Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Cabinet TV

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cabinet TV



    cer citer mai skit pd yang ada cabinet tv tu tak kisah la ready made or built in costume made. berapa harga dan berapa lebar kaki?

    tepek gamba pun lagi cantik kalo ada.

    tgk dok cadang2 nak santap rumah baru ni. kalo ada budget la.. kalo mahal sgt terpaksa la beli kedai perabot yang dah sedia ada.

  • #2
    Kot berminat ngan perabut jati saya ada jual..xleh tepek gambar sini nanti org kata iklan plak

    Sent from my GT-N7000 using Xparent Blue Rimautalk 2

    Comment


    • #3
      Re: Cabinet TV

      selamba je la tepek..aku kan Tuan topik ni.
      bak mai nak tgk sekeping dua

      Comment


      • #4
        Re: Cabinet TV

        saya suka jenis yg design simple dan moden. takde ukir2 klasik ke takde, warna? mesti black dan bertutup sbb nampak kemas.

        kemasan surface adalah cermin tempered glass dan solid wood

        cth design spt dibawah;

        1dd4a13dc287791ac68b64393e159ca1.jpg

        eh, lupa lak harga dlm RM500
        Last edited by Atmi_Raniya; 22-06-12, 06:45 PM.

        Comment


        • #5
          Nanti kendian tepek..gambar ada dalam fesbuk aku..skang ni online pakai henpon

          Sent from my GT-N7000 using Xparent Blue Rimautalk 2

          Comment


          • #6
            Re: Cabinet TV

            ruang tamu aku takde kabinet tv

            tv floating kat dinding
            utk media shelve ada floating shelf kaler off-white
            simple

            Comment


            • #7
              Re: Cabinet TV

              built in mahal laa...
              yg ready made tu cantik2 je aku tgk..kalo ada bajet beli la yg elok sikit...
              aku prefer kedai perabot..not IKEA

              Comment


              • #8
                Re: Cabinet TV

                Originally posted by rimau_kumbang View Post
                Kot berminat ngan perabut jati saya ada jual..xleh tepek gambar sini nanti org kata iklan plak

                Sent from my GT-N7000 using Xparent Blue Rimautalk 2
                wa'ang tu bukan spammer, pe pulak org nak marah??? selamberland jer..

                Comment


                • #9
                  Re: Cabinet TV

                  kalau rasa2 anak lasak dan x reti duk diam...cam anak saya, lebih baik kalau tvnya dilekatkan
                  guna bracket ke dinding..
                  dan gunakan rak lekat di dinding aja....sorri la..
                  rimas tgk anak duk bukak2 dan tottet2....alat2 elektronik ni


                  p/s..cantik design yg atmi_raniya tepek tu..
                  floating shelves mmg sesuai untuk mrka yg nak nak nampak simple n modern
                  Last edited by kala_lepek; 10-07-12, 03:32 AM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Cabinet TV

                    Originally posted by DatukM View Post
                    ruang tamu aku takde kabinet tv

                    tv floating kat dinding
                    utk media shelve ada floating shelf kaler off-white
                    simple
                    Aha aku cadang nak buat macam nie jugak. Floating shelf to beli ke, tempah?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Cabinet TV

                      Originally posted by Lang View Post
                      Aha aku cadang nak buat macam nie jugak. Floating shelf to beli ke, tempah?
                      aku beli yg ni

                      http://www.ikea.com/my/en/catalog/products/50181442/
                      rm59

                      tp billy lagi murah rm30

                      Comment


                      • #12
                        Re: Cabinet TV

                        Klo wife ko macam aku, jenih suka ubah ubah kedudukan perabot, say no to build in lah.. Sian dia nanti mati kutu...
                        Klo ada anak kecik, tutup la kabinet. Hahha kang aeh kna punggah...
                        Yg macam kak atmi pun cantik...
                        Lekat kat dinding mcm meor nice... Tambah2 kluasan thad

                        Comment


                        • #13
                          Re: Cabinet TV

                          umah aku tak bole ada kabinet bawah sbb nnt anak aku panjat nak tgk tv dekat
                          tv tu dah la nipis eceh nnt tumbang lak nnt

                          so sume lekat kat dinding

                          kat atas floating shelf tu letak unifi modem,router,WD live hub je


                          tp kat ikea pon byk jugak media shelving solution yg floating cabinet pon ada
                          cth mcm ni





                          carik idea situ pastu carik kat kedai ahbeng atau ali atau muthu barulah 1malaysia

                          Comment


                          • #14
                            Re: Cabinet TV

                            ^ santek

                            Kalau ada kabinet buleh sorok wayar2. Kalau gantung agak susah nak sorok wayar.
                            Last edited by Lang; 11-07-12, 03:54 PM.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Cabinet TV

                              cam saya,floating shelt beli kt carefor alamanda, utk letak kt area yard, tahan lasak sbb tebal.

                              ruang tamu cam rumah aptment ni susah nk buat permenen, kerap gak ubah2, tapi bila dh ada tivi nipis, eceh.. baru teringin nk berfloating2

                              kt dinding. anak2 saya dh lepas zaman2 panjat memanjat, so, sekarang dh tukar rak tv yg rendah cam dlm posting saya kt atas tu.

                              tetiba tengok foto yg datuk letak tu, teringat lak nk beli rak kasut yg gantung kt dinding tu, cantik sampai sampai org pon x perasan

                              tu rak kasut. rupa rak tu camnih;

                              b48486a103a745ba870cdaa67e5a998a.jpg

                              Comment

                              Working...
                              X