Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Contoh Kereta kereta MPV ..boleh tolong tak.?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Contoh Kereta kereta MPV ..boleh tolong tak.?

    Saya nak tahu jenis jenis kerets MPV yang disahkan oleh kerajaan Malaysia..boleh tolong takk...?


    thanks

  • #2
    emmm... macam mana yang dikatakan sebagai di sahkan kerajaan tu?

    ye lah, nak tau samada mpv ke bukan mpv ker... atau pon mpv yang spect nya ada aproval puspakom ker... ker apa?

    maap... kami x paham soalam aa

    Comment


    • #3
      kalau sebut MPV macam kereta Naza Ria.... Kia Karvival.... Hyundai Trajet....

      Comment


      • #4
        ntah... aku pun x paham maksud jibam... cuma MPV = multi propose vehical/kenderaan pelbagai guna, MPV nie plak ade yg mini, midi, yg besa. bila dah ada dlm market malaysia... maknanyaa diluluskan lahh tuh oleh kerajaan/jab yg berkenaan.

        Comment


        • #5
          MPV yang saya maksudkan tu..kereta kereta yang disahkan MPV...contoh nyer CRV kee atau selain...saya cuma nak tahu berapa banyak kereta MPV yang disenaraikan oleh kerajaan Malaysia sebagai MPV...itu aje

          Comment


          • #6
            hehehe... cakap la awal2. yg kompem:
            toyota estima, unser
            nissan serena
            naza ria (aka kia karnival)
            hyundai matrix
            honda stream, odessey

            err... lain x ingat aa.... kalo salah dan silap tolon tegur @ betulkan ye.

            Comment


            • #7
              laaa crv tuh bukan MPV... CRV dlm golongan/spesis SUV = sport utility vahicle, harap maklum

              Comment


              • #8
                kebanyakan MPV ni bentuk dia da nak macam van da....
                cuma biasanya ia lebih earodinamik...
                kelebihan dia lak... gaya pemanduan dia tu... cam location stereng, gaya duduk... da macam kereta da...
                dan yang paling ketara nak bandingkan dengan van ialah, ia nampak lebih eksekutif, mewah dan "mahal"

                Comment


                • #9
                  ye betul tu.......multi purpose vehicle ni mcm van+kete la....cc dia pun selalunyer tinggi dlm 1.6 ke atas......kat luar btk cm van tp corak pemanduan n interior cm kete......cth.: serena, honda jazz, kia carnival, honda stream, hyundai atoz n mpv2 yg sebtk dgnnyer.....

                  Comment


                  • #10
                    kenapa honda Fit kat Jepun jadi honda Jazz kat mesia.banyak perubahan ker?

                    Comment


                    • #11
                      Fit dan Jazz itu aje perubahan...

                      Comment


                      • #12
                        [ kalo kenari tuh kategori apa? MFV? Multi Functional Vehicle? ]

                        Comment


                        • #13
                          kalo kenari tuh kategori apa? MFV? Multi Functional Vehicle? ]
                          nampak cam kategori van je.......adik beradik MFV le kot tp kalu sape yg penah bwk kenari...... penah dok kat dlm .........penah rasa interior condition........mesti dia leh agak nyer kenari ni kategori pe.......bg sesiapa yg penah silalah kemukakan pendapat anda......

                          Comment


                          • #14
                            [ aku penah naik kenari kawan aku.. budak bincang gak.. gogsard.. tapi tak tau nak kategorikan camne.. tpi sempoinya kenari ni.. kalo 'salah parking' selamba je leh diri betoikan parking..muahahhahhaha!! sempoiČ ]

                            Comment


                            • #15
                              ayahnda pakcik pon pake kenari gak... pon x tau kategori mende... balada kot....
                              heheheh.... lariiiiiiiiiiiii

                              Comment

                              Working...
                              X