Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

ader sesaper guna surbo?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ader sesaper guna surbo?

    tulun bagi komen sket pasal bab surbo nih...

    save minyak ker, mahal tak installation, maintenance camner, dsb ???


  • #2
    Haritu pakcik ado kak tanyo kek dia org dalam ni tapi x der response pun..Apa kata kau pakai dulu pastu lapurkan pada kita org camne prestasi kereta kau.. ok?

    Comment


    • #3
      awat tak try F1 2020? nanti try heh....save money, yr petrol..& care yr engine...

      Comment


      • #4
        Semalam punya metro ada tunjuk rupa surbo nih siap dia punya pengedar dan contact number. Rega dia RM170. Dia claim benda nih membuatkan kereta kita bekerja dgn sedikit minyak ditekan, tapi pecutan bagus.

        Comment


        • #5
          nanti aku try f1 2020 ler, tapi kat maner nak cekau menatang tuhh kat m'ka nih hah???

          anyway, nanti pokcik pocahkan piggy bank tuhh, nak cecuba pasang surbo... kalau cukup duit ler nanti (~ rm170 jer kan, complete ngan installation, betui ker nih???)

          sebab: surbo nih kira permanent installation, f1 2020 tuhh macam additive jer tiap2 kali tuang minyak kena tambah... peeerrrggghhh...) ye ker???

          matlie... tulun scan metro tuh & letak kat sini buleh tak?

          ahaks ...

          Comment


          • #6
            Scan? eerrrr aku takder sccanner la geng. Cubala kau carik... aku tengah carik URL kat arkib seminggu metro nih, kalau2 ader la kan.

            Comment


            • #7
              penantian tuuuhh satu penyeksaan .... carik jangan tak carik

              especially kalau bab2 keta nihhh.. ahaks

              Comment


              • #8
                surbo bulih install kat kete lama tak? honda civic 2nd gen ke

                Comment


                • #9
                  Dia claim semua jenis kereta boleh masuk, injection ke caburator ker.... semua boleh. Itu kata dier la.....

                  Comment


                  • #10
                    surbo??? hisss susah nak kata tentang prestasi benda ni. mungkin prestasinya tak sama ngan keter lain sbb a/bila pasang kat kancil takde le banyak sangat bezanya, tapi ada orang lain pakai kat wira 1.5 dia kata boleh tarik gear 3 sampai 140...pikup pun naik tak tau betul ke tak...

                    Binjai ko pakai keter apa?

                    Comment


                    • #11
                      malerry... aku pakai keta iswara aeroback jer, tuuhh yg minat giler ngan mende alah nih tuuuu.... keta berat, pikap tadak ler bang... especially kalau pasang aircon + full house perrrghhhh...

                      matlie... saper yg kata tuuu??? story sket...

                      hehe.. ahaks

                      Comment


                      • #12
                        pada pendapat aku, lebih baik ganti camshaft kepada high performance camshaft daripada ko pasang surbo nie...tapi kos tinggi sikit ler... betul tak kengkawan lain?

                        Comment


                        • #13
                          sebab ongkos nyer enggek ader dong...

                          tuuuhh yg giler2 tanya pasal mende alah nih... hehe. kalau duit no hal, mmm... takyah cite ler

                          Comment


                          • #14
                            bole le

                            surbo aku dah try..bole tahan gak le

                            Comment


                            • #15
                              yahoo

                              usez...

                              cite ler woooii... utk kebaikan kengkawan gak hehehe

                              installation camner, brp kos, ader power, kureng petrol, pikap dsb tulun bagi yg detail2 sket ler...

                              ahaks ...

                              Comment

                              Working...
                              X