Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

nak bikin EX5 kasik uummphh!

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    kalo mekap lawa lawa, tapi duk kat plat lagi x guna... cam motor ex5 pakcik aa... ilang (kena kerat rantai)

    Comment


    • #17
      InsyaAllah x jual nyer moto tu....byk kenangan tu...sentimental n hard core value tuh......sblm ni pakai ex5 gak kaler sama bikin pun lbh kurang sama gak...last2 hancur exsiden.....handle kepak, rim dpn jd no 8, swing arm bengkok kiri kanan, ekzos yg keras tu pun terbelah kene disc brake, seat berpiuh, body cover tanggal habis.........tuan punyer ok lg...tulang blkg crack skit je.....Alhamdullillah......

      Comment


      • #18
        emmmppppp........
        rasanya idea kat atas x beraper untuk diklasifikasikan sebagai motor yang power.........
        antaranya tentang spoket.........
        ader ker 13/33............
        mana ader top speed dan pick up............
        geng aku pakai spoket 10/26............
        korang caya tak...........mana adakan saiz 10.........
        hehehehehe......tapi pandai bikin la...........
        dan top speednyer 170km/j.........
        main duit pun x pernah kasi habis putar minyakk......
        ini lah taktik namanya...........

        Comment


        • #19
          top speed sampai 170km/j? biar tul nih...laju giler...terobang den nanti!

          Comment


          • #20
            memang.....
            hari tu main duit RM3000...
            menang beb....

            Comment


            • #21
              emmm tu dah kire kategori mengubah struktur asal moto..... tak yah arr, Moto dah tak stabil.... dapat kuar meter sket dari asal... Dlm 130 Kmh pun dah kire sempoi dah....

              biase Ex nak sempoi... baru dapat tu terus tukar bearing .. pakai le FAG ke Yz ke.... karb tu Ts boleh.... tapi stanby minyak la... ader gak yang lay sendiri karb tue....sampai bocor karb tue...

              Comment


              • #22
                main setting saiz spocket pun dh ok dah kalu setakat nak cecah 130kmh......testing 1...2...3...:

                Comment


                • #23
                  ingat lah kengkawan..kelajuan membunuh..
                  oleh itu pastikan moto anda laju tahap cipan...
                  lari....

                  Comment


                  • #24
                    ex tak belen ar nak dibuat racing.. aku dah try..... berbuai.... dia kalau nak laju masuk tayar sotong ke, rim pakai 1.20.... cub cabut....... sedikit perlanggaran batu atau lubang.. hmmmm tutuh divider laaa gamaknyer.....

                    lagipun tak banyak yang berjaya buat Ex kasi laju nih... seriyess.. paling kuat pun aku penah jumpa kat johor ... berkelajuan dalam 155 KMh ... tu pon top dah dekat berape kilo tue....

                    kan elok main RXZ ker... 125 Z ker... dalm sekilo ajer dah skruu...

                    Comment


                    • #25
                      camne nak kasik laju naik 130kmh aaaa....tukar sproket ker....nak pakai baper...kalau dari standard tu, nak tukar kepada baper?

                      Comment


                      • #26
                        Kiriman asal oleh emmet_23
                        camne nak kasik laju naik 130kmh aaaa....tukar sproket ker....nak pakai baper...kalau dari standard tu, nak tukar kepada baper?
                        cm membe aku moto dier pakai spocket 13 - 33...kalu lajak sumer cukup cecah le gak....tp pickup out ler gak skit unless dier tukar carb RS ke masuk full set race bearing ke hape ke......lg 1 henjin mau panas baik punya.....coz enjin honda lg panas lg 'ringan' nak chow.....

                        Comment


                        • #27
                          dulu masa honda buat EX5 4 hours endurance race, berapa top speed moto-moto tu cecah ?? TU mesti dah bikin giler-giler punya ?

                          Comment


                          • #28
                            tak jugak..sebab moto endurance tu di modified utk kesesuaian lap, ketahanan enjin..... lagipon diorang pakai fuel recing..... ringan minyak tue.... diorang tak man top speed... cume pickup kuat aje moto trek nih....

                            Comment


                            • #29
                              Kiriman asal oleh red_line
                              tak jugak..sebab moto endurance tu di modified utk kesesuaian lap, ketahanan enjin..... lagipon diorang pakai fuel recing..... ringan minyak tue.... diorang tak man top speed... cume pickup kuat aje moto trek nih....
                              betol tuh....disokong 100%....mmg kete or moto yg masuk trek lebih ngutamakan pickup dari top speed....cm membe aku dulu dier masuk trek Batu Tiga Shah Alam tp time tu pomen dier yg bwk dier jd co pilot jer......dier risau giler time tu takut gear box pecah coz main red zone gear 3 n 4 jer tu pun kekdg masuk gear 2.......gear lima x sentuh langsung........mmg tul2 main pickup coz straight way x panjang......

                              Comment


                              • #30
                                staright way cuma kat podium tue.... ade la dalam 700 meter kalau tak silap kat batu 3..... pick up kena kuat... sebab tayar nak kena grip trek bebetul..... takut babas....

                                Comment

                                Working...
                                X