Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Honda civic 1.6

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Honda civic 1.6

    aku plan nak tukar kete.
    kalau ada sape2/saudara mara nak jual kete honda bagitau laa.
    kalau boleh spec mcm kat bawah ni laa.

    Honda Civic 1.6 Auto
    EFI/EK/etc
    Year 98 ke atas
    V-tech atau tak vtech tak kisah.
    Budget: 55K(logik ke tak?) kalau boleh murah lagi bagus... hahahaa...

    Takde ke kete honda murah2, mana mahu cari ha?? aku ni nak pakai honda tapi budget takde sebenarnya.

    fed up dah guna kete buatan malaysia nih...

  • #2
    beli la honda rx baru tu..perghh meleleh ayaq liuq tengok...
    harge errr RM109,000

    Comment


    • #3
      try tgk iklan kat sini..Honda civic EK
      siap ader gambar lg..

      http://www.bincang.net/forum/showthr...threadid=34570

      Comment


      • #4
        alamak aiii taxi ada ke nak jual EK RM55...??? hmmm ada kot tapi kena carik ler dan bukan VTec ler.... Ari tuh ada EK local model tapi thn 96 bukak Rm52k.... ko nak 2 pintu ker 4 pintu....??? Alang2 main honda trus main VTec ler bang baru ler best... Main EG ler....

        Comment


        • #5
          ek rm55k x dpt bang..... kalau ex5 leh dpt byk.... eg9 ada branie ka..... sudah kombet manual maaaaaaa........

          Comment


          • #6
            ex5 v-tech aku dah ader... hahhahahha
            adoiiii.... kalau 55k tak dapek.. hmmmm....
            terpakselah pakai kete buatan malaysia boleh 1/2 tahun lagi

            kalau loan utk used car berape % interest ?????
            berape tahun max????

            Comment


            • #7
              apa beza EF, EG, EK? aku tak dapek nak beza physical dan batin dia... ada sape expert kat sini.....

              EG9 tuh bape harga???

              Comment


              • #8
                Jangan pakai kereta daaaa...pakai aje basikal...selamat ...tak yah bayar minyak...

                Comment


                • #9
                  ok... EF, EG, EK tuh semua recond punyer masuk darik japan.... ok kita tgk utk 2 pintu punyer yeak...
                  EF = org panggil honda bullet [lamppu petak]
                  EG = Honda dolphine [lampu ada bentuk sket]
                  EK = Honda bull dog [lampu crystal]

                  So darik situ ko bleh ler sama kan dgn yg 4 pintu punyer keluarga dia... kalau main EG plak, eg. EG8 and EG9 tuh keta 4 pintu. Beza dia VTec dan cc... EG8=1.5cc dan EG9=1.6cc... dan 2 pintu EG6=EG9 cuma pintu jeklain EG6 2 pintu... sama gak ngan EG3 dan EG4... Dan kalau utk keluarga EF dan EK plak dia lain lak... EF9 ada yg 2 dan 4 pintu sama gak macam EK2, EK3 ada 2 dan 4 pintu.. tapi EK9 2 pintu jek dan engine dia adalah 1.6 VTec TypeR... dan kalau local model plak sama jek bentuk cuma engine dan lelain accessories tak de... hmmm...

                  Ok ari tuh aku ada EG9 manual nak tolak... RM51 thn 93/97 tapi dah let go ler... dah ada org ambik... harga EG dalam lingkungan tuh ler... loan kalau dalam range 10 thn senang lagik ler nak buat tapi kalau thn 91 tuh kena cari member ler tapi bleh gak buat... loan keta import nih tak bleh dapat tinggi... interest 5.5%...

                  Okeh may be ada yg main honda lain bleh tolong terang lagik kot..
                  Last edited by ARe-BeaR; 10-10-03, 06:16 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Tanya Bank Muamalat hari tu, dia cakap BMMB buat loan utk semua jenis keta. Utk yg terpakai mesti umur 5 tahun ke bawah jerk... utk buatan luar malaysia, interest 4.5 - 5%.

                    Comment


                    • #11
                      welkam to da japanese club.... hehehe... jgn mare pengguna kereta tempatan.... heheeh

                      member aku, mak dia penah beli honda ferio (EG), 1.6 (Vtec) auto, dalam rm 70k kalo x silap... itu imported dr jepon. sumer manual, label ker per ker kat keter tu sume tulis jepon... siap ada mini disk player agi... cuma kat mesia ni jarang owang pake mini disk nih...

                      sekadar bagitau pengalaman member.... :waduh:

                      Comment


                      • #12
                        yeap.... keta recond darik jepun kalu baru masuk mmg ler ada tulisan jepun... sticker jepun pun ada lagik.. hehehe...

                        Comment


                        • #13
                          berape byk pintu daaa... tq Bear for the info.
                          tapi takpe... semangat nak tukar ke kereta import tu ader...
                          cuma implementation takdak... dgn kata lain duit tarak tapi ada hati mau pakai honda.

                          satu lagi aku nak tanya:
                          Engine V-tech nih apa kelebihan nya? Apa beza dgn i-Vtech dan engine biasa....

                          Comment


                          • #14
                            hmm.... no hal Taxi... engine VTec ka...??? hehehe... VVT actually... VTec utk Honda punyer technology, VVTi utk Toyota punyer teknologi, Mivec utk Mitsubishi dan etc2 lagi ler VVT nih kat memasing punyer manufacturer...

                            Comment


                            • #15
                              V tech penggunaan teknology Valve la...

                              cam TZM, bile bukak valve jer, mencanak pegi nye... camtu la konsep lebih kurang...

                              Comment

                              Working...
                              X