Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

nak bikin EX5 kasik uummphh!

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • nak bikin EX5 kasik uummphh!

    korang mesti suka kan kalau tgk moto yg power giler...aku pun nak gak tau, apa2 yg kena bikin kat EX5 ni kasik dia power...kasik make-up nmpk cun ker..kasik leh gi laju ker...apa2 ler yg leh kasik moto tu best tahap giler babeng...

  • #2
    make up jeee ... nak power plak try la adjust adjust sproket mana tau ada yang ngam .. dah tu jaga minyak hitam -- pakai the best , card kena selalu service

    Comment


    • #3
      letak bearing racing..insyaallah ex5 anda akan jadi lebih bertenaga..

      Comment


      • #4
        kalau aku letak crome kat body, ok tak?

        Comment


        • #5
          honda ex5 ehhh.. cuba bayangkan kalu ex5 kuar twincam pastu ada vtech... 3 phase cam perghhhh gilalah... hahaha bikin cam la...

          adjust tepet dia kot, kasi pikap...

          Comment


          • #6
            huishh..nih plak kalo ss110 camner?? ade tips yg mengancam tak..aku ingat nak buat simple tapi power gila babeng....hmm ape beza spirit ngan ss skang ni arr??? memang enjin dia dah set up utk racing ker..??

            Comment


            • #7
              Kiriman asal oleh khairyy
              huishh..nih plak kalo ss110 camner?? ade tips yg mengancam tak..aku ingat nak buat simple tapi power gila babeng....hmm ape beza spirit ngan ss skang ni arr??? memang enjin dia dah set up utk racing ker..??
              apa ni khairyy...ni topik utk EX5 jer aaa...apsal ko nak masuk sekali moto SS ko tu...wat aaa topik baru...

              Comment


              • #8
                hehehe...ex5....aku guna 3 years ago....masa zaman aku dulu...formula penang la...head potong..piston pakai kriss punya...cam mesin....caburator pasai ts 100....paip potong.....spoket 13 depan.. 33 belakang....tapi ni kira standard care la...boleh ar...nak laju tu...boleh gagah ar....


                racing spirit..dia punya gear...racing....beza ngan ss dual cluct..tu ja...lain sama....cover set lain..heheh

                Comment


                • #9
                  allaa...ilek ler emmet..kan motor gak?? bukannya aku tanya nak modified kapal selam ,kapal korek pun...
                  aper la ko ....

                  Comment


                  • #10
                    erm , pakai kaburator ts pun dah cukup ....

                    Comment


                    • #11
                      dulu, zaman muda2 pakcik pon pake ex5 gak... tapi stendet aa...
                      dengar citer kalo nak power pake karburetor dunk... eh... bukan.... karburetor scrambler.... tapi tak sure lak model mende... pastu sporket kasik yang besh aa... kalo x silap, pakcik pake dulu 16-36.... tu pon kawan pakcik yg pilih... pakcik tau bawak je... heheheh.... pastu jangan pake air filter... koman2 pon pake aa k&n. baru sup2 bunyik dia... heheheh...

                      nak cun, pake rim lebar, pastu pakai TT900 ker... kira taya punya bunga cam dia gak aa... pastu tinted lampo signal ngan lampo kecik yg kat depan tu... meter pon tinted gak... throtle ake aa yg besh... pastu balencing (yg duk kat ujung throtle tu) carik yg sepadan... bahagian stripe, carik aa yg maner berkenan. rim sukan, carik yg lawo2. pemilihan kaler pon penting... pastu dikenakan pulak ngan absorber kayaba... merrrggghhhh....

                      hehehehe.... sempoi tapi kemas...

                      cian pakcik... motor pakcik ilang.... dekat 1 1/2 tahun dah...

                      Comment


                      • #12
                        korang ada gambar EX5 bikin tak? kalau ada tu jgn aaa dok segan silu nak tampal kat sini..leh gak layan...

                        Comment


                        • #13
                          huik..gambo ex5 pun nak ka????

                          Comment


                          • #14
                            moto aku just make up sj enjin x kaco pelik2 takut nanti byk prob dari senang......mudguard dpn aku pake kawasaki K-1 nyer....sport rim aku pake dpn sj JRD 7 spoke......spoket 14-36 (standard)........footrest up (dpn)......fork dpn aku kasi lowered.....tayar dpn blkg TT900.....itu shj yg aku wat kat moto aku ........aku x layan top speed selalu layan koner sj......sbb tu x kaco enjin.....pulus beb.....:V:

                            Comment


                            • #15
                              kalau dah makeup cun cun..pastu nak jual plak..mana aaa tau kan aaa..nak pakai moto lain plak ker...kan ker rugi

                              Comment

                              Working...
                              X