ferio....EG9....model EG model import kalau EH model Local........... 1.6 injection single cam.... tak caya tanya Gar..dia memang otai.....kalau nak beli beli la model EG9 B16a vtec baru syoooookk..........beli kat silentflute pun ok ...lepas beli convert la ker ferio EG9...

            Comment


            • #7
              Re: WTS : Honda Civic Ferio

              takder gambar ker??nak tengok la macam maner jugak condition die..kalo lawa takkan cam tu rege die,kale die

              Comment


              • #8
                Re: WTS : Honda Civic Ferio

                kalau nak tengok mai dtg pandan indah.... baru puas ati tgk live... aku x pandai nak buat attechment laa... jom aa kau banjer aku tea tarik... ok

                Comment


                • #9
                  Re: WTS : Honda Civic Ferio

                  aku rase engine vtec jugak cume VTEC kecik jer kot...tak same ngan VTEC type R..tapi aku rase EG,EH ngan EK memang berbeze...tapi EF,EX dan EH keter yang samer kot

                  Comment


                  • #10
                    Re: WTS : Honda Civic Ferio

                    :mendani: kalu nak best masuk je enjin K20AR ke H20A ke H22 ke....laaaaagi masyuk......heheheeh...
                    Last edited by rexprimo; 09-09-04, 03:34 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Re: WTS : Honda Civic Ferio

                      boleh lepas ker inspection JPJ kalo tukar dari 1.6cc ke 2.0cc ?
                      dia ader dia nyer kira2 kan?

                      Comment


                      • #12
                        Re: WTS : Honda Civic Ferio

                        muhehehhe...H22A Accord...
                        GAMBAR MANE...???

                        Comment


                        • #13
                          Re: WTS : Honda Civic Ferio

                          kalau korang nak tgk EH3... tgk sini ha...

                          http://www.nsu-cars.ch/EH3.jpg

                          wassalam.

                          Comment


                          • #14
                            Re: WTS : Honda Civic Ferio

                            spec honda..
                            cut n paste dari abang ni...


                            ARe-BeaR
                            Ahli Eksekutif Join Date: 6 May 2002
                            Location: KL
                            Posts: 661




                            --------------------------------------------------------------------------------

                            pasal honda nih aku rasa aku dah byk kalik terangkan kot....

                            EF, EG, EK, EH, EJ etc2 --- nama chasis jerk tuh
                            SR3, SR4 et2 ---- nama model....

                            VTec - D15B, B16A1, B16A2, B16B, B18C, B18C-R, H22A, K20A ---- Code engine....

                            Nak EG9...??? thn 91/96 Manual LSD sunroof... berapa mau..??? SiR tuh tak semestinyer EG9 jek... EG6 pun SiR, EK4 pun SiR gak...

                            kalau silap harap maaf.....



                            -----------------------------
                            -: Damn Kidd :-

                            If You Have ISO... Show It Off...!!!!

                            Comment


                            • #15
                              Re: WTS : Honda Civic Ferio

                              aku rase dari 1.6 ker 2.0 memang la salah...sebab JPJ bagi naik 300 cc jer dari engine asal..tapi kalo dah masuk sistem keselamatan kereta tu ok lengkap dah perfect mungkin JPJ bole kasi lepas kot..

                              Comment

                              Working...
                              X